
De grønne produktioners klub
De Grønne Produktioners Klub er et initiativ, der sigter mod at samle og dele viden om bæredygtige tiltag i kulturbranchen. Der bliver arbejdet på en lang række grønne projekter rundt omkring i landet, hvor produktioner, organisationer og kulturaktører hver især tager store skridt mod en mere bæredygtig fremtid. Udfordringen er dog, at mange af disse initiativer foregår i siloer, hvilket betyder, at erfaringer og best practices ofte bliver inden for enkelte organisationer eller projekter.
Podcasten "De Grønne Produktioners Klub" har til formål at nedbryde disse siloer og skabe et fælles forum, hvor man åbent kan dele viden og erfaringer på tværs af kulturbranchen. Ved at give indsigt i konkrete projekter og organisationers bæredygtighedsindsatser, kan podcasten inspirere og guide andre, der ønsker at integrere grønne løsninger i deres arbejde.
Det handler om at skabe en platform, hvor kulturbranchen kan udveksle idéer og blive klogere på, hvordan man sammen kan arbejde mod fælles miljømål. Uanset om det drejer sig om at reducere CO2-udledninger på filmproduktioner, minimere affald på festivaler eller finde måder at bruge genbrugsmaterialer i teaterproduktioner, kan deling af viden føre til bedre og mere effektive løsninger.
Ved at fremme en kultur for åben dialog og samarbejde håber De Grønne Produktioners Klub at styrke branchens evne til at gennemføre reelle og varige bæredygtige forandringer.
De grønne produktioners klub
Afsnit 11: Cirkulær økonomi giver plus på bundlinjen
Velkommen til De Grønne Produktioners Klub, som denne gang har fået besøg af Tristan Lassen, projektleder og ansvarlig for bæredygtighed i tømrervirksomheden WiMAKE. WiMAKE specialiserer sig i at bygge film- og tv-scenografi, og arbejder udover det også med E-sport og store virksomheders in-house produktion.
Vi kommer bag kulissen i scenografiens verden, hvor 3 etager og 900 kvm. dekoration fra en tv-serie bliver pakket i 8 lastbiler, og transporteret til Bruxelles for at blive genbrugt. Og så har han også sørget for, at deres ca. fem tons trærester får nyt liv i folkeskolernes sløjdlokaler i Holbæk Kommune.
Tristan fortæller spændende historier fra blandt andet X-Factor og Vild med dans, hvor standardmoduler, genbrugsmaterialer og tid er essentielt for at skabe cirkulær økonomi og holde CO2-aftrykket nede.