Sælgerklubben med Nikolaj Dyring: Tips til B2B sælgere og salgschefer, der ønsker udvikling, vækst og øget salg

25: Sæt dit team – ingen sælger lykkes alene

Nikolaj Bjerring Dyring Season 1 Episode 25

Send us a text

Hvem hjælper dig med at lykkes?
Hvem griber dig, når du falder?
Og hvem skubber dig blidt – eller brutalt – fremad, når du har brug for det?

I denne episode af Sælgerklubben sætter vi fokus på noget helt centralt i enhver sælgers udvikling: dit team. Ikke bare dit formelle team på jobbet, men hele dit personlige netværk og støtteapparat – fra familien derhjemme til din faglige sparringspartner.

🎯 Du får indblik i:

  • Hvorfor alle sælgere har brug for en “base” – og hvorfor den skal prioriteres
  • Hvordan du bevidst sammensætter dit personlige og professionelle team
  • Hvilke roller dit netværk bør udfylde: sparringspartner, mentor, specialist, supporter m.fl.
  • Hvordan stærke relationer på tværs af virksomheder og brancher løfter dit salg
  • Hvorfor du bør tænke aktivt over, hvem du bruger din tid og energi på
  • Hvordan gensidighed og værdifællesskaber styrker dit professionelle netværk

Episoden er en blanding af personlige erfaringer, refleksioner og konkrete værktøjer – og en opfordring til at tage ansvar for de mennesker, du omgiver dig med.

🎧 Lyt til episoden her:
🔗 www.talenthuset.com/podcast

📲 Du finder episoden også på:
 Apple Podcasts · Spotify · Amazon Music · RSS

📌 Links og kontakt:
🌐 www.talenthuset.com
🔗 Nikolaj Dyring på LinkedIn
📧 info@talenthuset.com

💬 Hvem er en del af dit team?
Del gerne, hvem der har løftet dig – og hvordan du selv bidrager til andres rejse. Måske kan vi inspirere hinanden til at sætte endnu stærkere teams.

Din vært: Nikolaj Dyring
Stifter af Talenthuset - følg med på Talenthuset.com
Skriv direkte på mail til Nikolaj

25 sæt dit team.mp3

Speaker1: [00:00:00] Velkommen til dagens episode af Sælgerklubben. I dag skal vi tale om noget helt andet. Vi skal tale om at sætte sit team. Altså hvem er det du skal lykkes sammen med? Og overraskende nok, så taler jeg faktisk ikke om personprofiler i dag. Det burde jeg måske have gjort. Måske burde jeg have talt om, at vi skal sørge for at have de profiler, der ligger langt fra hinanden, og at have nogen, der kan udfordre os lidt på det. Jeg taler hverken personprofiler eller faglighed. Jeg taler ganske enkelt om, at vi skal lykkes sammen med andre, og det er det, vi skal fordybe os i. Hvordan? Hvordan skaber du din basis team? Hvordan arbejder du videre derfra og rent faktisk få skabt et team, som kan hjælpe dig med at lykkes resten af din karriere? Velkommen til selve klubben. God fornøjelse med dagens episode. Jeg har tidligere kaldt sælgere for erhvervslivets elitesport, og det mener jeg stadig. Men i dag vil jeg faktisk godt putte nogle nuancer på det, for ligesom enhver lille atlet, så er det også sådan med en sælger, at man skal have et team omkring sig. Man skal have nogle, der ligesom støtter, hjælper, guider, inspirere og udfordre alle mulige ting ind for at kunne lykkes. Der er ingen af os, der kan lykkes helt alene, og det er faktisk det, vi skal prøve at tale om i dag. Jeg. Jeg driver en virksomhed, og jeg er selvstændig. Jeg har en personligt ejet virksomhed, så jeg burde jo bare være mig.

