
Sælgerklubben med Nikolaj Dyring: Tips til B2B sælgere og salgschefer, der ønsker udvikling, vækst og øget salg
Podcasten for dig, der vil blive dygtigere til det professionelle salg, have en højere hitrate, udvikle dine kunder og blive en mere effektiv sælger.
Vækst kommer ikke af sig selv, og uanset om jeg er alene eller med gæster, er formålet hver gang, at gøre dig til til en bedre sælger.
Vi går både i dybden med de salgsfaglige kompetencer og det personlige lederskab og den mentale styrke, der skal til for at vinde kundernes gunsts i det moderne B2B salg.
Sælgerklubben med Nikolaj Dyring: Tips til B2B sælgere og salgschefer, der ønsker udvikling, vækst og øget salg
23: Min vej til at blive sælger – fra dårlig til dygtig
I denne særlige og personlige episode af Sælgerklubben vender vi mikrofonen:
Denne gang er det mig, Nikolaj Dyring, der er gæsten – og min tidligere kollega og ven Frank der interviewer.
🔍 Mange har spurgt mig:
"Hvordan lærte du egentlig at sælge?"
"Har det altid ligget naturligt for dig?"
Sandheden er:
Nej. Overhovedet ikke.
Jeg begyndte med at være rigtig dårlig til at sælge. Det var ubehageligt, grænseoverskridende og fyldt med afvisninger. Men det var også starten på en lang og lærerig rejse – en rejse, som jeg deler åbent i denne episode.
🎯 Du får indblik i:
- Hvordan jeg gik fra modvilje til passion for salg
- Hvad der driver mig i dag – og hvorfor det er meningen, at det skal være svært nogle gange
- Hvilke fejl jeg har lavet, og hvad jeg har lært af dem
- Hvordan jeg bruger mit CRM-system til at holde fokus og fremdrift
- Hvorfor jeg tror, at sult, nysgerrighed og vedholdenhed er vigtigere end medfødt talent
- Og hvorfor jeg i dag elsker at inspirere andre til at tage deres egen salgsrejse
🎧 Lyt til episoden her:
🔗 www.talenthuset.com/podcast
Apple Podcasts · Spotify · Amazon Music · RSS
📌 Links og kontakt:
🌐 www.talenthuset.com
🔗 Nikolaj Dyring på LinkedIn
📧 info@talenthuset.com
Din vært: Nikolaj Dyring
Stifter af Talenthuset - følg med på Talenthuset.com
Skriv direkte på mail til Nikolaj
23 min rejse.mp3
Speaker1: [00:00:00] De ting, jeg er mest stolt af at være god til. Det er nogle, jeg har startet med at være virkelig, virkelig dårlige til. Og hvis jeg skal være ærlig, så gælder det faktisk selv da jeg startede med at være sælger og begynde at sælge. Ikke fordi det er mit hovederhverv, men som underviser, der også var nødt til at begynde at sælge nogle af de her forløb. Der var jeg virkelig ikke ret dygtig til det. Og det er faktisk helt okay, at når man starter på noget nyt, så er man ikke god til det. Og jeg tror faktisk, at alle gode sælgere de har været igennem en spændende rejse, hvor de har haft modgang, der har gjort dem stærkere. Ny modgang der gør dem stærkere og så fremdeles. Og nogle gange tænker jeg Hvordan skal man nogensinde blive rigtig, rigtig dygtig, hvis man ikke er blevet styrket af modgang undervejs dertil? For det er faktisk noget af det, der gør os gøres hårde hårdføre. Hvis vi nu skal kalde det det. Det betyder ikke, at det hele skal være surt, men det er faktisk okay, at det er svært en gang i mellem, og det har jeg også talt om nogle gange.
Speaker1: [00:00:54] Men nu er jeg blevet spurgt nogle gange Nikolaj, hvad er din historie egentlig? Og derfor så er dagens episode, at sælger Sælgerklubben. Faktisk lidt atypisk, for i dag er det mig, der er gæsten, og det er Frank, der er verden. Og han spørger mig Nikolaj, hvad er din historie? Og det er den, jeg gerne vil dele i dag. Velkommen til Seniorklubben. Når Frank Jeg er jo rimelig mange gange blevet spurgt faktisk om, om ikke jeg burde lave en podcast om mig selv, og jeg har lært at sælge. Og jeg tror faktisk du er en af dem, der har spurgt mig også. Og så har jeg jo tænkt lidt hvem kender mig egentlig bedst og kan samtidig finde ud af at stille spørgsmål. Og det er jo nok lidt dig, fordi vi har arbejdet sammen i sindssygt mange år, og du har fået lov at være frustreret over den. Jeg er nogle gange og gensidig den vej så. Så jeg har faktisk valgt at give dig mikrofonen i dag. Så kan du jo gøre gengæld, hvis jeg tør.
Speaker2: [00:01:53] Hvis du tør. Ja ja ja. Hvorfor skal man lytte til den her podcast med dig, Nicolai? Du har det, der sælger klubben, hvor du laver forskellige podcasts sælger og hvilke kompetencer. Personligt lederskab. Så hvorfor skal vi høre på dig? Hvad får man ud af det? Hvad er udbyttet?
Speaker1: [00:02:10] Nu vil jeg jo være flabet som salgstræning og sige hvad skal jeg besvare, ik? Det skal jeg nok lade være med.
Speaker2: [00:02:16] Hvorfor så bare på udbyttet? Hvorfor skal man høre den?
Speaker1: [00:02:21] Jeg håber, at det lykkes at skabe nogle refleksioner. Altså al viden er tilgængelig i dag. Al viden. Der er ikke noget som Der er ikke en eneste salgsmodel, jeg ikke kan finde bedre beskrevet på en eller anden. Jeg spørger chatgpt, end jeg kan beskrive den. Jeg brænder for at udfordre salg. Hvordan? Hvad udfordrer salg? Bum, så kommer det løbende ud. Vis mig 4 cases. Bum kommer væltende ud. Men det er jo ikke nok. Jeg har selv læst en. Kan mærke at jeg også gjorde på et tidspunkt, og du har nok også haft oplevelsen af, at det er meget fint. Kategorier. Hvordan gør jeg det? Hvordan overvinder jeg mig selv? Jeg har jo selv fået lov at tage på rejsen, og jeg har fået lov at følge rigtig, rigtig mange på rejsen, hvor de skal lære at sælge. Og det er nogle af de ting, jeg gerne vil dele. For jeg vil jo bare gerne have, at livet bliver nemmere for sælgere. Og så vil jeg også gerne have, at de bliver anerkendt lidt mere. For jeg synes, sælgere får tæsk. Nu låner vi lokalerne her i dag i et callcenter, som vi arbejder med. Og hvis der er noget, der sker. De har også en mission om, at det skal være. Man skal opføre sig ordenligt som sælger. Og det er jo fordi det bliver set ned på. Jeg ved ikke hvordan det var da du læste. Men da jeg læste var det jo ikke salg og afsætning, fordi det lød finere. Og jeg har i hvert fald aldrig tænkt, jeg skulle være sælger.
Speaker2: [00:03:33] Nej, præcis.
Speaker1: [00:03:34] Men i dag har jeg jo den største respekt for sælgere. Og jeg håber, at den smitter af, og der er nogle erfaringer, man kan bruge.
Speaker2: [00:03:41] Jeg ved jo fra vores tidligere samtaler, at du har stor respekt for sælgere. Og vi tog virkelig også enige om, at det faktisk er et meget, meget vigtigt, men i virkeligheden også et svært job. På en eller anden måde. Det tænker jeg. Men hvad tænker du? Er på Photokina. Nu kommer der kunstig intelligens og alt mulig andet, og verden er åben og gennemsigtig og konkurrence og pris gennemsigtighed. Sådan indledningsvis. Hvad tænker du, at den største udfordring for en B2B sælger i dag?
