.jpg)
Podcast for Talent
Welkom bij The Podcast for Talent!
Deze podcast biedt studenten en jonge professionals met een economische achtergrond een unieke kijk op hun carrièreopties via inspirerende verhalen van TEW/HI-alumni en experts. Ontdek diverse sectoren en krijg praktische tips om jouw carrière succesvol te starten.
4o
Podcast for Talent
Traineeship @ Ormit Talent / Podcast for Talent
In deze aflevering van de Podcast for Talent zijn we op bezoek bij Ormit Talent. Weet jij nog niet wat te doen met jouw carrière? Dan is Ormit Talent dé plek om jouw carrière te starten! Gedurende een traineeship van 26-maanden word je geroteerd doorheen verschillende functies én bedrijven. Daarnaast krijg je ook nog 20 trainingen om jou verder te ontwikkelen als young professional.
Tobias (Data Trainee) en Sabeth (Management Trainee) vertellen ons over hun ervaringen tot nu toe, over het sollicitatieproces en hoe dat Ormit Talent alles net een beetje anders aanpakt. With a twinkle ;)
Wilt uw bedrijf ook deelnemen aan de Podcast? Neem dan contact op via lorenz@tahu.be of volg ons op Instagram en LinkedIn om op de hoogte te blijven van volgende afleveringen.
Welkom bij Podcast for Talent, waarbij we op zoek gaan naar antwoorden op jouw vragen. We zijn hier vandaag bij een heel speciaal bedrijf, een van mijn favoriete bedrijven tot nu toe, namelijk bij Ormit Talent. Ormit Talent biedt traineeships aan gedurende twee jaar tijd, waarbij jij volledig wordt opgeleid in een bepaald domein of gebied en zo wordt uitgestuurd naar andere bedrijven, om zo jouw talenten te ontwikkelen en te ontdekken. We zijn hier vandaag met twee heel speciale gasten, namelijk Tobias en Sabet. Dag Tobias, dag Sabet, hallo, hallo. Om te beginnen, gaan we normaal gezien meteen diep in op jullie taken, verantwoordelijkheden, de traineeship, die u nu ook volgt, maar we willen dit podcast op een andere manier starten. Dus gaan we vragen naar het hoofdstuk, waar jullie momenteel in bevinden de fase van jullie carrière en wat momenteel het doel is van deze fase van jullie carrière. Als jullie dat even willen toelichten, alsjeblieft.
Speaker 2:Ik denk, dat dit voor mij ik zit echt in de eerste fase van mijn professionele carrière en een beetje de ontdekkingsfase, want ik ben, Want ik ben de studies, die ik heb gedaan. Ik ben vrij breed opgeleid geweest, en ik weet wel, dat ik graag het bedrijfsleven in wil. Maar welke kant ik exact op wil, is het meer marketing, hr, supply chain? Ja, dat was bij mij nog een beetje een vraagteken, en daar heeft Orme Talent eigenlijk voor mij de oplossing voor geboden, door verschillende dingen te kunnen uitproberen, ook echt in de praktijk, want in de theorie, zodat je het in Tunief ziet, is nog steeds maar in de theorie. En ja, de ontdekkingsfase.
Speaker 3:Ik denk, dat ik me daar ook wel bij aansluit. Ik werk nog niet eens anderhalf jaar, dus om te zeggen, dat er al heel veel hoofdstukken gepasseerd zijn, is een beetje Veel gezegd misschien. Ik denk, dat ik eerst een kort inleiding in het hoofdstukje heb gehad Een beetje de voeten in het water, de temperatuur een beetje voelen aanpassen aan het werkleven, en nu in het diepe gesprongen en aan het navigeren in dat diepe water. Wat is belangrijk voor mij? Wat geeft mij energie? Waar wil ik mijn tijd aan spenderen en daar aan zoeken, hoe kan ik daarin bijleren en vinden, wat bij mij past?
Speaker 1:Ja, dat is misschien ook de reden, dat ik OrgMeTalent zo speciaal vind, want dat is ook actief, wat zij promoten eigenlijk naar studenten toe, dat, als je nog niet weet, wat te doen, dat je dan bij hun moet komen. Ik denk, dat er geen enkel ander bedrijf dat ooit zo zou zeggen, om talenten aan te trekken, dus aan te trekken. Maar dus dan wil ik ook eens graag aan jullie vragen, om kort even van jullie achtergrond toe te lichten, en ook de reden, dat jullie dan bij Army Talent eigenlijk zijn begonnen, dat hebben jullie nu wel toelicht. Misschien ook het petten daarnaartoe Lijkt me ook heel interessant, om even toe te lichten.
Speaker 3:Ik heb handelsdingen gestudeerd in Leuven, dus vijf jaar daar gestudeerd, ook een jaar een semester Erasmus gedaan in Parijs aan ESSEC Business School. Tijdens mijn studie is heel veel gefocust op finance en risk, vooral major en minor daar ook in gekozen, ook bij een studentorganisatie gezeten en daar zo wat meer bezig geweest met data of zo ontdekt van dat is wel een leuke kant, die mij aanspreekt. Dus toen op het einde van mijn studie zo wat abrupt na COVID van oei, ik moet gaan werken, wat ga ik nu doen? Een beetje gaan oriënteren, en zo ben ik terechtgekomen bij Ormit En gezien, dat die ook een data-trainingship aanbieden, en dat sprak me wel heel erg aan, de afwisseling En een beetje daarin kunnen uitproberen, zonder een definitieve keuze te maken, uit te zoeken, wat ik nog wil doen. Dus via een jobbeurs heb ik een gesprek gehad met mensen. Ik heb ook een keer een workshop gehad via mijn studentenorganisatie, waar ik met kwam spreken. Zo ben ik er een beetje ingerold en ga solliciteren. Nu zijn we hier.
Speaker 2:Ik heb in Antwerpen gestudeerd. Ik heb daar TW Bedrijfskunde gedaan, eerst een bachelor en dan een master, en als onderdeel van mijn master heb ik ook een semester in Ierland mogen studeren in.
Speaker 2:Galway, maar dat was jammer genoeg wel volledig tijdens corona, en ook omdat dat een vrij brede opleiding is. En in combinatie met corona heb ik dan ook wel besloten, om nog een extra master te doen In international business aan de Universiteit van Maastricht, en hier was de focus ook meer op het praktische en ook op strategische marketing. Dus dat had een iets andere insteek, en daar heb ik ook nog een bijkomend semester mogen doen in Australië, in Brisbane, dus ja wel het maximale gehaald uit mijn academische carrière, als we het zo kunnen zeggen. En ik ben toen ja beide opleidingen waren toch nog wel vrij breed, dus ik vond nog steeds wel lastig, om te bepalen van oké, wat is nu de volgende stap, wat wil ik nu echt doen, welk bedrijf past bij mij?
