
Det gode råd
"Det gode råd" giver gode råd på dilemmaer fra erhvervslivet med hjælp fra DI Rådgivernes medlemmer.
I "Det gode råd" har DI Branchedirektør Katrine Ellersgaard Nielsen et panel af toprådgivere i studiet, som hjælper med at svare på dilemmaer fra erhvervslivet.
Rådgivningsbranchen lever af at rådgive om nogle af de mest aktuelle udfordringer i verden, men hvor bliver rådgiverne selv inspireret og får gode råd? Det kan bl.a. være her i vores egen podcastserie: "Det gode råd". Mange spørger os, hvor ledere kan finde løsninger på dagligdagens dilemmaer, som f.eks. at balancere mellem medarbejdernes individuelle behov og virksomhedens mål, eller hvordan man bedst introducerer og implementerer nye initiativer uden at miste holdets opbakning.
Hver episode af "Det gode råd" byder på spændende diskussioner og praktiske løsninger på udfordringer, som virksomhedsledere står overfor. Fra rekruttering og diversitet til ledelse og innovation, deler eksperter deres erfaringer og bedste råd. Lyt med, når vi dykker ned i konkrete cases og får indblik i, hvordan man kan navigere i komplekse problemstillinger og træffe beslutninger, der fremmer vækst og succes.
Hvis du vil blive klogere på din forretning og få råd om rekruttering, diversitet og ledelse fra virksomhedsledere i nogle af Danmarks største rådgivningsvirksomheder, så find "Det gode råd" i din podcastapp og lyt med. Hver episode er fyldt med værdifuld indsigt og praktiske tips, der kan hjælpe dig med at styrke din virksomhed og skabe en mere inkluderende og effektiv arbejdsplads.
Uanset om du er en erfaren leder eller ny i erhvervslivet, vil "Det gode råd" give dig de redskaber og den viden, du har brug for, til at tackle dine største udfordringer og opnå dine mål. Tune in og bliv inspireret af eksperternes råd og erfaringer, og tag de første skridt mod en mere succesfuld fremtid.
… Nå, ja, og du kan forresten få “Det gode råd” til at forholde sig til dit eget dilemma. Send det til mifu@di.dk. Alle dilemmaer optræder anonymt, og du kan også nøjes med at nævne et emne, du gerne vil have, vi tager op.
Det gode råd
Hack til: fastholdelse efter barsel, hvordan DHL kan bruges som inklusionsværktøj, "Århus testen" samt råd til brobygning mellem generationer
Kender du "Århus-testen", når det kommer til at vælge den rette kandidat i ansættelser? Og falder du også i den fælde at tænke, at DHL er noget, du ikke behøver at interessere dig for som leder? Har du overvejet, hvilken værdi flere generationer bringer til et team? Og savner du gode tips til, hvordan du fastholder medarbejdere, der skal på barsel?
Så skal du lytte til dette afsnit af "Det gode råd", hvor Mads Raahede, CEO og Seniorpartner i KPMG, og Marianne Hjaltelin, CEO i Lead Agency, deler deres erfaringer og giver værdifulde råd, når vi går i dybden med:
Hvordan fastholdes medarbejdere efter barsel?
Som arbejdsgiver er det essentielt at have en strategi for at fastholde medarbejdere, der vender tilbage fra barsel, konstaterer Marianne, der også deler sin personlige erfaring og fortæller, hvad hun selv fortryder. Mads Raahede supplerer med konkrete eksempler på, hvordan KPMG sikrer en god tilbagekomst til arbejdet. De vender også vigtigheden af at holde medarbejdere på barsel i loop mht. sociale arrangementer.
Hvordan rekrutterer man den rette kandidat?
Marianne Hjaltelin deler sit eget personlige hack: "Århus-testen", som er den test, hun bruger, når hun skal vælge mellem de sidste kandidater. Mads Raahede fremhæver vigtigheden af at finde kandidater med de rigtige værdier og den rette attitude, da færdigheder kan læres. De diskuterer også vigtigheden af, at samtaler tager udgangspunkt i situationer i stedet for kandidaternes selvbeskrivelser.
Hvordan kan samarbejdet styrkes mellem generationer?
"Vi er en generation af forældre, der har set en del flere fodboldkampe, end vores forældre gjorde," siger Marianne Hjaltelin slagkraftigt, når talen falder på, hvorfor Generation Z forventer at få mere feedback end tidligere generationer. "Men jeg elsker, at de udfordrer os," konstaterer Mads Raahede, "og så er det jo vores opgave som ledere at fortælle dem, når de bliver for meget." Dilemmaet handler om, hvordan man bygger bro mellem Generation Z og erfarne medarbejdere. Marianne og Mads deler deres erfaringer med at skabe teams, hvor både unge og erfarne medarbejdere lærer af hinanden. De understreger vigtigheden af at have fælles værdier og give plads til, at alle kan bidrage med deres perspektiver.
Skal lederen blande sig i holdbesætning til DHL Stafetten?
En tilbagevendende begivenhed på mange arbejdspladser er deltagelsen i DHL Stafetten. Marianne fremhæver, at mange virksomheder overser en gylden mulighed for inklusion i et team, der både kan bestå af hyggemotionister og eliteløbere. De understreger begge, at det er vigtigt at sørge for, at ingen føler sig ydmyget, uanset deres løbeniveau. Pointen er, at arrangementet skal være inkluderende og en sjov oplevelse for alle, også de mere stille eksistenser.
Hvordan skaber man bedre rammer for projektledelse på tværs af afdelinger og med eksterne partnere?
Mads understreger vigtigheden af at have klare rammer og en kultur, der understøtter projektlederens rolle. Han peger på nødvendigheden af fokus på kundens behov og hvordan god projektledelse kan skabe glæde, energi og retning i teamet. Marianne supplerer med sin oplevelse af, at mange kunder ikke kan se værdien af projektledelse og derfor ikke vil betale for det. Hør, hvordan de sikrer rammerne for god projektledelse i deres teams og får det værdisat overfor kunderne.
Gå ikke glip af denne episode fyldt med indsigter og konkrete råd, der kan hjælpe dig med at navigere i de udfordringer, der følger med ansættelser, fastholdelse efter barsel og tværgenerationelt samarbejde. Tune ind, og bliv klogere med "Det gode råd".
I "Det gode råd" har Branchedirektør i DI Rådgiverne Katrine Ellersgaard Nielsen fornøjelsen af at have besøg af Topledere fra Rådgivningsbranchen til at vende dilemmaer fra hverdagen.