Speaker1: [00:04:10] Fokus.
Speaker2: [00:04:11] Fokus? Ja.
Speaker1: [00:04:13] For der er så mange muligheder. Og jeg kan egentlig også godt, hvad jeg taler ud fra mig selv.
Speaker2: [00:04:18] Ja, endelig.
Speaker1: [00:04:19] Som sælger, fordi det er jo det er jo ret i agtigt, ikke en del af min adfærd. Jeg ved godt, at jeg også har det på film, men jeg er. Jeg kan jo flyve 1000 steder hen.
Speaker2: [00:04:27] Ja.
Speaker1: [00:04:29] Min største udfordring er fokus, fordi. Samtidig med at der kommer kunstig intelligens, så der sker mange ting, så er der også mange muligheder, og så skal man prioritere. Men når jeg kigger på nogle af dem, vi træner, så er det måske at give sig selv det skub, at jeg snakker med nogen. I sidste uge, hvor vi talte om, at der var brug for nogen, der lige slog til den her. Jeg måtte faktisk beskrive, hvad en pladespiller var jeg pludselig en gammel hat. Ikke fordi det der med pladen og den bare kører i samme rille. Det kræver at man forstå hvad en pladespiller er. Så jeg måtte forklare, hvordan man skal have et skub fra siden her, sådan så den lige kommer ud af rillen, fordi det går bare stærkt. Og jeg tror faktisk en af de helt største udfordring det er at bryde sine vaner lige nu, når jeg sådan tænker over det.
Speaker2: [00:05:16] Lad os komme tilbage til det lidt senere, hvis det er okay. Fordi den der, det er noget med fokus. Det er noget med at bryde sine vaner. Og grunden til at du sidder i stolen nu, som den der bliver interviewet i din egen podcast serie, er virkelig, at der er nogen, der spurgte dig. Jamen hvad med dig selv? Og hvad med dine egne erfaringer som sælger? En ting er, at du fortæller om udfordre salg og personlig lederskab og sej College of Persuasion alle de her fantastiske ting. Men der er jo nogen, der spørger Hvad med dig selv? Nikolaj Hvad med din rejse? Hvordan? Hvordan vil du beskrive din rejse til, at du kalder dig sælger i dag? Altså hvor starter du, og hvad var udfordringen? Du stiller mange spørgsmål på én gang, men beskriv din rejse. Hvordan har den rejse dig? Men du forstår. Jeg mener.
Speaker1: [00:05:59] Vi kan jo starte med at sige Jeg har i hvert fald aldrig nogensinde tænkt, at jeg skulle være sælger.
Speaker2: [00:06:01] Nej, præcis.
Speaker1: [00:06:06] Jeg har jo en kæmpe passion for at træne sejlere. Altså optimistjoller, der sejler. Og så valgte jeg. Efter et år i udlandet efter handelsskolen valgte jeg at komme til Aarhus og læse og blive træner, der tog 1 ha ved træner endnu mere, Hoppede så ind igen og tog mig med en cand.merc. Og jeg havde en pause mellem Hr. Cand.merc. Hvor jeg arbejder i Dansk Supermarked ude i Bilka i Tilst. Og der var også en af forældrene dernede fra havnen, som havde en god stilling i Dansk Supermarked. Der var noget, der kunne være rigtig spændende, og ledelse lød ret interessant. Og der bliver på intet tidspunkt bliver man tvunget til, når man tager en cand.merc. Man skal blive færdig. Så måtte jeg jo komme væk fra havnen og få skrevet den der opgave færdig. Og så blive voksen og få et job. Jeg tror faktisk Sofia, sagde Nicolai, hvis du skal. Hvis vi skal giftes, så skal du være færdig med din opgave først, og så vil jeg blive færdig.
Speaker2: [00:06:59] Der var noget motivation.
Speaker1: [00:07:00] Det var der i dén grad. Og så fik jeg job i Bilka, og det var jo fint. Det var ledelse. Det var det, jeg skulle lære. Og er i Bilka i to år. I Føtex er der. På et tidspunkt tænker jeg det her med Vi har fået bare ét barn. På det tidspunkt, tænkte jeg Ham kender jeg ikke, fordi Bilka er lig med 80 timer. Det var det dengang. Og søgte job, hvor jeg bare havde skrevet disk. Jeg har bare skrevet Randers, kan jeg huske. Vi boede i Randers på det tidspunkt. Det eneste jeg skrev i søgefeltet på Jobindex, det var Randers. Og kommer til job hos en jobsamtale hos en, der siger Det job du har søgt, får du ikke, men vi har nogle, der skal lave noget træning. Det er vores moderselskab. De laver faktisk uddannelse. Og det var faktisk nogle, der forstår at arbejde ude i nogle af Dansk Supermarkeds butikker. Og lave salgstal og lave salg. Og de skulle have nogle trænere, og jeg havde jo trænererfaring fra sejlsporten. Kendte Dansk Supermarked. Så jeg blev ansat der. Og nu skal jeg være underviser. Fedt! Og der var nogen, der sørgede for, at vi fik opgaverne, og der var en hjemmeside. Så må det jo generere kunder, ik? 15 18 år siden. Ja, jeg tænkte, at der måtte komme kunder. Det er fint. Der var jo bare projekter, blev sat på som undervisere og så en eller anden dag, så begyndte jeg at se en statistik vi havde på vores intranet intranet og der var nogen statistikker og hvem der havde genereret noget salg, og det var egentlig meget fedt. Så på det tidspunkt er du faktisk ansat, må vi konstatere at firmaet ikke overlever.
Speaker2: [00:08:19] Fordi jeg bliver ansat.
Speaker1: [00:08:20] Ja ja, det var nok ikke derfor. Men vi var jo kollegaer dengang, ikk? Og efter finanskrisen, der lukkede forretningen. Ja, og jeg kan huske, at jeg havde to kunder, der pegede på mig og gerne ville have mig som underviser, fordi jeg havde åbenbart lykkes med at undervise hos dem. To store kunder. Og det var fedt. Og efter 4 måneder, så ringer den ene kunde og siger Nikolaj, vi har besluttet, at vi for fremtiden rent strategisk insource al undervisning. Og den anden købte ikke noget i de måneder.
Speaker2: [00:08:49] Så du var på den.
Speaker1: [00:08:50] Jeg er solgt for 3000 kr. I januar måned det år kan jeg huske jeg havde en hjemmeside og der kom ingen. Der kom ikke opgaver, jeg forstod det ikke, og så måtte jeg jo begynde at ringe og ringe igen. Og blive ked af det, fordi jeg blev afvist. Jeg kom fra et fixed mindset. Det var mig, der var produktet. Det var mig, der afviste. Det var mig, der ikke var god nok. Ikke alle de der tanker. Jeg kan huske, jeg havde en tanke. Jeg fik virkelig den der. Måske er det bare ikke det rigtige. Måske skal jeg bare give op. Måske kan man ikke gøre noget som selvstændig. Men jeg havde bare den der. Hvis jeg nogensinde skal det her, så er det lige nu.
Speaker2: [00:09:29] Så lige nu.
Speaker1: [00:09:30] Der var ikke andre muligheder. Det er den bedste chance, jeg nogensinde kan få arbejde i en virksomhed, der går konkurs. To store kunder peger på mig. Jeg er kommet i gang indenfor noget, jeg brænder for, jeg synes er vildt fedt. Og så må jeg gøre det, der er sjovt, og så må det da bare blive overstået, så jeg kan få lov at gøre det, der er sjovt. Og så tvang jeg mig selv til det.