Speaker 2:En toen ben ik benaderd via LinkedIn door een recruiter, en die hebben mij voorgesteld aan Ormeet Talent, want ik had er zelf ook nog niet van gehoord, en alleen al op basis van de beschrijving dacht ik al wel van oké, die bedrijfscultuur, dat past al heel erg bij mij. En het hele concept, dat je op twee jaar tijd gaat roteren tussen verschillende bedrijven of departementen, dat je ook trainingen krijgt, dat er ook echt focus ligt op personal development, je krijgt een twintigtal trainingen doorheen die twee jaar tijd, die er echt voor zorgen, dat je jezelf beter gaat ontdekken en je ook gaat helpen, om die projecten, die je doet, ook beter te doen en steeds verder te groeien. En die twee aspecten hebben mij helemaal over de streep gehaald, en nog steeds ben ik heel blij, dat ik voor hen mee heb gekomen.
Speaker 1:Jullie gaven inderdaad al aan jij volgt een data traineeship. Tobias Sabet, jij volgt een management traineeship. Daarbuiten is er ook nog een AI traineeship, een agile traineeship en een IT traineeship. Vandaag gaan we vooral jullie traineeships toelichten, dus ik zou ook even willen vragen, om kort het traineeship, dat je nu doet aan een student, die momenteel nog in zijn derde bachelor of master zit, om eigenlijk aan hun zo simpel mogelijk uit te leggen, wat jullie traineeship inhoudt en ook wat jullie specifiek daaraan aantrokken. Welke interesse hebben jullie gewekt en dan jullie ook hebben overtuigd, om die traineeship te volgen?
Speaker 2:Ik doe de management traineeship, of ook wel de multi-company traineeship genoemd, en dat is de breedste traineeship, die Ormit Talent aanbiedt. Die duurt 26 maanden, en dan roteer je tussen twee à drie verschillende bedrijven. Dus je kunt niet alleen verschillende functies uitproberen, maar je kunt ook echt verschillende bedrijfsculturen ervaren En echt uitzoeken, van welk bedrijf of welk soort sector vind ik nu echt daadwerkelijk leuk. En in combinatie daarmee heb je dan ook de twintigtal trainingen, die ik dus al vernoemde, die echt ervoor zorgen, dat je jezelf beter kunt leren kennen, personal development gefocust En ook op leiderschap en op hoe je anderen kunt inspireren. En daarnaast heb je ook nog een coach, die je ook nog helpt doorheen het hele traject, want, zoals ik ook al zei, het verschil tussen academische carrière en professionele carrière is vrij groot, en zij helpen je er ook echt in, als je een bepaalde uitdaging hebt binnen een project, om die mee te tackelen en te kijken van hoe kun je dat de volgende keer beter doen. Dus dat omvat de management traineeship.
Speaker 3:Ik denk, dat de data traineeship daar nauw bij aansluit, wel Dus ook 26 maanden roteren tussen twee à drie verschillende projecten en bedrijven, waar dan de focus meer ligt op projecten rond data, dus in verschillende rollen, die te maken hebben met data, een project doen, daarin bijleren, daar een beetje in zien, wat je ding is, want binnen het data landschap is er ook nog veel keuze en veel ruimte, om verschillende nadrukken te leggen, ook met coaching, met trainingen. Naast soft skills trainingen, die vooral heel veel in dat management traineeship zitten, hebben we ook een paar hard skills trainingen over meer data skills, wat die vaak wat technischer zijn en ook belangrijk zijn, om al wat bij te schaven, en ik denk, dat dat een beetje de samenvatting is.
Speaker 2:Als ik daar nog iets op mag aanvullen, is dat misschien ook wel belangrijk. Om te vermelden is, dat de traineeships ook allemaal betalend zijn, want dat is vaak wel een misconceptie, dat mensen denken van oh, traineeship is hetzelfde als een internship. Maar dat is zeker het geval niet. En misschien, om even kort terug te komen op die andere traineeships, degene, die wij allebei doen, die roteren tussen verschillende bedrijven, maar er zijn ook traineeships, waarbij je roteert tussen verschillende departementen, maar dat je wel binnen hetzelfde bedrijf blijft, Zoals voor ArcelorMittal Brussels Airport.
Speaker 2:Er zijn een aantal verschillende bedrijven, waar je een in-company traineeship voor kunt doen.
Speaker 1:Een in-company traineeship. Ja, jullie, trajecten de afgelopen anderhalve jaar, twee jaar, die u bijna hebt afgelegd, zijn vrij verschillend, maar één traject, die jullie allebei hebben afgelegd, is het sollicitatieproces, en ik zie jullie allebei al meteen een beetje lachen, en dat geeft ook al aan, dat dit sollicitatieproces net zoals de rest bij Army Talent niet gewoonlijk is, namelijk met het winkel, en ja, ik ga er eigenlijk niet al te veel over vertellen, en ik heb daar al heel veel vragen over gekregen, over jullie sollicitatieproces. Maar jullie mogen zelf even toelichten, wat er zo speciaal aan is en hoe jullie dat zelf hebben ervaren.
Speaker 2:Het sollicitatieproces is inderdaad iets anders dan bij een normaal bedrijf, al begint het wel. De eerste stap is wel vrij standaard, dus eerst stuur je je cv op, dan wordt er een cv-screening gedaan. Het zou kunnen, dat je ook wordt opgebeld, om misschien iets van taal te testen, of dat bijvoorbeeld u Frans genoeg is, want dat is voor sommige rechten wel belangrijk. En daarna wordt je doorgestuurd naar de Curious Case with the Cat, en dat is eigenlijk een teams call, dat je hebt samen met een aantal andere sollicitanten, waarbij je een moordcase moet oplossen, dus hoe keelt de cat? En daarbij we kunnen echt in details treden, kunnen we daar niet te veel bij.
Speaker 2:Maar daar is het vooral belangrijk, dat je jezelf laat zien en dat je laat zien, hoe je kunt samenwerken met andere mensen, hoe je kunt reflecteren over hoe je bepaalde dingen beter had kunnen doen, want reflectie is echt superbelangrijk bij Ormit. Daarnaast heb je ook een aantal capaciteitstesten, dat je moet doen, gefocust op wiskunde, taal en abstract denken, en die combinatie op basis daarvan wordt eigenlijk bepaald, of je door mag naar de assessment day, en dat is een halve dag op Ormit, waarbij dat bestaat eigenlijk ook uit drie delen. Het eerste deel is een business case, die je moet voorbereiden, dus je gaat een bepaald probleem moeten oplossen, en daarna ga je een aantal vragen gesteld krijgen En dan wordt er getest, in welke mate je daarmee kunt omgaan.
