
De grønne produktioners klub
De Grønne Produktioners Klub er et initiativ, der sigter mod at samle og dele viden om bæredygtige tiltag i kulturbranchen. Der bliver arbejdet på en lang række grønne projekter rundt omkring i landet, hvor produktioner, organisationer og kulturaktører hver især tager store skridt mod en mere bæredygtig fremtid. Udfordringen er dog, at mange af disse initiativer foregår i siloer, hvilket betyder, at erfaringer og best practices ofte bliver inden for enkelte organisationer eller projekter.
Podcasten "De Grønne Produktioners Klub" har til formål at nedbryde disse siloer og skabe et fælles forum, hvor man åbent kan dele viden og erfaringer på tværs af kulturbranchen. Ved at give indsigt i konkrete projekter og organisationers bæredygtighedsindsatser, kan podcasten inspirere og guide andre, der ønsker at integrere grønne løsninger i deres arbejde.
Det handler om at skabe en platform, hvor kulturbranchen kan udveksle idéer og blive klogere på, hvordan man sammen kan arbejde mod fælles miljømål. Uanset om det drejer sig om at reducere CO2-udledninger på filmproduktioner, minimere affald på festivaler eller finde måder at bruge genbrugsmaterialer i teaterproduktioner, kan deling af viden føre til bedre og mere effektive løsninger.
Ved at fremme en kultur for åben dialog og samarbejde håber De Grønne Produktioners Klub at styrke branchens evne til at gennemføre reelle og varige bæredygtige forandringer.
De grønne produktioners klub
Afsnit 12: Sådan kommunikerer du om grøn omstilling
Velkommen til De Grønne Produktioners Klub, hvor vi i dette afsnit har Christina Blak, partner, Creative Director og ESG lead hos Make med i studiet. Christina er en af Danmarks førende rådgivere inden for bæredygtighedskommunikation, og hjælper virksomheder med at positionere sig strategisk i den grønne omstilling.
I dagens episode dykker vi ned i, hvordan man undgår faldgruber som greenwashing og greenhushing – to begreber, der rummer både risici og muligheder i arbejdet med bæredygtighed. Christina deler sine erfaringer fra arbejdet med store organisationer, hvor hun forklarer, hvordan man opnår autentisk kommunikation ved at dokumentere handlinger og sikre, at kommunikationen er både troværdig og strategisk relevant.
Christina kommer med gode råd, og fortæller om, hvordan den dobbelte væsentlighedsanalyse kan blive nøglen til god kommunikation. Lyt med i dagens episode – for formlen til at kommunikere om grøn omstilling er måske slet ikke så svær, som man skulle tro.