Speaker2: [00:09:48] Du tvang dig selv vitterligt. Ja, vi er jo et undskyld.
Speaker1: [00:09:51] Og så på et eller andet tidspunkt efter en del år ender jeg jo med at måske endda blive dygtig til det.
Speaker2: [00:09:57] Ja.
Speaker1: [00:09:57] Og så når jeg dertil, hvor det faktisk er sjovt.
Speaker2: [00:10:00] Hvad er det, der gør dig dygtig til det? Nå, men nu lever vi i jantelovens land. Men det er jo fedt, du siger det, fordi det synes jeg jo også, du er. Og så er det jo sandt. Men, men, men, når du selv siger på et tidspunkt, anerkender du faktisk dig selv for at være dygtig til det. Hvad er det, du kan der? Jeg tror, der er mange sælgere, der gerne vil inspireres. Hvad er det, du kan? Når vi nu bruger begrebet en dygtig sælger?
Speaker1: [00:10:25] Hvis du starter med at sige jeg først begyndte at bruge ordet dygtig, når andre har brugt det om mig. Det var faktisk først dér, jeg opdager, at der var noget dér. Jeg tror, der er mange ting, vi går og kan, som vi ikke opdager. Hvor vi kan noget, der er unikt, fordi det er jo bare det, det er. Først, når feedbacken kommer fra omverdenen, så opdager vi det. Det er faktisk ret godt, det der.
Speaker2: [00:10:41] Ja.
Speaker1: [00:10:43] Jeg tror, det er en blanding af flere ting. Der er en virkelig stor nysgerrighed for at forstå, hvad der sker hos andre, og hvad der driver dem. Og det er jo hele grundlaget for god spørgeteknik. Oprigtig interesse. Ja, så er jeg blevet lidt mere flabet og tør stille spørgsmål. Andre måske ikke så stille.
Speaker2: [00:11:03] Okay.
Speaker1: [00:11:04] Jeg er ikke bange for at komme til at fornærme nogen. Det er gjort med et smil. Men jeg spurgte faktisk en. Jeg snakkede med en chef, da jeg var på en messe i går, og vi står og snakker, og så siger Er det okay, at jeg er lidt flabet nu og spørger dig om det her? Så siger han Ja, det har jeg hørt. Du er så så, så jeg tror der er noget der. Og så er det også bare træning, træning, træning.
Speaker2: [00:11:29] Træning. Hvad?
Speaker1: [00:11:31] Jamen løfte røret, prøv at sparke en dør ind, lav gør noget der ikke virker og så gøre det igen på en ny måde og på en ny måde. Og så ringer du til dem her, og så prøver du den formulering.
Speaker2: [00:11:42] Fordi du satte endelig noget med fokus i virkeligheden. Og nu hører jeg også lige et eller andet med med vilje, vedholdenhed, mindset, som ikke er typisk det man siger om en god sælger. Men, men det er lidt nu lægger måske ordene i munden på dig, Men det er det, jeg hører dig sige. Det handler om at blive ved, selvom jeg får afslag. Har lyst til. Er det en dårlig dag? Men jeg hører dig sige, at du bliver ved. Hvad er det, du kan? Hvad er det, du gør der? Du må kalde det, hvad du vil.
Speaker1: [00:12:10] Nå, men det var jo den der, Det var jo den der. Det her er min chance, og jeg kan simpelthen ikke.
Speaker2: [00:12:15] Så kan man sige.
Speaker1: [00:12:16] Og jeg kan ikke se mig selv i øjnene, at jeg ikke tog den. Og det er måske lidt blevet et mantra for mig.
Speaker2: [00:12:22] Men nu er vi x antal år efter.
Speaker1: [00:12:24] Ja, det ved jeg godt.
Speaker2: [00:12:24] Så du har jo udviklet dig og sådan i dag? Hvad er det, du er særligt god til? Når vi nu siger, at du er en dygtig sælger.
Speaker1: [00:12:39] En bonderøv, så tror jeg bare jeg får løftet røret. Hvis du ved, at det lyder dumt, men jeg tror faktisk jeg får det gjort.
Speaker2: [00:12:45] Ja, jeg.
Speaker1: [00:12:45] Tror faktisk, at jeg får lavet flere opkald.
Speaker2: [00:12:49] Og så tror jeg.
Speaker1: [00:12:50] At ja, kombineret med at det er relevant, jeg ringer jo ikke til nogen bare for at ringe og sige hej, jeg hedder Nikolaj. Vil du købe noget?
Speaker2: [00:12:57] Nej præcis.
Speaker1: [00:12:58] Jeg ringer jo med et budskab og siger jeg har gået og overvejet noget, og nu kender jeg jo og jeg har altså Ethvert opkald er jo baseret på en eller anden forhistorie, hvor der er en vej ind eller en vinkel eller en tanke. Eller jeg har to opkald at lave senere i dag.
Speaker2: [00:13:12] Så det lyder som om du jo ikke bare tager telefonen og siger jeg slår op på den gule fagbog side A og starter Du forbereder dig. Du har en intention. Du gør et eller andet inden du ringer eller hvad?
Speaker1: [00:13:23] Ja, det gør jeg. Jeg har altid en plan.
Speaker2: [00:13:25] Jamen, du skal da ikke sige vi skal.
Speaker1: [00:13:28] Jo nå for eksempel de to.
Speaker2: [00:13:29] Det giver jo god mening.
Speaker1: [00:13:30] De to opkald, jeg skal lave. Jeg tror faktisk, jeg hos min far, han solgte møbelstof. Han var salgsagent på det danske marked for møbelstoffer og gedin stoffer. Han stoppede op, også når vi var på sommerferie. Så stoppede han op foran enhver butik, der havde havde stof hængende, og på samme måde tror jeg, at jeg er blevet så meget sælger, at det er altid i mit hoved. Og jeg taler nogle gange her i podcasten om teorien om den røde bil. Jeg ved ikke hvor mange røde biler der Sidder du i dag fransk, da vi kørte her til Vejle?
Speaker2: [00:13:59] Aner det.
Speaker1: [00:13:59] Ikke. Nej, lige præcis. Du får 500 kroner per bil, du ser på vej hjem. Tror du, at du ved, hvor mange du har passeret, når du kommer hjem? Ja, lige præcis.
Speaker2: [00:14:06] Står det i øvrigt ved magt?
Speaker1: [00:14:07] Nej, men det er teorien om en rød bil.
Speaker2: [00:14:10] Ja, ja.
Speaker1: [00:14:11] Fordi hvis du leder efter det, så er det over det hele og jeg brænder meget for salg og derfor så kommer så er mulighederne over det hele, fordi jeg hele tiden søger dem.
Speaker2: [00:14:22] Så det jeg hører dig sige lidt nu. Vi starter lidt med at nogen siger du er dygtig. Og det tør du også selv at sige efterhånden. Jeg har stor respekt for det. Hvorfor ikke sige det, når man nu er det? Så med udgangspunkt i dygtighed og så så bliver jeg sådan. Nu bliver det interessant. Jeg så lige pludselig kommer der et ord, der hedder brænder for, så jeg får det op i mit hoved som en kobling. Men når du er dygtig til det, når du. Nikolaj er dygtig til det. Og så kom den jeg brænder for. Er der nogle koblinger der? Er det nødvendigt at brænde for det for at være dygtig? Eller hvordan er det hønen?
Speaker1: [00:14:55] Er det omvendt?