Speaker 2:Dan heb je het rollenspel. Dat is ook wel iets speciaals Er is echt een echte acteur aanwezig, die een bepaald scenario met jou gaat spelen, en je moet na afloop feedback geven op jezelf, en dan gaan zij ook feedback geven over hoe had je dat misschien anders kunnen aanpakken of beter kunnen doen. En dan moet je dat rollenspel nog een keertje doen, om te kijken, van hoe ga je met die feedback om en hoe kunat en hoe je feedback op korte termijn kunt integreren. Wat ik persoonlijk het meest uitdagende vond, want je wordt soms in situaties gezet, waar je zelf nog niet hebt ingezeten, maar zeker interessant. En het laatste onderdeel is een gesprek, om te kijken, of er echt een persoonlijke match is met het bedrijf. Wat is je motivatie, om bij Ormi te gaan werken, en welke dingen wil je graag nog bijleren? Want de focus ligt echt op groeien en op jezelf verder ontwikkelen.
Speaker 3:Ik denk, om daar kort op aan te vullen, dat er ook een klein verschil is tussen de business cases voor management traineeship en voor data traineeship. Dus bij data traineeship krijg je van tevoren ook een hele hoop informatietata, die je ook een beetje al kan voorbereiden en waar je dan ook een business case over brengt. Bij management is het eerder, dat je ter plaatse vooral de informatie krijgt en er iets van maakt. Dus dat is een klein verschil. En voor de rest denk ik, dat dat sollicitatieproces ook heel goed Ormit wel samenvat op een bepaalde manier. Ik denk, alles, wat je daarin merkt, is zo a with a twinkle, zoals we gezegd hebben.
Speaker 3:Het is zo heel atypisch, maar geeft ook een hele goede reflectie van de focus van Ormit op het menselijke aspect van wie ben jij als persoon, laat je jezelf zien, zoals je bent, en is dat een match? Want ik denk, als je de assessment, die je niet leuk vindt of die je niet ligt, ga je, denk ik, de rest van het traject ook niet zo interessant vinden, omdat het wel vaak in die lijn is van heel persoonlijk, zelfreflecterend veel feedback ontvangen en daar dingen mee doen. Dus in dat opzicht vond ik dat een heel goede reflectie van, waar Ormet als bedrijf is, en ik vond het dan ook een leuke dag, waar ik wel met veel energie op terugkeek. Dat was een ervaring, dat was tof.
Speaker 2:Ja, dat was voor mij ook zeker het geval. En misschien nog iets bijkomend voor de in-company traineeships moet je daarna ook nog een gesprek doen met het bedrijf zelf. Dus, als je bijvoorbeeld bij Brussels Airport een traineeship wil doen, is er ook nog een extra gesprek met Brussels Airport, om te bevestigen, dat je daadwerkelijk de traineeship mag doen.
Speaker 1:Kort samengevat uniek Ik denk, dat daar geen ander woord voor is maar ook heel uitdagend. Ik kan me voorstellen, je moet die feedback op heel, heel korte tijd verwerken. Je wordt echt onder een pressure test gezet, zeg. Maar Maar ook die case curious, weet ik precies de naam nu alweer? Curious case of the cat. Curious case of the cat. Ja, als jullie nu één advies mogen geven aan een student, die interesse heeft, om bij Orgmet te komen werken en zich eigenlijk nu aan het voorbereiden is op dat sollicitatieproces.
Speaker 1:Wat zouden jullie van advies geven, misschien aan jullie jongeren zelf, voor dat sollicitatieproces begon?
Speaker 3:Dat is moeilijk, omdat veel van de opdrachten natuurlijk ook heel persoonlijk zijn, en ik denk, dat daar een beetje het cliché-advies is van wees jezelf. Ik denk, als ik voor mezelf mag spreken, dat ik soms ook wel de neiging heb op sollicitaties, om mezelf een beetje anders voor te doen bij Ormit, omdat het echt gaat over wie ben je als persoon, jezelf te durven tonen, zoals je bent, omdat uiteindelijk daar heel erg de focus op ligt, dat zou mijn tip zijn, hoewel cliché.
Speaker 2:Ja, maar zeker een hele goede tip. Je kunt je ook wel een beetje voorbereiden, want die capaciteitstest kun je online ook wel oefenen, en je kunt je business case goed voorbereiden, zorgen, dat je goed weet, waar je het over hebt, en zeker de motivatie voor Ormit, want daar gaat zeker naar gevraagd worden, en dat is zeker een doorslaggevend punt tijdens de assessment.
Speaker 1:Om dan nu even dieper in te gaan op jullie trajecten, die jullie hebben afgelegd in jullie traineeship tot nu toe. Even kort, Tobias hoe lang werk jij nu al bij Ormet?
Speaker 3:Een klein anderhalf jaar Sinds september 2023. Oké En Sabit.
Speaker 2:Sinds maart 2023.
Speaker 1:Oké, dus gedurende die anderhalf jaar ongeveer anderhalf jaar, bijna twee jaar tijd hebben jullie al heel wat projecten afgelegd, sommige bij verschillende bedrijven, sommige bij één bedrijf. Dat ga ik aan jullie overlaten, maar ik zou even willen horen, hoe dat direct verlopen is, misschien kort even de projecten toelichten, die jullie hebben gedaan, en dan kunnen we daarna ook even dieper ingaan op de ervaringen, de leerpunten en wat jullie daar ook over willen vertellen aan de studenten.
Speaker 3:Yes, dus ik ben eigenlijk begonnen bij NN Insurance, een verzekeraar in Brussel. Daar ben ik begonnen in het finance appartement, in het reporting team, een beetje alles rond procesautomatisatie, procesoptimalisatie, dus een beetje het ondersteunen van collega's, die gewend waren, om heel manueel werk te doen met Excel en daar data op een slimme manier in te zetten, om dingen wat automatischer, wat efficiënter en correct van de eerste keer te kunnen presenteren. Dat was initieel voor zes maanden, maar ik vond dat een fijne omgeving. Ik had het idee, dat ik daar nog dingen kon leren, mezelf kon pushen en meer impact kon hebben. Dus ik heb dat ook twee keer met drie maanden verlinkt, en in totaal heb ik daar een jaar gewerkt.
Speaker 3:Uiteindelijk Toen, had ik besloten voor mezelf ik ben toe aan iets nieuws, omdat je natuurlijk ook in de traineeship stapt met het idee van ik wil andere dingen proberen en mezelf een beetje pushen, en het is soms makkelijk, om wel op dezelfde pla. En toen was ik aan het kijken, aan het voorbereiden op iets helemaal nieuws. En toen kwam toevallig NN met het aanbod van oké, we hebben ook binnen een ander departement, het commercieel departement, toevallig een functie, en we zien dat jou wel doen, en we vinden dat een leuke uitdaging. En dan heb ik eigenlijk gezegd, van oké, waarom niet die traineeship over verschillende bedrijven, als je wilt?