 

Speaker1: [00:01:33] Sandheden er, at jeg ville være fuldstændig hjælpeløs i at drive virksomhed, hvis ikke jeg havde en tryg base, der hedder min familie. Det er dér, det hele starter, og det handler. Det starter med basen familien. Det der overskud. Det er der, man altid kan læne sig tilbage til, der altid har en. Du har garanteret set sit karikeret teambuildingøvelser eller selv deltaget i nogle, hvor man skal falde bagover. Er der nogen, der griber dig? Den følelse har jeg herhjemme. Jeg ved, at der er nogen, der griber mig. Og det er dér, det starter. Det var faktisk det, der gav mig modet til at starte i sin tid. Det var, at jeg havde denne her base. Dengang kunne jeg ikke sætte ord på det. Jeg havde bare dem, der står mig allernærmest sagde Det her, det kan du godt. Vi tror på dig. Det gav modet. Det gav motivationen. Lysten til at starte. Så start med, Og det er simpelthen nødt til at sige. Start med at få styr på din base. Den skal være på plads. Det betyder ikke, at man ikke kan være succesfuld, hvis man er single. Selvfølgelig kan man det. Så har du nogle andre, der ligesom fylder den rolle. Og alt starter derfra. Og det er måske også dér, at nogle af de sværeste valg, de overhovedet kommer. Det er alle de gange, hvor du skal tage nogle svære valg. Hvor du siger. Prioriterer jeg min sikre base, altså at behandle dem, der står mig nærmest ordentligt? Eller løber jeg efter et eller andet spændende ude i den store verden? Og der vil jeg sige find balancen, men gør det sammen med basen.

 

Speaker1: [00:02:59] Basen skal altid være din førsteprioritet. Det er noget af det, jeg har lært på den hårde måde. Jeg har stadig en gift mand efter nogle og 20 år. Det er evig lykkelig ferie, Men måske har jeg nogle gange taget lidt forgivet denne her base, fordi det har vi det med at gøre. Hvis du kigger på personprofiler, så er der mange af os. Vi er lidt erfarne profiler, men har nogen mere stabile profiler hjemme, og dem kan vi godt komme til at tage for givet. En klar advarsel herfra. Lad vær ganske enkelt. Lad være at tage de mennesker, der har din ryg for givet, så forestil dig, du tegner en. Nu tager jeg sådan en lille cirkel med dig selv inde i midten, så den første cirkel, der kommer rundt om der, Det er dem, der er din base. Og for mig, så er det helt banalt. Min ægtefælle og mine tre børn, det er basen. Det er dem, der bor i samme hus som mig. Er du så en, der flytter hjemmefra? Men det er basen. Det er dér, det hele starter. Det skal være på plads, og jeg har prøvet, hvor det ikke var på plads. Både på grund af sygdom på grund af alle mulige dødsfald i familien. Nogle ting. Så har jeg prøvet ikke at have basen på plads.

 

Speaker1: [00:04:01] At stå og skulle performe. Hold da op, hvor er det svært og hvor er man gennemskuelig og skrøbelig sine dage. Du skal bare et lille prik, så så vælter det hele jo. Så vi starter der. Udover det, så skal du finde ud af, hvad er det for nogle roller, du ellers skal have i dit team? Og måske har du hørt den der lidt karikeret at vis mig dine venner og jeg skal sige dig, hvem du er. Men der er jo noget om, at man skal omgive sig med mennesker, der hjælper én i den rigtige retning. Og det er jo nogle en masse valg og opgør, man skal tage med sig selv. Jeg har også hørt en lidt karikeret, at hvis den klogeste person i lokalet så er i det forkerte lokale, fordi hvordan skulle du så blive inspireret til at stræbe opad? Og jeg siger ikke, at man nødvendigvis skal være så kynisk, at man fravælger sine venner eller nære bekendte på grund af det. Men det er da interessant at tænke på, hvis jeg har nogle vigtige ting, jeg gerne vil lykkes med. Nogle mål i livet har jeg så de rigtige mennesker til at hjælpe og inspirere mig til at løbe i den retning? Og der er faktisk en model, jeg er lidt inspireret af, der siger, at der er forskellige roller der man kan vælge at få udfyldt. Der er en, man skal have in mente, så er det den erfarne person, man kan sparre med.