Speaker2: [00:14:56] Ja, det brænder. Hvorfor? Hvad er det, du brænder for?
Speaker1: [00:15:00] Jamen, det er jo faktisk tage den anden vej rundt. Jeg lærte på et tidspunkt at sejle. Jeg synes ikke, det var ret sjovt de første par år. Nej, jeg synes faktisk ikke det var ret sjovt. Men jeg blev lidt presset til det. Og på et tidspunkt begyndte jeg at blive dygtig. Og så bliver det sjovt.
Speaker2: [00:15:14] Okay.
Speaker1: [00:15:15] Og jeg tror faktisk, det er det samme med salg. Jeg vidste, det var vigtigt. Jeg vidste, det var forudsætningen for at lave det, jeg gerne ville. Så jeg pressede mig selv til det rigtig mange gange. Ja, rigtig mange år. Og så pludselig begyndte jeg jo at være god til det. Nu synes jeg, det er et sjovt spil.
Speaker2: [00:15:28] Okay.
Speaker1: [00:15:30] Så. Så det er sådan lidt et opgør med, at du skal bare gøre det du brænder for, og så bliver det. Så driver det hele sig selv. Jamen der er jo uanset hvad man vælger at tro på det, det her jeg skal lykkes med. Så er der det aspekt af det, der ikke falder i naturligt. Ja.
Speaker2: [00:15:43] Men så må vi jo.
Speaker1: [00:15:43] Træne det, indtil det bliver nemt. Og så bliver det også sjovt.
Speaker2: [00:15:47] Okay, så. Som jeg forstår det, så er din måde at se på det på. Så skal man igennem en masse ubehag og bøvl og afslag, og det er svært og vil ikke mere.
Speaker1: [00:16:03] Og hvor præstationen er Hvad er præstationen, hvis det var nemt?
Speaker2: [00:16:06] Jamen, det er jo det.
Speaker1: [00:16:07] Jamen så er det jo ikke det.
Speaker2: [00:16:09] Vi prøver at prøve at lære, hvad du kan på den måde.
Speaker1: [00:16:12] Jeg siger Jeg tør godt sige det i dag tror jeg faktisk fordi jeg er stolt af det. Fordi jeg var rig, da jeg startede med at være ret dårlig.
Speaker2: [00:16:18] Det er jo det. Det gør vi de fleste af os. Når vi skal prøve noget nyt, har vi jo normalt ikke ret god til noget som helst.
Speaker1: [00:16:23] Jeg tror, at når små børn skal lære at gå, så tror jeg, de falder første gang, og langt de fleste vælger at prøve igen. Så jeg tror faktisk, der er noget der er lidt, der er lidt stolthed i det. Ja hey, jeg lærte det der, som virkelig mange mennesker hader så meget, så jeg synes, det er sjovt i dag.
Speaker2: [00:16:44] Så nu tolker jeg på det du siger. Så det at blive en rigtig, rigtig, rigtig dygtig sælger kræver udvikling, vedholdenhed, blive ved fokus og gåpåmod. Det kommer ikke bare sådan.
Speaker1: [00:17:01] Der er jo nogen, der er charmerende. Intuitivt.
Speaker2: [00:17:03] Jeg er ikke altid nok, når jeg skal sælge til mig, kan jeg hilse og sige.
Speaker1: [00:17:08] Det forstår jeg godt. Men der er nogen, der har det nemmere.
Speaker2: [00:17:09] Ja, ja.
Speaker1: [00:17:10] Det kan jeg da godt se. Jeg kan da godt. Jeg er ikke sådan en, man lige lægger mærke til på gaden. Jeg ved da godt, at når jeg har oplevet at være til et møde, hvor der mødet var færdigt, så kom den næste, og der blev jeg usynlig, for det var, hvis man må sige det, sådan en smuk mand, og det er jeg ikke. Så, så, så, så charme gør noget. Altså udseendet gør også noget Halo effekten, ikke? Men den der vilje til at Brian Tracy har et citat der hedder Successful people do what less successful people like to do. Historien er bare, at de succesfulde kan faktisk ikke gør det. De gør det alligevel. Og det er jo lidt ligesom ethvert andet mål, man gerne vil nå her i livet. Hvis det er vigtigt nok for mig, så gør det fordi det er det, der skal til, og jeg skal være i mange af de der situationer. Der tænker jeg på Martin. Du ved, jeg har været Martins træner, da han var barn, ik? Martin, som egentlig ikke havde et ret stort talent indenfor sejlsport, men blev og havde et glasøje og ikke rigtig kunne afstandsbedømme ligesom de andre var, knoklede meget mere end de andre. Ender med at vinde OL i 2008. Og jeg tænker tit på hvad Martin gør her den dag.
Speaker2: [00:18:13] Martin.
Speaker1: [00:18:14] Skal fanden i voldskhed. Han vil bare gøre det og være ligeglad med at misse 1000 gange, fordi det var vejen til at blive god. Hvor jeg i starten tog det enormt personligt. Totalt fixed mindset, der røg lige ned i en gryde med. Nå, men de andre er bedre. Jeg er sikkert ikke den rigtige til og alle de der tanker man kan få, hvor han bare har gjort noget helt andet. Det kan godt være at jeg var hans træner, men det er ham, der har min inspiration på noget af det her.
Speaker2: [00:18:40] Det er interessant, fordi, fordi jeg tænker, at mange tænker han hun er en god sælger, fordi vedkommende er god til at. Behovsafdækning og spørgsmål til at skabe god kemi med kunden til at præsentere udbytte for kundens forretning på løsninger. Men du taler faktisk også om nogle andre ting her, som måske er mere vigtige eller mindst lige så vigtige.
Speaker1: [00:19:00] Helt grundlæggende tror jeg ikke, at den person er bare medfødt. En god sælger.
Speaker2: [00:19:04] Nej, præcis.
Speaker1: [00:19:07] Man kan være god til en vis type salg i en vis rolle, og så er vi i en verden, der ændrer sig. Så er vi også nødt til at ændre vores salgs tilgang. Jeg tror, at de dygtigste sælgere, dem der har udviklet sig og tilpasset sig hele tiden.
Speaker2: [00:19:20] Så hvis vi skal prøve som det lidt ned, så din rejse har været fra. Puha, det er ikke mig og jeg kan ikke til I dag er du faktisk dygtig.
Speaker1: [00:19:30] Og synes det er sjovt.
Speaker2: [00:19:31] Og synes det er sjovt. Og så siger du nogle ting, som gør, at man skal have lyst til at udvikle sig og blive bedre. Så hvad gør du selv for at blive endnu dygtigere til at blive sælger? For én ting er, at du er dygtig og kender jeg også godt, men du vil sikkert også gerne blive endnu dygtigere.
Speaker1: [00:19:47] Det vil jeg gerne. Og jeg vil også gerne forstå, hvorfor salg er om tre år.
Speaker2: [00:19:50] Ja, præcis. Så hvad gør du for at udvikle dig i den her verden, som jo altså en dag til den anden? Ai udvikler sig fra minut til minut. Jeg brugte tapet Chatgpt. Jeg kan næsten sige for en uge siden, og allerede nu kan det nogle nye ting, som jeg ikke kunne for en uge siden. Præcis! Så hvor ser du dig selv henne? Hvad gør du for at holde dig skarp og blive ved med at være dygtig i den her turbulente, foranderlige verden?
Speaker1: [00:20:14] Vi kan jo starte sådan helt dybt nede. Så er der en drivkraft, der hedder Jeg er bange for ikke at slå til.
Speaker2: [00:20:21] Kan du formulere den positivt?