Speaker 3:maar in dit geval vond ik het ook wel leuk, om binnen NN te blijven, omdat ik dat een fijne omgeving vond en omdat het toch iets helemaal anders was in vergelijking met finance in een commerciële omgeving. Dat is toch wel een verschil. Dus daar werk ik nu als business manager van de chief commercial officer, waar een heel brede term is, waar een beetje neerkomt, op dat ik haar rechterhand ben, haar probeer te ondersteunen bij strategische topics, hoe data daar een rol in kan hebben, en ook voor een deeltje bepaalde projecten manage, die binnen het departement gaande zijn.
Speaker 2:Dus toen ik ben begonnen in maart 2023, toen ben ik eerst heb ik kort even op de bench gezeten, want als je tussen projecten inzit, dan doe je eerst een intern project bij Ormit zelf. Dus dan heb ik tijdelijk het marketingteam ondersteund, en na een aantal weken ben ik gematcht met een rol supply chain planner bij Atlas Copco, en daar was ik eigenlijk verantwoordelijk voor een groepje leveranciers, waarvan ik voor moest zorgen, dat de materialen altijd op tijd binnen waren in de productiehal, zodat de productielijnen eigenlijk constant konden blijven lopen, en daarnaast ook, wanneer er dan een keer zonder onverwachts een productiestop was, ja ook reactief, wel echt reageren zorgen, dat ik de juiste mensen allemaal bij elkaar zette, dat de leverancier werd gecontacteerd en dat er zo snel mogelijk naar een oplossing werd gezocht, want ja, time is money En ja ook de relaties met al die leveranciers onderhouden. Dus iets, waar ik initieel niet in had gedacht, dat ik daar in die rol zou stappen, want supply chain stond niet meteen boven aan mijn lijstje van ja, dat wil ik proberen. Maar ik heb het uiteindelijk ook verlengd tot negen maanden, terwijl het initieel ook maar vijf maanden was. Dus ja, het was eigenlijk echt een super, super goede eerste ervaring. Dus ja, het was eigenlijk echt een super, super goede eerste ervaring, ook een super fijn team, die mij ook heel goed hebben begeleid en hebben opgeleid.
Speaker 2:Dus ja, een hele goede eerste ervaring. En daarna ben ik gematcht met Blue Curgs. Dat is het project, waar ik momenteel nu nog steeds op zit, en dat is een supply chain consulting bedrijf, dus nog steeds in de supply chain sector, maar op veel strategischer niveau. Dus ik heb echt mogen helpen bij verschillende bedrijven met het aanpassen van hun supply chain processen. Bij één bedrijf was het, hun customer service processen helemaal in kaart brengen en kijken, hoe kunnen wij de andere regio's helpen, om deze verder ook te implementeren, echt process workshops, procesiningen eigenlijk te geven. En een ander project was een implementatie van een EPS-tool, waar ook moest worden gekeken naar, hoe gaan we de organisatieprocessen aanpassen, zodat dat op een meest efficiënte manier kan worden geïmplementeerd. En daar zit ik nu momenteel nog. Maar over een aantal weken begin ik met mijn laatste project, en dat is voor Telenet, En daar ga ik als data strategist aan de gang. Dus een totaal andere sector, maar ja, superveel zin in.
Speaker 1:Jullie hebben elke keer al verschillende projecten afgelegd, en jullie hebben ook aangegeven, dat op een bepaald moment je project ten einde loopt. Waar ik mij daarbij afvraag, is, in hoeverre je dan ook zelf nog inspraak hebt, inzien van het volgende project en ook het gehele traject. Wanneer kan je aangeven, welke interesses je hebt, waar je jezelf liever naartoe wilt? Want daar staat het er ook al aan, dat supply chain eigenlijk niet meteen bovenaan jouw lijst stond, en toch heb je die uitdaging of ervaring dan aangegaan. Hoe doen jullie dat? Hoe gaan jullie met jullie coach in interactie? Hoe geven jullie het traject zelf vorm?
Speaker 2:Bij Ormit is dat wel echt uniek, want er wordt wel vanaf het begin zodra dat gestart wordt, is er een gesprek met sales dat er wordt samengezeten van oké, wat zijn jouw kwaliteiten, jouw sterktes, jouw zwaktes, jouw ontwikkelingspunten? En daar wordt ook echt wel rekening mee gehouden, wanneer je gematcht wordt met een bepaald project. Dus het is niet zo van ja, jij gaat daarop werken. Er wordt wel echt overlegd van oké, zou dit iets zijn voor jou? En dat is wel echt iets, wat volgens mij in vergelijking met andere bedrijven zeker het geval niet is, met name ook doordat de nadruk echt ligt op persoonlijke ontwikkeling. Dus het moet ook echt iets zijn, waar je echt iets uit kan leren. Maar natuurlijk, je staat helemaal in het begin van je professionele carrière, dus je moet wel gewoon open-minded zijn en nieuwe dingen willen uitproberen.
Speaker 2:Bij mij stond supply chain niet bovenaan mijn lijstje, maar het stond wel in mijn top drie. Ik dacht wel van oké, het interesseert mij wel, maar ik zag mij niet zelf direct van oh ja, ik ga supply chain planner worden. Daar had ik zelf nooit initieel voor gesolliciteerd, maar ja, door eigenlijk dat uit te proberen, ben ik erachter gekomen, dat ik dat eigenlijk super interessant vind en super leuk vind En mogelijk in de toekomst ook nog wel verder gaat doen. Dus je kunt het eigenlijk pas weten, wanneer je het echt uitprobeert. En ja, dat is ook wel een belangrijke boodschap, die ik wil meegeven, als je ja, je leert, wat je leert, op de universiteit, maar je weet pas echt, wat je leuk vindt, als je het ook echt daadwerkelijk doet. En dat biedt Ormit aan.
Speaker 3:Ik denk ook, dat dat inderdaad de enorme sterkte in is van Ormit, dat je die vrijheid hebt, om dingen een beetje uit te proberen, met het vangnet van Ormit achter je, om op te vangen No strings attached. Dus je kunt zo wat verantwoord job hoppen, op zo'n manier eigenlijk Dingen een kans geven, die je misschien niet een kans zou geven, als het heel veel commitment zou vragen of schijnbaar heel veel commitment zou vragen. Dus dat vind ik ook een grote sterkte.
Speaker 2:Ja, en ook de projecten duren minstens drie maanden tot maximum een jaar. Dus het is ook, als het dan toch zou tegenvallen. Het is niet, dat je nog vastgebonden zit, want het is ook maar voor een tijdelijke periode, met je weet van, ik ga daarna toch nog iets anders doen.
Speaker 1:Hoe dan ook, ga je dan uiteindelijk wel vaak van een project veranderen. Ook al kan je soms een jaar in een project blijven zitten, ga je steeds aanpassen aan een nieuwe omgeving. Vandaag de dag wordt er bij veel bedrijven gesproken over genziers op de werkvloer, dat zij zich moeilijk kunnen aanpassen, dat zij de foute verwachtingen hebben, dat zij gewoon nog niet klaar zijn, voor wat er op de werkvloer zich afspeelt. Hoe doen jullie het dan, en hoe worden jullie van het Ormit daarop voorbereid, om jullie steeds op een nieuwe omgeving aan te passen en er heel snel in te werken, om dan ook meteen een impact te kunnen maken? Hoe doen jullie dat zelf, en hoe worden jullie daarin ondersteund van het Ormit?