 

Speaker1: [00:05:18] Hvem er den erfarne person, du sparrer med? Har du sådan en? Man skal have en ligemand som sparringspartner. Det kan være en sælger kollega for eksempel. Måske fra en anden virksomhed, der holder skarpt og går i kødet på dig, der udfordrer dig. Så så har man dem, der supporter, der hepper og og giver os energi og samler os op, når vi er presset. Vi har specialisten med de svære ting. Vi går til de der nørde områder og som måske nogle gange så en indflydelses person. En der kan åbne døre, give os adgang til de rigtige mennesker. Og jeg må indrømme. Personligt ser jeg ikke så kynisk så som målrettet på det. Jeg er meget, meget bevidst om, at teamet er det vigtigste. Relationerne er det vigtigste. Jeg taler ikke om. Jeg tror, jeg har knap 3000 relationer på LinkedIn. Men jeg er også godt klar over, at det er en brøkdel af dem, der faktisk måske ville genkende mig, hvis jeg ville genkende, hvis vi mødte hinanden på gaden. Det kan være nogle, jeg har haft meget perifært kendskab til gennem tiden, eller nogen, hvis opslag jeg har brudt mig om, eller de har brudt sig om noget, jeg har delt. Så måske skal vi se lidt tættere på det. Måske skal vi rent faktisk se. Hvem er det, der hjælper os i den rigtige retning? Og her tænker jeg, at jeg kan godt lide at se på det som kunderne.

 

Speaker1: [00:06:34] Jeg kan godt lide at se på det som de nære relationer hele vejen rundt og ikke så analytisk, men bare gør en forskel for andre mennesker. Være hjælpsom og måske være villig til at fravælge noget For ikke super længe siden var jeg ude og lave noget træning for en virksomhed, og jeg stod og spillede bordtennis med en om aftenen og han sagde faktisk at at han. Jesper. Hvorfor? Hvorfor vælger du at spille bordtennis med mig i stedet for at sidde sammen med dine kollegaer? Han gad faktisk ikke. Han synes, du er den samme samtale, der handlede om de samme ting og den samme lidt lidt fjollede adfærd. Han synes faktisk det trak ham ned af. Og det skal ikke lyde arrogant. Måske skal det bare lyde selvbevidst og sige Er du sikker på, at du behøver at deltage i alt det, de andre deltager i? På samme måde er du sikker på, det er den rigtige kultur, du lader dig præge af eller. Eller kan du måske selv opsøge noget andetsteds? Jeg har tidligere talt om en bog, der hedder Te Challenger Sale, altså udfordre sælgeren, og den ene er forfatteren derfra Har lige udgivet en ny bog. For et par dage siden, som jeg fik tygget mig igennem på Audible. Det vil sige, jeg tygger ikke, lytter bare. Og det er meget sjovt, fordi han er faktisk når jeg lige sådan. Mit førstehåndsindtryk er, at det er udfordre sælgeren, altså den der tør udfordre sine kunder og komme med nye perspektiver.

 

Speaker1: [00:07:58] Alt det her koblet med netværk, han kalder vi Activator. Bogen hedder vist Activator, og det handler faktisk om, at man seriøst dyrker et netværk af mennesker, som kan have, som man kan have gavn af i fremtiden. Og det er de succesfulde sælgere. Især i videnstunge virksomheder gør de arbejder med det her netværk. Men det betyder også, at man giver noget, man giver til sit netværk. Man man hjælper, man støtter, når de har brug for det. Altså, jeg synes jo, at jeg personligt kan godt lide at hjælpe andre mennesker, så så yde støtte, hvis der er en der er ledig eller oplever sygdom i familien eller eller. Jeg så en der delte noget meget personligt på LinkedIn så sent som i går, og jeg tænkte der var virkelig noget jeg kunne genkende fra mig selv. Jamen det synes jeg jo en der rækker ud for en relation. Det er jo en, jeg kender. Der er da nødt til at kontakte os. Jeg tror faktisk, jeg står med nogle oplevelser og noget baggrund bagved det historik, der minder lidt om det du står i. Måske kunne vi hjælpe hinanden her. Og det er ikke fordi det er en kynisk ting. Jeg tror, det var værdiskabende for mennesker at have stærke relationer. Hvis du læser 7 gode vaner af Covey, så siger han. Vane 7 Slib saven. En af de ting man det hele skal stå på, det er jo at bruge tid med nogle relationer, der betyder noget for en.