Speaker1: [00:20:27] Måske om lidt.
Speaker2: [00:20:28] Ja, måske lidt.
Speaker1: [00:20:29] Men det er en helt grundlæggende grundlæggende ting, der har været i rigtig, rigtig meget, og den driver mig også nu. Jamen hvad nu hvis? Og det kan jeg ikke slå til. Er der penge nok? Alt det her, fordi jeg kommer fra et hjem, hvor der virkelig ikke var råd til noget som helst. Og den får mig også til. Den tvinger mig også til at sige Hvordan er jeg også relevant med det, jeg laver om fire år? For det går stærkt lige nu, og derfor er jeg nødt til at være nysgerrig, så. Så de ting, jeg prøver at øve mig i, er f.eks.. Lige nu sidder jeg og eksperimenterer med at lave en en chat øve maskine, hvor jeg kan øve mig i bilen, hvor jeg kan sidde og øve mig på. Jeg skal ud til den her type kunde. Jeg vil bruge Challenger sale. Jeg vil have noget feedback. Du skal nu lade som om du er min kunde. Du sidder som indkøber eller som salgsdirektør i en større industrivirksomhed. Du har 22 sælgere, og jeg kommer og vil gerne have en dialog med dig. Kan du være min sparringspartner på næste tur i bilen? Så jeg prøver at øve mig hele tiden. Ja, og så har jeg lavet nogle spilleregler for mig selv.
Speaker2: [00:21:25] Spilleregler.
Speaker1: [00:21:26] Ja, men når jeg kigger mine. Der må aldrig være tomt i nogle af mine kolonner. I mit CRM system. Tilbud fremsendt. Der skal altid være noget afgivet ordrer eller indgåede ordrer. Selvfølgelig skal der være noget af det, vi skal leve af. Ideer til bearbejdning. Bekræftede emner. Der skal også være noget mødebooking. Skal der altid være noget? Så hvis ikke jeg har et møde booket i mit system, så er der noget galt. Så skal jeg handle på det nu. Så jeg prøver at lave nogle regler for mig selv. Og så planlægger jeg alle køreture. Der skal jeg have en ringe liste. Hver eneste køretur skal have nogle, jeg skal ringe til, der er relevante. Hvor jeg har en ide.
Speaker2: [00:22:06] Så på vejen hjem tæller du ikke røde biler. Du ringer til nogen. Jeg tæller røde biler i dag.
Speaker1: [00:22:13] Jeg var klar over det. I dag ventede jeg bare på den rute, fordi jeg havde en del opkald, jeg skulle nå. Og vi skulle mødes hernede kvart over otte. Og når jeg kører videre i dag. Nu skal jeg ned og forberede nede i skoven nede ved Houens Odde. Der er masser af ringe tid. Så derfor har jeg også en ringe liste til i dag.
Speaker2: [00:22:27] Så prøv lige at summere det op. Så er man jo fri for at spole tilbage. Så du prøver hele tiden at lære noget nyt ved at hvad? Sæt dig ind i nye teknologier.
Speaker1: [00:22:39] Jeg læser.
Speaker2: [00:22:39] Om trends.
Speaker1: [00:22:40] Men når jeg holder.
Speaker2: [00:22:41] Så.
Speaker1: [00:22:41] Meget, når jeg læser, så er det. Jeg læser hygge litteratur med mine børn. Men jeg læser faglitteratur selv.
Speaker2: [00:22:49] Og hører podcasts og hører podcasts.
Speaker1: [00:22:51] Rigtig meget lydbøger jeg har hørt. Jeg hører Alex Mose snakke forretningsudvikling. Jeg har Jeppe Blond og hans Sales gravy. Som handler om telefonsalg. Så jeg lytter rigtig meget. Og derigennem også idéer og inspiration. Så laver jeg hele tiden noter, fordi så kommer.
Speaker2: [00:23:08] Ideerne Præcis den dér med noter. Det bruger jeg faktisk også lidt senere. Får en ny idé, så skriv det ned og sige hey, man kunne også gøre sådan. Man kan også gøre sådan, men den måde du gør det på i CRM system. Gider du ikke lige prøve at gentage den? Bare stille og roligt? Fordi jeg tror det kunne være en god inspiration. Jo selvfølgelig. Så du har noget stående i dit CRM system omkring ideer eller hvad sagde du?
Speaker1: [00:23:26] Ja, jeg har idéer til bearbejdning.
Speaker2: [00:23:28] Og hvad gør du så? Så bestemmer du selv. Hvad gør du derinde?
Speaker1: [00:23:31] Dem der giver min. 6 måneder?
Speaker2: [00:23:33] Ja.
Speaker1: [00:23:33] Og så sætter jeg dem meget, meget lavt beløb.
Speaker2: [00:23:35] Så har du noget andet mere du gør.
Speaker1: [00:23:37] Så har jeg. Jeg tror han hedder potentiel opgave, tror jeg. Den hedder det jeg har opdaget. Der er rent faktisk noget, der kan gå fra idé til at blive noget. Det kan også være nogen, der bare ringer til mig og.
Speaker2: [00:23:50] Siger.
Speaker1: [00:23:50] Kunne du eventuelt være interesseret i? Så ligger den der. Så. Så har jeg et møde, booket den næste tilbud fremsendt og så opgave vundet eller tabt.
Speaker2: [00:24:01] Så det er en blanding af både din egen læring og din egen bevidsthed om, hvad du skal fokusere på, men også en måde at være fokuseret på både på. Er der balance i hvad skal man sige i de her søjler?
Speaker1: [00:24:12] Jo, fordi du ved, vi laver jo nogenlunde det samme, og du ved jo godt, at hvis der er vanvittigt travlt i en periode, hvad glemmer vi så? Vi glemmer at sælge. Ja, og så kommer de der huller, og derfor har jeg måtte lave nogle regler for mig for at udligne. For jeg gider ikke de der typisk indsalg i vores branche, der tager et halvt år. Det der med at have et halvt år uden indtægt.
Speaker2: [00:24:30] Det er skidt.
Speaker1: [00:24:31] Det fungerer ikke rigtig. Så for at undgå det, den frustration og den panik jeg får nogen gange i mig selv, så gør jeg det. Og så har jeg fundet ud af, at jeg sælger bedst, når jeg ikke har brug for at sælge. Så tror jeg mere på mig selv. Ja, det er lidt ligesom da du var ung og gik ud på dansegulvet på diskotek ik? Hvis man var single, så kunne det jo lugtes langt væk. Jamen altså, jeg er sikker på panikken. Det er sådan lidt. Jeg ved ikke om det er en lugt pigerne har.
Speaker2: [00:25:00] Desperation.
Speaker1: [00:25:01] Desperationen og den kan jeg også mærke. Hvis jeg virkelig, virkelig har brug for en ordre, så kan jeg mærke, at pulsen er ringe op. Så derfor har jeg fundet ud af, at bare det at bringe mig i den situation, det sværd foran sådan lidt.
Speaker2: [00:25:14] Ja så er vi jo i princippet i forhandlingsteknik. Men det er i hvert fald noget følelsesmæssigt, som gør, at du måske bliver mere irritabel.
Speaker1: [00:25:22] Jeg har mere overskud. Og tænker bedre og er bedre.
Speaker2: [00:25:30] Okay.