Speaker 3:Ik denk in het algemeen, dat de profielen bij Ormit zich goed kunnen aanpassen, kunnen omgaan met die ambiguïteit van verschillende omgevingen aanpassen, dus dat dat ook wel van veel mensen al een beetje aanwezig is, maar dat dat ook heel erg ondersteund wordt door de coaching, die we krijgen, de trainingen, die we krijgen, waar heel erg nadruk wordt gelegd op hoe je goed communiceert met mensen, hoe werk je samen, hoe laat je dat zo vlot mogelijk verlopen. En ook door samen met een coach te spreken over je werkomgeving Kun je makkelijker uitzoomen, heb ik het gevoel, en met een objectief persoon praten over de blokkades, die je tegenkomt, en dan concreet gaan denken oké, hoe ga ik dat oplossen, wat is mijn actieplan, wat zijn de volgende stappen?
Speaker 2:En dat je op die manier, wat tijd wint en niet met jezelf blijft sukkelen, om te zeggen van oké, ik weet het niet goed, ik zit een beetje vast, maar je gaat doelgericht gewoon erop af en je probeert, zoveel mogelijk impact te hebben. Ja, en ook, als je op een project wordt gezet, het is niet, dat Ormit zegt, ja, ga maar tot over negen maanden. Je hebt ook wel een bepaald evaluatieproces. Dus, je begint met een assignment approach, en daar moet je eigenlijk presenteren van oké, dit zijn de verantwoordelijkheden, die ik heb als job, dit is mijn takenpakket. En wordt er eigenlijk aan expectation management gedaan, Dat zowel de verwachtingen voor de trainee als voor de manager bij het bedrijf zelf, dan, dat die gelijk worden gesteld, zodat de verwachtingen gelijk zijn en dat er ook voldoende uitdaging is voor de journey, om te leren. Want er worden ook een aantal development goals naar voren gebracht.
Speaker 2:Hier wil ik mij graag op focussen tijdens de periode, dat ik bij jullie zit, hier wil ik graag verder mijzelf in ontwikkelen, en dan na een aantal maanden heb je een intermediate review, dat er wordt gekeken van oké, hoever zit ik al in mijn ontwikkelingsproces? Zijn de expectations nog steeds even, zijn ze nog steeds hetzelfde, is het takenpakket nog steeds uitdagend genoeg? En op basis daarvan kunnen er dan eventueel aanpassingen worden gedaan, en dan helemaal op het einde heb je ook een end-of-assignment review, dat er wordt gekeken van oké, in welke mate ben ik echt daadwerkelijk ontwikkeld Dat klinkt misschien een beetje raar om te zeggen, maar in welke mate heb ik mij persoonlijk beter of verder ontwikkeld En wordt er ook heel veel feedback gegeven. Tijdens al die proces of evaluatiereviews is er zowel feedback van jou naar de manager als van manager naar jou eigenlijk, en dat zorgt er ook wel voor, dat expectations ook kunnen worden aangepast. En heb ik ook het gevoel, dat je ook sneller impact kan maken, omdat je je sneller aanpast aan een bepaalde omgeving, doordat je er ook een beetje begeleid wordt.
Speaker 1:Die begeleiding. Die is misschien niet uniek aan Ormit. Ik denk, dat elk bedrijf wel met een coach werkt, om hun jongste werknemers in te werken en te onboarden. Maar wat er speciaal is aan Ormit is, dat die coach niet deel uitmaakt van het bedrijf, waar je momenteel actief bent, maar die coach wel degelijk vanuit Ormit wordt aangereikt, en dat jullie ook vanuit Ormit trainingen krijgen. Jullie hebben, als ik me niet vergis, 20 trainingen verdeeld over twee jaar tijd vanuit Ormit. Dus ook tijdens je traineeship, dat je eigenlijk soms ongeveer uit die omgeving weggaat en dan even bij Ormit weer jezelf gaat ontwikkelen, zeg. Maar Laten we daar misschien even dieper op ingaan, want er zijn een aantal heel speciale trainingen, die ik heel interessant vond, die ik zeker met de studenten wou delen, maar ook algemeen jullie ervaring, hoe die trainingen jullie hebben ontwikkeld hebben geholpen, en ook, wat die coach jullie helpt bij jullie traineeship.
Speaker 3:Ik denk, om te beginnen met de trainingen misschien zijn er, denk ik, twee soorten categorieën van trainingen in het algemeen. We hebben eendaagse trainingen, die gewoon tijdens een volledige werkdag zijn, waarbij we inzoomen op een bepaalde skill. Voor mij, wat daartussen uitsteekt, is, denk ik, de communication marathon, waarbij we echt heel diep ingaan op communicatievaardigheden, ook met acteurs en rollenspellen, weer dus heel intensief, waarmee je ook wel geconfronteerd wordt met jezelf en de patronen in je communicatie. Maar dat is wel een hele goede manier, om daar snel in te groeien. En er zijn ook een andere soort van trainingen. Daar zijn er drie grote van tijdens onze traineeship. Dat zijn twee-daagse trainingen met overnachting, dat we met een klein groepje, onze pool van een tiental trainees meestal er tussenuit zijn. Ik heb er nog maar een van de drie gehad, dus ik kan alleen maar spreken over de eerste. Dat noemt de outdoor, waarbij je twee dagen naar de Ardennen gaat, en de focus ligt daar heel erg op jezelf.
Speaker 3:Dus leren kennen in zo'n andere omgeving groepsdynamieken, ja zo echt jezelf geconfronteerd worden, met jezelf Te zien, waar je patronen zijn, waar je obstakels zijn, en dat is wel diepgaand en heel speciaal, denk ik, als bedrijf, om zo samen ertussenuit te zijn en jezelf op die manier te leren kennen. Het is moeilijk, om dat te beschrijven, zonder dat je dat hebt meegemaakt, denk ik, en dat is ook de bedoeling, dat dat een beetje mysterieus blijft. Dat is ook de charme. Iedereen gaat daar eigenlijk naartoe zonder verwachtingen, zonder te weten, wat er te komen, behalve dat het een unieke ervaring is, dus ja, moeilijk te beschrijven, maar super energiegevend en inzichtvol.
