
משרד החקלאות וביטחון המזון
עונה 01 חקלאות ואקלים: מדברים על מה שבוער
איך נצליח לשמור על ביטחון מזון כשהטמפרטורות עולות? מידע בגובה עיניים בהשתתפות גורמי המקצוע במשרד החקלאות.
בשנים האחרונות, אירועים גלובאליים, שינויים גאופוליטיים ומשברים סביבתיים הגבירו את החששות לגבי ביטחון המזון ברחבי העולם. מההשפעות של מגפת הקורונה ועד לאתגרים המשבשים את שרשרת האספקה – כל אלו מדגישים את חשיבות חוסנן של מערכות המזון שלנו.
בכל פרק במסגרת הפודקאסט, נתעמק בנושאים מרכזיים המעצבים את עתיד החקלאות הישראלית ועתיד המזון של כולנו. החל מהשפעות שינויי האקלים על ייצור המזון ועד לפתרונות החדשניים המניעים את הפרקטיקות החקלאיות קדימה. בכל פרק יתארחו מומחי משרד החקלאות, שיחלקו אתנו את הידע, התובנות, הרעיונות והכלים בכל התחומים. הצטרפו אלינו למסע בין ביטחון מזון, קיימות וחדשנות טכנולוגית, שכבר היום מחוללים מהפכה בדרך שבה אנחנו מגדלים ומייצרים מזון.
משרד החקלאות וביטחון המזון
מזון ואקלים – מפרקים את המשוואה
הקורונה, מלחמת רוסיה-אוקראינה וגם מלחמת "חרבות ברזל" לצד השפעות שינויי האקלים חידדו לנו חלק מהאתגרים שעומדים לפתחנו, כדי לתת מענה לכל אזרחי המדינה. אז כיצד נוכל לשמור על ביטחון מזון לכל אזרחי ישראל?
מגישה: שרון אייזן. מרואיינים: ד"ר גדעון טופורוב, מדריך מקצועי ראשי לחקלאות מקיימת בשירות ההדרכה והמקצוע, וד"ר יעל קחל, כלכלנית ראשית בחטיבה למחקר, כלכלה ואסטרטגיה במשרד החקלאות.
נושא ביטחון המזון עלה לסדר היום בשנים האחרונות יותר מאי פעם. זאת, לנוכח שינויים גיאו-פוליטיים שהובילו לשיבושים באספקת המזון העולמית, ביניהם מגפת הקורונה, מלחמת רוסיה-אוקראינה, ומלחמת "חרבות ברזל". במקביל, שינויי האקלים וגידול האוכלוסייה מאיימים על ביטחון המזון ועל המשך גידול ענפי החקלאות השונים. כל אלו חידדו את הצורך בבחינת הסיכונים לאספקת מזון לאוכלוסיית ישראל וגיבוש כלים להתמודדות עם מצבי קיצון לטווח הארוך וברמה הלאומית. בפרק זה נדון בשאלה מהו ביטחון מזון? נבחן את ההשפעות העיקריות של שינויי האקלים על הגידולים השונים, נסקור את הכלים שגובשו להתמודדות עם חקלאות במצבי קיצון, ונענה על השאלה כיצד ניתן לשמור על ביטחון מזון לכל אזרחי המדינה?