
משרד החקלאות וביטחון המזון
עונה 01 חקלאות ואקלים: מדברים על מה שבוער
איך נצליח לשמור על ביטחון מזון כשהטמפרטורות עולות? מידע בגובה עיניים בהשתתפות גורמי המקצוע במשרד החקלאות.
בשנים האחרונות, אירועים גלובאליים, שינויים גאופוליטיים ומשברים סביבתיים הגבירו את החששות לגבי ביטחון המזון ברחבי העולם. מההשפעות של מגפת הקורונה ועד לאתגרים המשבשים את שרשרת האספקה – כל אלו מדגישים את חשיבות חוסנן של מערכות המזון שלנו.
בכל פרק במסגרת הפודקאסט, נתעמק בנושאים מרכזיים המעצבים את עתיד החקלאות הישראלית ועתיד המזון של כולנו. החל מהשפעות שינויי האקלים על ייצור המזון ועד לפתרונות החדשניים המניעים את הפרקטיקות החקלאיות קדימה. בכל פרק יתארחו מומחי משרד החקלאות, שיחלקו אתנו את הידע, התובנות, הרעיונות והכלים בכל התחומים. הצטרפו אלינו למסע בין ביטחון מזון, קיימות וחדשנות טכנולוגית, שכבר היום מחוללים מהפכה בדרך שבה אנחנו מגדלים ומייצרים מזון.
משרד החקלאות וביטחון המזון
מתחמם ומגיע עד לצלחת
ככל שהטמפרטורות העולמיות עולות ודפוסי מזג האוויר הופכים לא יציבים, כך גם גידול בעלי חיים הופך לסבוך יותר, ועונות הגידול המסורתיות של הצומח משתבשות, ומאיימות על תפוקת היבול. על פי כל התחזיות, המצב יחמיר עם הזמן. אז כיצד נוכל להמשיך ולשמור על הצומח והחי?
מגישה: שרון אייזן. מרואיינים: ד"ר ענת זיסוביץ', אגרונומית ומומחית בתחום הנשירים, והלל מלכה, מומחה בתחום הבקר והחלב במשרד החקלאות.
בפרק זה, נבחן את הדינמיקה הסבוכה בין שינויי אקלים וחקלאות, ונעסוק בהשפעות של שינויי האקלים הן על העצים הנשירים והן על תעשיית הבקר לחלב יחד עם ענת זיסוביץ', אגרונומית ומומחית בתחום הנשירים והלל מלכה, מומחה בתחום הבקר לחלב. ככל שהטמפרטורות העולמיות עולות ודפוסי מזג האוויר הופכים לא יציבים, עונות הגידול המסורתיות משתבשות, ומאיימות על תפוקת היבול ועל ביטחון המזון. עצים נשירים מתמודדים עם אתגרים כמו מחזורי צמיחה מוגברת ורגישות מוגברת למזיקים ומחלות. באופן דומה, תעשיית הבקר לחלב מתמודדת עם סוגיות כמו לחץ חום על בעלי חיים, שינוי דפוסי רעייה ומחסור במים. במהלך הפרק נתעמק גם בפתרונות הטכנולוגיים הנמצאים כעת בפיתוח, כגון טכניקות חקלאות מדויקות, שינויים גנטיים לחוסן אקלים ומערכות חדשניות לניהול מים.