Speaker 2:Ja, als je terugkomt van training je bent moe, maar echt heel veel energie, dat je eruit haalt. Ze zijn echt super leerrijk. En zoals heel Ormit is het ook hier with a twinkle, Want bijvoorbeeld de stakeholder management training daarvoor gaan we letterlijk naar de zoo, om apen te bestuderen En om de handelingstechnieken te leren. Daar zit een gezelschapsspel in verwerkt. En die tweedaagse training, daar zijn heel veel intensieve groepsoefeningen in verwerkt, intensieve groepsoefeningen eigenlijk in verwerkt, die er echt voor zorgen, dat je jezelf soms ook echt letterlijk tegenkomt en ook echt bezig over jezelf gaat nadenken van ah ja, oké, ik doe dat op die manier. Daar had ik eigenlijk nog niet over nagedacht. Dus voor mij is eigenlijk de tweede tweedaagse dat heet.
Speaker 2:De stop and go is tot nu toe, denk ik, een van mijn leukste trainingen, die ik heb gehad. En dat is na een jaar, dat je ook ergens naartoe gaat voor twee dagen en dat je gaat nadenken oké, wat heb ik nu het afgelopen jaar allemaal al geleerd, en hoe is dat gegaan? Moest mijn traineeship verlopen, wat waren mijn obstakels? Maar dat je ook gaat kijken naar oké, wat ga ik het komende jaar nog doen, waar wil ik mij nog op focussen? Waar wil ik mij nog verder in ontwikkelen? Wat voor soort projecten zou ik nog graag willen doen. Maar ja, de trainingen zijn vooral heel erg leuk. Dus, als je daar naartoe gaat, het voelt een beetje, vind ik soms wel, zoals vakantie. Je bent echt weg van je project. Je zit samen met altijd dezelfde mensen. De poelies, je eigen poel, dat zijn de trainees, waar je samen mee bent gestart. Dus je hebt ook al die trainingen met hen samen, je groeit ook een beetje samen en je helpt elkaar ook groeien, en ja, dat is echt wel iets uniek.
Speaker 3:Ja, en dan coaching om dan ook nog terug te komen op dat deel van de vraag is eigenlijk op een regelmatige basis ik denk zo'n beetje maandelijks dat we proberen, samen te zitten met onze coach, en die coach is fulltime coach bij Ormit, dus die heeft verschillende trainees onder zich en probeert, die te helpen, te ondersteunen, waar mogelijk, en de soort gesprekken, die je daarmee hebt, die variëren heel erg. Sommigen gebruiken dat soms een beetje als een therapievorm, anderen gaan heel concreet op zoek naar wat zijn mijn obstakels in het werk? Vaak, een beetje ligt dat in het midden, dat je kijkt van hoe kom ik mezelf tegen, hoe herhaal ik bepaalde patronen in mijn werk, in mijn professionele omgeving, en hoe kan ik ja proberen, die een beetje glad te strijken, die plooien, om impact te hebben, om te groeien, om Ja en het is ook wel wel eens fijn, dat iemand extern is, want zij kijken ook op een andere situatie naar de dingen, die je hebt meegemaakt.
Speaker 2:Want als er iets gebeurt op de werkvloer, ja, uiteraard bespreek je dat met je collega's, waar je mee op project zit. Maar als je dan in zo'n coaching sessie zit, dan worden er ook soms vragen gesteld, dat je denkt van ah ja, op die manier had ik er eigenlijk nog helemaal niet naar gekeken, of word je juist uitgedaagd, om tegen de volgende coachingstessie iets bepaald te doen, om jezelf ook een beetje meer uit je comfortzone te trekken en jezelf nog beter te ontwikkelen, eigenlijk. Dus ja, ik vind dat wel echt een meerwaarde.
Speaker 1:Als jullie dan nu reflecteren over de projecten, die jullie nu hebben afgerond, achter de rug hebben, kunnen jullie misschien elke één project eruit kiezen, waar je misschien, als ik die vraag nu zo stel het eerste aan denkt, dat kan zijn het project, waar je het meest uit hebt geleerd, de meest positieve of misschien zelfs de meest negatieve ervaring, het meest memorabele project en ook, wat je daaruit hebt meegenomen naar de andere projecten.
Speaker 2:Het is moeilijk, om er eentje uit te kiezen, omdat er ja, omdat de projecten zijn zo verschillend, dat je ook echt de ervaringen zijn ook niet altijd te vergelijken. Maar ik denk nu in mijn huidig project bij Blue Curcs ja, ik mag op heel strategisch niveau nadenken over hoe, hoe we bepaalde processen gaan aanpassen en hoe we die trainingen gaan geven aan mensen en hen helpen, om die processen daadwerkelijk echt live te brengen. Als je dan in die proces-training zit, en je moet die mensen echt helpen en je bent daar je kennis aan het delen op vrij strategisch niveau. Ik vind dat super, super cool, en dat is iets, waar je denk, ik met mijn ervaring want ik heb nu anderhalf jaar ervaring normaal gezien zou je niet op zo'n niveau of niet zo snel op zo'n niveau misschien mogen meedenken, en ik heb nu het geluk gehad, dat met mijn project, dat ik dat wel mag, en ja, maar dat is wel heel erg uitzonderlijk Ik mag zelfs naar het buitenland voor mijn project momenteel En dat is zeker niet een gegeven bij Ormit, maar dat is nu toevallig voor mijn project het geval En als je dan in het buitenland van die procestrainingen mag geven en dat je na een aantal maanden ook ziet, wat de impact ervan is, dat dat proces dan live gaat en het begint, ja, het wordt echt daadwerkelijk gebruikt in het bedrijf, en dan zie je wel echt de impact, die jouw werk heeft geleverd.
Speaker 2:Dus ja, ik denk, dat dat een van de hoogtepunten al is geweest.
Speaker 3:Dat voor mij ook mijn huidige project zou zijn. Ik vind het heel speciaal, om als persoon met nog niet zo heel veel werkervaring in een rol terecht te komen, waar je inderdaad mee mocht denken over de strategie op een heel hoog niveau, waar je kunt samenwerken met de CCO, een C-level persoon, en daar je inbreng kunt hebben en als een volwaardige sparringspartner wordt gezien, waarbij ze vertrouwen in de input, die je kunt hebben, de meerwaarde, die je kunt zijn. Ik vind het heel speciaal, om dat vertrouwen te krijgen, dat mensen overtuigd zijn van de meerwaarde daarvan. Ik vind het heel speciaal te kunnen zien, hoe zo'n management team werkt, wat voor topics er besproken worden, hoe dat een organisatie zo geleid wordt en hoe ambitieus iedereen is, om alles te willen veranderen binnen een bedrijf, om het zo goed mogelijk te doen, en daarbij soms wel de traagheid van bedrijven stoot, wat ik soms ook een beetje frustrerend vind daarin. Maar ik vind het heel cool, om die strategische topics zo te kunnen vastpakken en daarover te kunnen praten met mensen, die daar heel veel van weten, en daar heel snel bij te leren.