 

Speaker1: [00:09:24] Jeg tror faktisk det der med nogle personlige relationer, der betyder noget for en. Det tror jeg er enormt vigtig. Men det handler også om aktivt at vælge. Hvad giver mig noget, og hvor kan jeg mærke, det trækker mig nedad. Og det kan godt være ubehageligt, og det kan godt være være mærkeligt, og det kan også lyde enormt arrogant. Jeg kan huske, at jeg. Hørte en podcast på et tidspunkt med en, der var fløjet langt væk og havde skabt en ny virksomhed, og så var han blevet inviteret til sådan en reunion på sin gamle skole og sagde Det har jeg faktisk ikke lyst. Jeg har ikke lyst til at falde tilbage i den rolle, jeg var i det team der og snakke om de ting, vi snakkede om der. Jeg har et andet sted i dag og er omgivet af mennesker, der løfter mig hver dag, og det har jeg faktisk lyst til at dyrke i højere grad. En detalje ved den her båd i Activator er, at han siger faktisk så bredt rundt at analysere på det. Så kan vi håndtere fornuftige relationer til cirka 150 mennesker. Men det kræver også at vi aktivt gør noget for det netværk. Og det skal ikke bare være en kynisk ting. Jeg ringer til mennesker, fordi de skal købe noget af mig en dag. Nej, det skal være fordi jeg kan hjælpe dig med noget, og måske kan du hjælpe mig med noget. Og der er noget enormt værdifuldt i at have relationer med andre mennesker.

 

Speaker1: [00:10:41] Og det skal ikke kun handle om at gå på stadion weekend. Det skal også handle om, at vi gør noget for hinanden, og jeg tror, en af dem, som jeg husker det, er en, jeg anbefaler i bogen. Det er når du sidder i bilen. Ring til nogen. Altså ikke bare nogen tilfældigt, vel? Dejlige numre på tlf. Men nogle af dem du rent faktisk godt kunne tænke dig at have stærke relationer til. Ring til dem. Opsøg dem, dyrk dem. Og så vil jeg sige sørg for at være et sted i en virksomhed, hvor I løfter hinanden, hvor I hvor I skubber til hinanden på den positive måde, hvor I anerkender hinanden, hvor I inspirerer hinanden. Jeg har været træner i sejlsport som ung, og det specielle var, at jeg trænede børn i optimistjoller, der sejlede konkurrencer, og det er børn op til 10 til 15 års alderen. Og de var inddelt efter og ikke efter alder, men efter fagligt niveau. Og jeg havde konkurrenceniveau, altså de højeste. De dygtigste og jeg havde en graf, jeg igen og igen og igen tegnede på tavlen, der viste, at det var sådan en grab og op ad den lodrette kurve. Der har vi har. Vi evner altså kompetencer, og så ligger alle deltagerne hen ad en vandret hen ad en streg på den vandrette kurve, og så valgte jeg at tegne en bue op i midten og sige Det er der, hvor vi ligger.

 

Speaker1: [00:11:57] Sådan lidt i en klassisk kurve. Hvis du kender den fra noget statistik på et tidspunkt. I bund og grund bare en lille klokke der ligger på hovedet der står op, som er stille og roligt bred og går opad og så flader den lidt ud og så går den ned igen på den anden side. Og på den her ligger alle mine sejlere på det hold. Det jeg gerne vil illustrere med den. Det var, at der ikke er en der stikker af i forhold til de andre lige pludselig. Nej, det der sker er, at den ene bliver lidt dygtigere, og det skubber til den ved siden af, der bliver lidt dygtigere, og det skubber til den næste i rækken, der så bliver lidt dygtigere. Og lige pludselig så løfter hele kurven sig opad. Det er ikke én, der pludselig løfter sig. Det er hele kurven, der løfter sig, hvis vi har den rigtige tilgang til det og den rigtige kultur, hvor vi ikke inden for teamet ser hinanden som konkurrenter, men ser hinanden som sparringspartnere. Som hjælper til, at vi alle sammen bliver dygtigere, fordi vores konkurrenter det er ikke dem på holdet. Nej, det er det mod de andre. I det her tilfælde var jeg og sejlsport træner, så var det dem i de andre klubber. Når vi så senere hen stod til international mesterskaber, så var det ikke de andre. Så var det ikke dem fra de forskellige klubber, der var konkurrenter. Nej, så var det dem fra de andre lande, som vi skulle vinde over.