Speaker1: [00:25:32] Men jeg tror faktisk, at det egentlig også nysgerrighed. Altså hvis i starten, når nogen lavede noget andet end mig salgstræning online har jeg så lavet et eller andet webinar eller et eller andet? Så kan jeg mærke, at meget af energien gik på at kritisere. Men så opdagede jeg Okay, der er alligevel 400m til deres webinar. Tænkte okay, måske skulle du bare være nysgerrig i hvad jeg rent faktisk kan. Og prøve at blive inspireret den vej rundt og sige Hvordan kan jeg bringe mine kompetencer? Kan jeg bruge noget af det til at flytte forretningen? Så jeg kan huske, at jeg læste en bog, da jeg startede med det, der hed The Consulting Bibel, og den sagde Du er nødt til at forstå, at hvis du arbejder med en eller anden form for rådgivning, så skal du vide 50% af det du laver om 2 år har du ikke hørt om i dag. Det kræver og den sætning stod bare fast. Den var så tydelig. Jeg troede jo bare at hvis jeg kunne disse og situation, så da jeg startede, så var det det. Og så var min lykke gjort. Det var det, jeg skulle lave resten af livet.
Speaker2: [00:26:27] Så du understreger, som jeg hører det, i hvert fald enormt vigtigt, at man bliver ved med at udvikle sig og være nysgerrig over for nye ting. Ikke kun i produktet.
Speaker1: [00:26:36] Men også metoder.
Speaker2: [00:26:37] Ja, præcis. Præcis. Præcis.
Speaker1: [00:26:39] Altså lige nu, når jeg taler sociale medier med mine børn, så bliver jeg bare. Gud, hvor er du gammel. Og min ældste er ved at være voksen. Så er der også en generation, der ikke synes, at Facebook eller hvad det nu var, at vi brugte det er det rigtige. Og WhatsApp grupper med kunder. Jeg havde ikke hørt om WhatsApp for nogle år siden, vel? Altså, det er jo en helt ny type, bare mediet.
Speaker2: [00:27:04] Så den vil jeg ikke kalde det. Jeg vil ikke kalde det som om, men på en eller anden måde. Hvis du nu bruger udtrykket knække koden til det der med at det er svært at. Men det er jo nødvendigt. Gå meget igennem lære af fejl, vedholdende. Hvad så med at se den. Koden til den dygtige sælger. Jeg går ud fra det skal være nogle kompetencer under salgsteknikker, spørgeteknik, anvendelse, håndtering de der ting. Men men op på det der for at blive rigtig dygtig, så er det mere noget mentalt noget mindset, fordi det lyder så smukt når du siger som jeg gør det bare jeg bliver bare ved. Jamen hvad er det du kan.
Speaker1: [00:27:44] Som jeg kan godt være. Nu siger du Kan du? Du sagde tidligere Kan du formulere det positivt? Ja, men du kan også formulere som sult. Ikke fordi hvis du ser mig og mit BMI, så er du godt klar over jeg Ikke fordi jeg er sulten, men jeg.
Speaker2: [00:27:58] Forstår.
Speaker1: [00:27:58] Men men den der der må være mere.
Speaker2: [00:28:02] Okay, der er noget der driver dig.
Speaker1: [00:28:04] Ja.
Speaker2: [00:28:06] Mere er det mere.
Speaker1: [00:28:07] Jamen det er det. Jeg må kunne gøre det endnu bedre.
Speaker2: [00:28:11] Okay.
Speaker1: [00:28:12] Det må jeg kunne jeg efter nu. Både Sofias forældre og mine forældre er væk ret tidligt. Og det får mig til at stoppe op og filosofere lidt over, hvad går det hele ud på? Det er ikke meningen, man skal gå. Måske må vi godt gøre en.
Speaker2: [00:28:32] Forskel af sig selv, kan man sige.
Speaker1: [00:28:33] Det er jo det. Og når jeg tænker på, hvad de helt store oplevelser, så har det intet med at sende faktura at gøre. Det er, når Kristian og jeg trænede som barn, skriver til mig. Han er. Han er skolelærer i London, og jeg vil bare sige, at det jeg lærte ham, da jeg trænede ham i at sejle. Det handlede ikke om at sejle. Det har givet ham nogle menneskelige kompetencer, han bruger hver dag i sit liv, og det har han gået og tænkt over, skriver han til mig. 15 år senere. Det er, når jeg får en mail. Nicolai, du skal bare vide, hvor stor en forskel det ene dags kursus i planlægning prioritering har gjort i mit liv. Nicolai. Du skal bare vide at. Altså så det er jo ikke bare ligegyldigt. Nej, det er det der med at virkelig gøre en forskel.
Speaker2: [00:29:19] Så det der med at gøre en forskel.
Speaker1: [00:29:21] Og ikke bare.
Speaker2: [00:29:23] Er en driver for at du nu siger det. Bare de gider stå op om morgenen. Det er november, og det regner, og det er mandag. Men der er jo en, der skulle være en driver eller en motorcykel.
Speaker1: [00:29:33] Så er der også et eller andet. Der er også noget ego i det, fordi når jeg virkelig ikke gider, så så siger jeg fedt, så giver de andre op i dag, men jeg gør ikke, så det bliver nemmere at komme foran.
Speaker2: [00:29:44] Nej hvor sjovt. Ja.
Speaker1: [00:29:46] Det bliver nemt.
Speaker2: [00:29:47] Jamen jamen det var da.
Speaker1: [00:29:48] Jamen det er jo en interessant tanke at bruge hver eneste gang. Det bliver rigtig, rigtig svært.
Speaker2: [00:29:51] Ja.
Speaker1: [00:29:52] Så det er i dag de andre giver op, ja så bliver det nemmere.
Speaker2: [00:29:54] Interessant så er det faktisk bedst at lave kold kanvas, når det regner. Og det er mandag og det er helt præcis.
Speaker3: [00:29:59] Ja, lige præcis.
Speaker2: [00:30:00] I stedet for sådan en sommerdag.
Speaker3: [00:30:01] Hvor et eller andet sted ikke. Ja, vi gjorde den.
Speaker1: [00:30:03] Faktisk, da jeg trænede børn i sejlsport. Jeg kan huske, at vi lå en juleferie og trænede på Aarhusbugten hver dag. Og helt ærligt 12 13 årige mennesker ud og ligge og sejle i slud og sjap. Og det er altså bare de er kolde, og det er hårdt og ligger midt på Aarhusbugten. Men tanken om vi var de eneste i Danmark, der trænede de dage.
Speaker2: [00:30:21] Jeg kom lidt foran.
Speaker3: [00:30:22] Det gjorde vi.
Speaker1: [00:30:23] Og den kan jeg godt lide, den tanke.
Speaker2: [00:30:27] Så er vi lidt tilbage. Det du startede med indledningsvist. Noget med fokus at gøre, tænker jeg.
Speaker1: [00:30:33] Men så må jeg også sige Jeg har ikke fundet vej endnu. Jeg leder stadig.
Speaker2: [00:30:37] For man skal aldrig.
Speaker1: [00:30:38] Næh, for det er ikke sådan, at her er sandheden. Sådan her sælger man. Nej, vi bliver dygtigere hele tiden. Jeg tror ikke, jeg har haft en undervisningsdage, du ikke er blevet dygtigere. Jeg var på messe i går med en kunde. Der blev jeg også klogere. Altså vi bliver klogere hver dag, tror jeg. Hvis vi vælger det.
Speaker2: [00:30:56] Vi sælger. Det her er sådan lidt. Måske vi nærmest lidt afsluttende tænker jeg. Sådan. Ja, nu skal jeg passe på ikke at sælge to eller tre spørgsmål på én gang, men det gør jeg nok alligevel.
Speaker3: [00:31:13] Det var det med flabet ja.