Speaker 1:Jullie zijn heel, heel lovend over Army Talent, jullie trekken het nu toe heel, heel lovend over Ormit Talent, en jullie terecht tot nu toe En terecht, zoals ik al zei, ormit Talent is uniek. Ik heb nog geen enkel ander bedrijf zoals Ormit Talent gevonden. Maar ja, alles heeft ook zijn voor en nadelen. Dus ik zou ook eens willen vragen, of er momenten zijn geweest of bepaalde aspecten aan Ormit of van de projecten, waarbij jullie zeggen, dat dat misschien iets nadeliger of negatiever is, en ik zou ook eens willen weten, hoe het daarmee wordt omgegaan, ook hoe jullie daarmee omgaan.
Speaker 2:Ik denk, dat een belangrijk punt is, dat je moet weten, als je start, het is allemaal projectbasis, dus het hangt ook een beetje af van de economie, hoeveel projecten er de hele tijd binnenkomen, hoeveel mensen er ook gestart zijn. Er wordt wel mee gespeeld, dat ze het verspreiden, het aantal mensen, dat tegelijkertijd start. Maar je moet wel weten, dat je een tijdje op de bench kunt zitten, zoals ze dat noemen, dat je tijdelijk tussen projecten in zit.
Speaker 2:Ik heb zelf. telkens een klein zestal weken heb ik tussen mijn projecten ingezeten, maar dat kan soms wel langer zijn, dat kan soms korter zijn, want Tobias heeft totaal niet op de bench gezeten. dus het verschilt heel erg van trainee tot trainee En ook, hoe gemakkelijk dat je gematcht wordt, want het moet ook maar het juiste project, dat voor jou passend is, moet binnenkomen, wanneer jij toevallig net gestart bent. Dus dat is wel iets, waar je wel moet weten. Dat is heel erg afhankelijk, maar dat struckelt elk consultancybedrijf mee. En ik moet wel zeggen, dat ik mijn tijd op de bench wel altijd heel goed heb kunnen benutten, want bij beide keren heb ik het marketingteam mee ondersteund, en ik was ook wel een beetje part van het marketingteam. je mocht me echt mee helpen met het uitdenken van campagnes en zo, en dat was ook een van mijn interesses, die ik nog verder wilde ontwikkelen. dus ik heb het niet als een verloren periode gezien. het is niet, dat je gewoon met je vingers zit en niksen en het is nog steeds een leer.
Speaker 3:Waar ik aan denk, en om dat per se een nadeel te noemen, is misschien variant, maar zo'n beetje de verwachtingen, die daar rond spelen. Je komt als een externe consultant binnen in een bedrijf, waar je dan heel intern met de mensen samenwerkt. Als jong talent met verwachtingen en impact wordt er zo'n beetje beloofd. Dus dan wil je dat natuurlijk ook heel erg waarmaken En zet je ook wel een bepaalde druk op jezelf, om dat te kunnen waarmaken. En tegelijkertijd is het dan ook natuurlijk altijd wat tijdelijk. Dus ik vind het in dat opzicht soms moeilijk, dat je iets aan het opbouwen bent binnen dat bedrijf, maar je weet, het is eindig, en daarna ga ik iets nieuws proberen.
Speaker 3:En ook binnen Ormit ben je na 26 maanden weg. Dus soms heb je het gevoel, je bent niet aan iets specifiek aan het bouwen, je bent heel erg jezelf aan het ontwikkelen, maar nog niet binnen één bedrijf of binnen één functie, dat je heel erg aan het ontwikkelen bent, waar heel erg de sterkte is, natuurlijk maar soms ook zowel voelt als het moeilijke daar aan, vind ik ja allright, jullie zijn zeg maar in de tweede helft van jullie traject.
Speaker 1:Jullie traject bij Army Talent loopt bijna op zijn einde. Dat is nog niet meteen nu, maar ik zou je zo willen vragen, wat zo jullie toekomstperspectief is, wat jullie hierna willen doen. Ik hoor Saber hier al meteen lachen. Ik denk, dat het een moeilijke vraag gaat zijn, maar toch zou ik die willen stellen. Want ja, na 26 maanden loopt eigenlijk het traineeship bij Ormit af, en dan dacht ik wat volgt er daarna? wat zijn jullie plannen en wat zijn misschien de stappen, die andere Ormit talent al hebben ondernomen?
Speaker 2:Ik moest een beetje lachen, omdat ik altijd op deze vraag antwoordde van Ormit talent gaat het antwoord hierop geven. Omdat Ormit biedt antwoord hierop geven? Omdat ja, ormit biedt echt aan, dat je verschillende dingen kan uitproberen, en op basis daarvan bepaal je vaak van oké, dit is wat ik hierna ga doen. Maar ja, nu zit ik bijna op het einde. Maar ja, ik moet wel zeggen, dat ik al wel echt wel veel dingen heb geleerd over mezelf en over, wat ik graag wil doen, en ik denk, dat dat strategy consultant gegeven, dat dat wel echt iets is, waar ik verder in wil gaan En misschien ook wel in supply chain in die sector Het integreert. Het lijkt me nog steeds een hele interessante sector. En ja, wie weet?
Speaker 2:Maar ja, wat je na Ormit doet, is heel verschillend van trainee tot trainee, want sommige mensen, die beginnen, bij een van de projecten, dat zij voor hebben gewerkt, sommige mensen gaan reizen, sommige mensen beginnen totaal bij een andere bedrijf, een totaal andere sector, en er zijn ook een aantal mensen, die bij Ormit blijven, want je kunt ook als management consultant je traineeship dus eigenlijk nog verder zetten, maar dat je op hogere profielen of profielen, waar je meer ervaring voor nodig hebt, dat je daar geen watchtop wordt en dat je nog steeds blijft wisselen tussen projecten En dus eigenlijk nog bij Ormit blijft.
Speaker 3:Ik herken me ook wel erg in, wat Sabed zegt. Inderdaad dat gehoopt, aan het einde van die 26 maanden een pasklaar antwoord te hebben. Op dit wil ik doen. Maar ik denk, dat dat een beetje te simpel gedacht is, misschien ook een wishful thinking. Uiteindelijk blijft dat een vraag, die misschien nog vele jaren wel bij iedereen zal blijven spelen, om te weten van wat vind ik echt leuk? en dat dat ook dingen blijven uitproberen gaat zijn. Dus dat deel herken ik ook zeker. Voor de rest denk ik, dat er inderdaad vaak mensen wel uitstromen in een project, wat ze hebben gedaan en op die manier een beetje hun plaats hebben gevonden, dat dat ook wel interessant is. En naar het einde van onze traineeship hebben we ook carrièrecoaching, waarbij we ook samen met onze coach gaan nadenken over wat is het nu eigenlijk, dat ik wil, wat zijn de ervaringen, die ik heb gehad, wat heeft mij energie gegeven? waar wil ik in verder en daar samen ook op een bepaalde manier met een framework mee aan de slag te gaan, om jezelf de juiste vragen te stellen en te denken van ja, wat wil ik nu echt doen? dus ik denk ook, als ik om me heen kijk, dan zie je inderdaad, mensen, die voor zichzelf beginnen, echt iets helemaal nieuws gaan doen, omdat ze een bepaalde passie hebben, waar ze iets mee willen doen. Mensen, die op reis gaan.