 

Speaker1: [00:13:09] Men husk, der er et eller andet, der i, når man er i et team i en virksomhed og ikke se på hinanden som konkurrenter. Ikke ses som den anden. Sælger det konkurrenten? Nej, min konkurrent, min modstander, ligger og angriber mine kunder i en anden virksomhedsnavn. Det er dem, vi skal vinde over. Så er der også noget værdifællesskab, selvfølgelig. Vi kommer ikke udenom, at vi fungerer godt med mennesker, vi har værdier til fælles med. Det er der ingen tvivl om. Og vi har formentlig alle sammen oplevet mennesker, som overraskede os positivt. Dem kunne jeg stole på i en svær situation, og vi har måske oplevet nogle, vi ikke kunne stole på og blevet skuffet over. Og der vil jeg altså en klar opfordring Rydde op. Og helt grundlæggende. Men andre menneskers værdier, dem kan du ikke bare ændre. Du kan godt ændre deres kompetencer og motivation og alt muligt andet. Men værdierne er som de er. Jeg har en meget tæt samarbejdspartner, som på et tidspunkt havde fået for meget udbetalt i løn. Og hvor er jeg positiv påvirket af, at han kommer tilbage til mig og siger Nikolaj, jeg har fået for meget her. Det har jeg det ikke godt med. Kan vi ikke lige få gjort det rigtigt? Jo, selvfølgelig vidste han det, mens jeg kan stole på Og i nogle situationer er der, når mennesker viser, jeg kan stole på dig, Jeg er til at stole på, så så er det nogle af dem, vi godt kan satse på.

 

Speaker1: [00:14:44] Jeg tror også på en del af det at have sit team. Det er også at bidrage positivt til sit team, og jeg taler ikke kun med et lille lokalt team her. I her på matriklen f.eks. hvor jeg bor, at jeg skal bidrage positivt til dem. Det handler også om og om at vise omsorg og at række ud til dem, der står bare et trin længere væk eller en ny idé rent. Jeg har for eksempel møde i næste uge, jeg lige har booket med en måske en semi konkurrent. Det kunne man godt sige, men jeg tror på, at vi kan hjælpe hinanden. Jeg kunne godt se, at vi havde en god samtale. Kan se noget potentiale i det. Jeg har inviteret ham med på podcasten i fremtiden. Vi skal mødes i næste uge, for jeg tror, at det her, det er en, jeg godt kunne have et godt samarbejde med. Jeg ved allerede, jeg har noget fagligt og kan bidrage med noget viden, jeg kan deles med, de ikke har i deres forretning. Der kommer garanteret noget retur, hvis du kan huske vi har snakket om om Rubber Seal din i bogen Influence. Så er der jo den her, der hedder gensidighed. Det er de seks kræfter, man har, når man prøver at påvirke andre mennesker. Og det med at give noget til andre, i det her tilfælde noget inspiration, noget faglig inspiration, det hjælper jo med at løfte.

 

Speaker1: [00:15:54] Det gør også, at der går ind på kontoen. Man sætter lige ind på kontoen hos andre mennesker. Og det er faktisk med til at skabe en meget, meget stærkere relation. Et alternativ du kan prøve, hvis du gerne vil have en bedre relation til. Prøv du at bede dem om hjælp. Bede dem om hjælp til et eller andet. Måske noget du har styr på i forvejen. Men faktisk det at hjælpe andre rykker også folk tættere sammen. Så det jeg vil opfordre til herfra, det er punkt 1 Få styr på basen. Det er nummer ét. Du skal have styr på din base hjemme og styr på. Mener ikke at de er de retter ind. De er lydige. Nej, det betyder, at alle skal trives, og du har din rolle for at sørge for, at alle trives, og du viser folk, at du sætter pris på den støtte, du får. Dernæst kig på den virksomhed, du er i. Er du i et miljø, hvor I løfter hinanden? Hvor I inspirerer hinanden? Hvor I anerkender hinanden? Sæt pris på det. Og det gælder hele vejen rundt. Ikke kun dine kollegaer i salg, men også alle de andre funktioner, der er i virksomheden. Ellers prøv og skab det. Og til sidst undskyld jeg siger det. Søg et andet sted hen. Og derudover punkt 3 Skab nogle stærke relationer på tværs af virksomheder, kolleger, konkurrenter, kunder, hvor I laver noget, der giver mening. Skab dit team. Vælg dit team aktivt, veltimet selv. Sæt dit team. Held og lykke med det. Hej.