Speaker2: [00:31:16] Men det er fordi den der i gamle gamle dage agtigt noget med en sælger, der ville have styr på produkterne. Der var ikke gennemsigtighed. Man kunne forklare egenskaber og fordele. Måske udbytte omkring det og sådan noget. Men i dag er der jo en kæmpestor gennemsigtighed. Enhver kan jo google priser. I hvert fald hvis det er sådan nogle standardiserede produkter eller standardiserede løsninger. Så. Så hvad er i virkeligheden det vigtigste, man skal kunne? Som sælger? En ting er at kunne nu. Nu har vi talt meget om det at tage røret og ringe til nogen. Men hvad er det i virkeligheden, når man er sammen med den potentielle kunde? Nu har jeg fået mit møde. Hvad tænker du? Fordi du har en masse erfaring. Hvad er de allervigtigste kompetencer, man skal have, når man mødes face to face med en potentiel ny kunde? I gamle dage var det måske. Produkterne var unikke. Næh, nu har vi opfundet det nye produkt, der sælger sig selv. Men sådan er det jo ikke nødvendigvis, vel? Hvad er det allervigtigste, man skal kunne? Ifølge din erfaring og det du og det du selv bruger.
Speaker1: [00:32:16] Ja, det er jo en blanding af erfaring og personlighed og selvfølgelig matcher af de mennesker, jeg mødes med mine kompetencer her.
Speaker2: [00:32:24] Hvad er det, man skal kunne der?
Speaker1: [00:32:26] Jeg tror, man virkelig skal kunne tage sine løsninger og ikke præsentere det de beder om, men det de har brug for. Virkelig tænke hvordan kan jeg gøre en forskel for dem her? Og jeg ved godt det er så fristende at de siger hey, jeg godt tænke mig at 4 stk af dem er 8 stykker. Dem må jeg så gerne at du skal komme med en pris. Men så har jeg jo bare være ordrer, kataloger og de har glemt mig inden jeg går ud ad døren. Og jeg tror det der med at sige må jeg prøve at vise jer, hvad I burde gøre.
Speaker2: [00:32:52] Vi må også komme videre derfra.
Speaker1: [00:32:53] Det gør man, fordi man kender branchen, fordi man har sat sig ind i det. Man er nysgerrig. Så ja. Nej, men. Men den seriøse. Den seriøse sælger interesserer sig for sine kunder, sætter sig ind i deres forretning, forstår hvad der rykker. Hvad der driver dem lige nu. Og det kan godt være, at nogle af de kan, jeg laver, når jeg sidder i bilen. Det er bare Hvordan går det egentlig? Som bare er et. Gad vide, hvad der rører sig hos jer lige nu.
Speaker2: [00:33:16] Men måske også har et input til. Jeg kender faktisk godt grossist branchen.
Speaker1: [00:33:20] Eller nogle af dem. Jeg ringer jo tit rundt i mit netværk og spørger om det går fordi de klæder mig på, og det giver mig en. Og så kommer igen ideerne og giver mig noget perspektiv, når jeg pludselig står og snakker med nogle andre.
Speaker2: [00:33:30] Så var det tilbage til. Du ringer ikke kun, som jeg hører det, for at sælge noget, men også at blive inspireret selv og blive dygtigere selv. Så det er sådan en blanding af egen udvikling og egen læring kombineret med salg skabe relationer. Noget. Ja.
Speaker1: [00:33:44] Og så er det jo at lave opkald og sige jeg har en idé til noget, jeg godt kunne tænke mig at vise dig. Og i det øjeblik jeg ringer og siger jeg har en idé til noget jeg gerne vil vise dig, og de måske spørge lidt ind til det. Jeg kan fortælle lidt om ideen, så får jeg jo mødet, hvor jeg i starten. Hej jeg hedder Nikolaj. Jeg kunne godt tænke mig at sælge uddannelsen til jer. Jamen det opkald får de 3 om dagen.
Speaker2: [00:34:06] Men den der sætning jeg har noget jeg gerne vise jer, den skal følges op af noget mere.
Speaker1: [00:34:09] Ja, selvfølgelig. Jeg skal have en plan. Ja, jeg er jo. Jeg har jo gjort mig tanker om det, og det bliver nemmere og nemmere. Det bliver nemmere og nemmere nu.
Speaker2: [00:34:18] Men det er også nemmere til nogen, du kender. Gået fra? Eller?
Speaker1: [00:34:22] Eller bare en virksomhedstype jeg kender? Ok, nu har vi efterhånden fået ret stor erfaring i træning i B2B salg. Især indenfor kan vi kalde det. Det er sådan lidt værksteds branche, altså håndværks orienteret om det er maling, vvs, søm og skruer, reservedele til biler. Altså hele den verden forstår vi nu ret godt, og der kan vi drage rigtig mange paralleller og har nogle ideer til hvad der kan flytte dem. Jeg begyndte at have en meget videnstung virksomhed, som arbejder med rådgivning. Det giver mig også noget perspektiv. Hvad flytter sig egentlig i den verden? Okay, så begynder jeg stille og roligt at gøre mig erfaringer der. Det starter jo med 2 virksomheder jeg arbejder med og de to virksomheder. De erfaringer derfra er jo meget det der bærer mine ideer igennem i dag.
Speaker2: [00:35:12] Så hører det faktisk at sige Man skal faktisk kunne inspirere kunden. Jamen, det er jo bare fordi det.
Speaker1: [00:35:17] I den grad inspirerer. Det er et godt ord.
Speaker2: [00:35:19] Ja, ja.
Speaker1: [00:35:21] Altså det der reframe, der ligger i at udfordre os selv. Få dem til at se deres egen forretning med andre øjne.
Speaker2: [00:35:27] Så jeg tænker her vi skal nok til at være færdig, tror jeg.
Speaker1: [00:35:32] Så du spurgte mig tidligere? Jeg sidder lige og kobler nogle ting sammen. Ja, hvorfor skulle man lytte til sælger klubben samtidigt med hvorfor går jeg egentlig og gør alt det jeg gør? Jeg håber, at jeg kan gøre vejen nemmere for nogle. Jeg håber, at de ikke behøver at komme med alle de. Altså man kan springe et par år, men nu har jeg taget mig 20 år og har lært lidt. Så jeg håber, at I gør det nemmere. Og jeg håber, at jeg kan vise, at salg er faktisk, som jeg siger, min allerførste episode af sælger klubben. Salg er et ædelt erhverv, for jeg synes, at dem der lykkes i salg, de er superhelte, fordi de har været igennem modstand og modgang, inden de nåede dertil, og de kommer løbende, Men de bliver ved med at knokle for det, og jeg håber, at det her kan give drivkraften til at få lyst til at fortsætte, når det er svært.
Speaker2: [00:36:19] Okay, så du ville egentlig gerne inspirere dem, der lytter på og sige Hey, det er fedt, det du går og laver. Det er sejt. Sejt! Tegn på en god måde, at vi sælger, det er, at det er et professionelt ædelt erhverv. Det er ikke bare nogen, der stopper noget ned i halsen på folk. Der er faktisk brug for jer også for at jeres virksomhed kan lykkes. Det er en sindssygt vigtig kompetence at have i en virksomhed og være dygtige sælgere i virkeligheden. Præcis sådan.
Speaker1: [00:36:42] Ja, det lyder helt rigtigt.
Speaker2: [00:36:44] Jeg kan selv godt lide at sige, at salg er vigtigt. Det at hjælpe andre. Apropos det du siger, at stoppe noget ned i halsen på mig.
Speaker1: [00:36:51] Og jeg forstår godt det med at hjælpe, men nogen gange skal du ikke give dem den hjælp de beder om. Giv den hjælp de har brug for. Enig!