Speaker 3:Ik denk, dat dat ook ergens de kracht is, natuurlijk, dat je no strings attached na die 26 maanden volledig vrij bent, om te doen, wat je zelf wilt. Dat kan binnen een bedrijf zijn en gewoon, zonder stop, gewoon doorgaan in het project, wat je hebt gedaan. Maar het kan ook een helemaal nieuwe start zijn, zonder dat je daar jezelf moet verantwoorden of een moeilijke keuze moet maken, om te zeggen, ik wil stoppen, ik wil mijn ontslag indienen, want eigenlijk het stopt gewoon en je hebt alle vrijheid, om te doen, wat je wilt.
Speaker 1:We zijn bijna aangekomen bij de laatste vraag van deze podcast, en dat is eigenlijk altijd dezelfde vraag, die we stellen, om eigenlijk na te denken, wat het advies is, dat jullie aan jullie jongeren zelf zouden willen geven Elke andere woorden een student, die nu op de arbeidsmarkt gaat toetreden Wat het advies is, dat jullie aan die studenten willen geven, die jongeren zelf, waarvan jullie misschien denken, als ik dat advies had gehoord, toen ik zo jong was, had ik misschien nu zoveel verder gestaan of het nog veel beter geweten, waar ik naartoe wil gaan.
Speaker 3:Ik denk, dat het moeilijk is, om daar een silver bullet antwoord te geven Volg deze flowchart of lees dit boek en je hebt een antwoord daarop. Dus ik ga ook niet doen, alsof ik daar het meest waardevolle advies ooit in heb. Maar ik denk, dat, als ik daar aan terugdenk, dan is het gewoon, om in beweging te komen. Dus met mensen te gaan praten op JobFirst, met misschien mensen in hun familie te praten over wat ze aan het doen zijn, proberen, hier en daar een stage mee te pikken, om al wat ervaring op te doen, om te zien, hoe werkt een bedrijf, hoe ziet een job eruit, gewoon, om te ontdekken.
Speaker 3:Ik denk, dat dat in beweging komen een groot, belangrijk aspect is. Ik heb, als ik terugdenk, heel lang getwijfeld en zo'n verlamd gevoel gehad van oké, wat wil ik doen? Ik kan niet goed kiezen. Ik ben bang, dat elke keuze, die ik maak, heel definitief is. Maar ik denk, juist door dat te doen blijf je een beetje stilstaan en juist door dingen te gaan uitproberen, jammer genoeg de enige manier, denk iken, om erop uit te gaan, actie te ondernemen en gewoon te doen.
Speaker 2:Ja echt gewoon durven te springen. Want dat heb ik nu ook wel uit het traineeship, die ik tot nu toe al heb gedaan. Als ik bijvoorbeeld de supply chain sector uitprobeerde, had ik totaal niet gedacht, dat ik dat leuk zou vinden. Maar door het te proberen, door te springen, door een beetje uit je comfortzone te gaan, ontdek je pas eigenlijk echt, of je echt iets leuk vindt. Dus het is niet, omdat je je eerste job, dat je tekent bij het eerste bedrijf, je krijgt je eerste job, dat je daar voor de rest van je leven moet blijven, want je weet ook maar, wat je weet van de schoolbanken. Dus het is niet erg, om af en toe ook gewoon een keer een fout te maken En dat af en toe een keertje misloopt, want daar leer je uiteindelijk ook uit, en dat gaat zeker helpen in de rest van je carrière.
Speaker 1:Dan zou ik nog één vraag willen stellen. We hebben nu heel wat dingen besproken over Army Talent, maar is er misschien nog één ding, waarvan jullie zeggen, dat hebben we nog niet besproken, en dat wil ik zeker nog meegeven aan de studenten En zo ja, wat is dat dan?
Speaker 3:Misschien het eerste, waar ik aan denk, is, om niet te bang te zijn voor die overgang van student naar het werkleven. Ik denk, ik vond dat ergens wel een intimiderende stap. Je bent gewend, om heel veel flexibiliteit te hebben als student heel veel vrijheid te kiezen, wat je zelf doet. Ik vond het moeilijk, om me daaraan te passen, die hele rigide structuur van het werkleven, dat je van morgens tot avonds met je werk bezig bent. Maar uiteindelijk zijn daar ook voordelen aan verbonden. Je hebt nog steeds vrije tijd en die is echt volledig vrij. Je hoeft niet met die studies bezig te zijn, en je hebt geld, om leuke dingen te doen, om te zien, wat je interesseert, als passies daarnaast. Werk is zeker niet alles in je leven. Het belangrijke is, om daarnaast ook interesses te blijven ontwikkelen, om redenen te hebben, om te stoppen met werken s'avonds, om leuke dingen te gaan doen. Dus daar niet te bang voor te zijn.
Speaker 2:Die nieuwe fase aan te gaan en er het beste van te maken. Ja, en het is ook niet erg, als je nog niet weet, wat je wilt doen. Want dat is ook je studeert en je denkt al van oké, op het einde zal ik wel weten, van deze kant wil ik op. Maar als je dat niet weet zoals bij mij het geval was, uiteindelijk er zijn altijd, bij welk bedrijf dat je begint je gaat altijd wel een ervaring op doen, en dat gaat ofwel positief of negatief zijn, maar dat gaat wel een richting geven. Van daar wil ik zeker naartoe of daar wil ik zeker niet naartoe. En ja, als ik dan een promotiepraatje mag geven, dan kun je het. Bij Ormit Talent kun je het wel. Ja, is wel echt de place to be, als je nog niet goed weet, wat je wilt doen. Dat is wel echt zeker zo.
Speaker 2:Oké.
Speaker 1:Super. Dan zou ik jullie eerst vooral hartelijk willen bedanken voor jullie tijd en moeite En ook voor jullie inzicht en advies willen geven aan studenten. Ik denk, dat jullie daar al bijna heel bescheiden in zijn, maar dat jullie zeker waardevolle inzichten hebben, gedeeld met studenten, en dat ze daar ook zeker vast mee voort kunnen. Dan wil ik jullie gewoon daarvoor bedanken, en ik wens jullie nog heel veel succes En heel veel succes ook na Army Talent.
Speaker 2:Dankjewel. Heel graag gedaan, dankjewel.
Speaker 1:Dit was dan de aflevering met Army Talent van de podcast voor talent. Als jullie nog vragen hebben voor Sabet of Tobias, jullie mogen hen altijd contacteren via LinkedIn Of gewoon Army Talent zelf contacteren, en als jullie nog vragen hebben, mag je die ook insturen, en dan zullen wij die ook naar hen doorsturen, om die nog te beantwoorden voor jullie, en dan zien we jullie terug bij de volgende aflevering.