Speaker2: [00:36:57] Enig. Det er i hvert fald føle sig hjulpet på et eller andet tidspunkt.
Speaker1: [00:37:01] Ja. Fordi de er nogle gange bange for, at man bliver i lidt under dagen i. Og er der ikke nok noget jeg kan hjælpe dig med? Agtig. Hvis du bruger formuleringen hjælpe andre? Vi skal også selv komme med hjælpen.
Speaker2: [00:37:12] Ja ja, præcis. Du kan godt tilbyde hjælpen, som du siger, for jeg har noget, jeg gerne vise dig. Det er jo. Jeg tror bare mere det er den der egen tilstand som sælger, at hvis jeg selv skal være god og føle mig lykkes og komme til at lykkes, så er det faktisk fordi der er nogen, der har brug for det, jeg kan, og det jeg gør, og jeg i gåseøjne hjælper dem til at lykkes med det, de vil lykkes med i deres forretning, i deres stilling i deres virksomhed. Det er bare sådan mindset ting. Så er det måske ikke så farligt at prøve at sælge noget, hvis man har en følelse af, at jeg gør det af et godt hjerte. Og jeg gør det faktisk for at de får noget ud af det også. Selvfølgelig får jeg også penge på min ordre, det er jo klart. Men at det ikke er, så det er ikke så obskurt. Det er ikke så det er ikke skummelt.
Speaker1: [00:37:58] Og der er jo mange, der kommer op, for overvågede det her. Hvis man ikke taler om salg og mersalg og alt muligt. Men man taler om faktisk, at det handler om, at vi har nogle gode løsninger, vores kunder går glip af i dag.
Speaker2: [00:38:06] Præcis. Ja, man har ikke snydt nogen ved at sende noget til dem.
Speaker1: [00:38:09] Man har nogle gange snydt med ikke at sælge noget til dem.
Speaker2: [00:38:11] Ja, præcis. Sidste spørgsmål. Hvad er dit allerbedste råd til til en B2B sælger, som måske allerede er dygtig, men gerne vil blive endnu dygtigere? Det allervigtigste Hvad skal de? Hvad skal de gøre?
Speaker1: [00:38:24] Læs en bog.
Speaker2: [00:38:25] Hør, læs en.
Speaker1: [00:38:26] Bog, læs en bog, hør en lydbog, lyt til en podcast. Få nye tanker ind. Jeg kan mærke, at langt størstedelen af udviklingen kommer, når der er nogen, der siger noget, jeg ikke havde regnet med. Okay.
Speaker2: [00:38:38] Så det er at opsøge ny.
Speaker1: [00:38:39] Opsøge ny viden, blive inspireret.
Speaker2: [00:38:41] Ja.
Speaker1: [00:38:43] Og så ved jeg godt, at det faktisk meget, meget lille andel af danske voksne mennesker, der læser en fagbog. Voksne mænd. Men så lyt til en lydbog eller hør en podcast eller tal med nogen, der er dygtigere.
Speaker2: [00:38:58] Ja.
Speaker1: [00:38:59] Og så og så indse, at vi er ikke perfekt. Nogen af os. Vi har brug for at blive ved med at flytte os.
Speaker2: [00:39:04] Det vigtigste råd er at opsøge ny viden. Bliv inspireret tænke anderledes om, så.
Speaker1: [00:39:09] Drivkraften skal være nysgerrighed eller angsten for at blive irrelevant. Det må man selv bestemme, hvad der virker bedst.
Speaker2: [00:39:15] En ting er, at nu bliver jeg nok nødt til at følge op med et spørgsmål alligevel. En ting er, at de skal opsøge ny viden, blive inspireret, udvikle sig fagligt, kan man sige. Men hvad skal de gøre på det personlige plan? Én ting er at få ny viden. Nu har jeg jo.
Speaker1: [00:39:34] Lovet sig selv ikke at gå i stå. Det lyder simpelt, og jeg kan godt forklare det.
Speaker2: [00:39:38] Ja, selvfølgelig.
Speaker1: [00:39:39] Jeg kan huske, da jeg gik på Handelshøjskolen, der havde vi i sprints som strategi underviser. Jeg har jo gået i skole lidt efter dig, og jeg har da også.
Speaker2: [00:39:48] Nogle af os. Formentlig endnu.
Speaker1: [00:39:49] Nej, han er desværre ikke mere. Men, men han var jo den ældste og den mest dynamiske lærer, der var.
Speaker2: [00:39:55] Han stod ikke stille.
Speaker1: [00:39:55] Nej, og jeg tror der er noget i det der, at jeg kan mærke det nogen gange. At jeg selv bliver sat, hvis jeg føler, at tingene kommer for nemt. Det er faktisk meningen. Som mennesker, at det skal være lidt surt en gang i mellem. Jeg tror, at hvis McDonald kan kræve moderat fysisk ubehag, men det skal være lidt hårdt. Det skal være lidt surt en gang imellem, så kan vi virkelig lever, og det er vigtigt, at vi skaber os selv hele tiden. Jeg synes, det er en advarselslampe, hvis det er for nemt. Og hvis, så er det et tegn på, at vi er ved at gå i stå. Og hvad er det, han hedder, ham den amerikanske skuespiller?
Speaker2: [00:40:29] Der er mange.
Speaker1: [00:40:29] Ja, ham den gamle Magnum 44. Nå ja. Clint Eastwood, hvad er han? 94 Nu.
Speaker2: [00:40:36] Ja, han arbejder stadigvæk.
Speaker1: [00:40:37] Er der nogen, der spørger ham? Hvordan bliver du ved? Jamen, han fortæller den her historie. Der kommer en gammel mand og banker på hver dag, og jeg lukker ham ikke ind. Fristelsen til at blive siddende i sofaen, fristelsen til at stoppe op og sige Nu har jeg gjort, hvad jeg skal. Den lader han ikke komme ind.
Speaker2: [00:40:51] Fedt!
Speaker1: [00:40:52] Så bliv ved.
Speaker2: [00:40:53] Så man skal søge inspiration, faglig nysgerrighed, dygtiggøre sig og så ikke lade den gamle mand kone komme ind. Men hvad skal man sige? Komme op om morgenen, Gå i gang. Bliv ved, også selvom det er til tider svært ubehageligt.
Speaker1: [00:41:09] Præcis. Det er faktisk meningen, at det skal være det en gang i mellem.
Speaker2: [00:41:11] Livet er jo sådan ja.
Speaker1: [00:41:13] Men det er bare Altså når vi er færdige her, så sætter jeg mig ned i min behagelige bil med automatgear. Sætter aircondition på 21 grader. Altså navigationen fortæller mig, hvad vej jeg skal køre, og hvordan jeg undgår eventuel kø på vejen. Det hele er bare så nemt. Jeg kan få maden leveret over det hele. Jeg kan hvis jeg vil ha en kop kaffe undervejs, så kan jeg køre ind et sted og sige hej. Jeg vil gerne have en kop kaffe. Så kan jeg bare række armen ud af vinduet, så får jeg kaffen. Den smager faktisk ret okay. Det er ikke det, der er meningen. Jeg skal.
Speaker2: [00:41:40] Acceptere det. Og så er det.
Speaker1: [00:41:41] Faktisk meningen, at det skal være surt og svært og hårdt en gang imellem, for ellers tror jeg, det bliver meningsløst. For at være helt ærlig det kan der være for mig.
Speaker2: [00:41:49] Du skal ikke lade det være ordene.
Speaker1: [00:41:51] Lad os gøre det.
Speaker2: [00:41:51] Tak for snakken.
Speaker1: [00:41:52] Ja, selv tak det.