Fanget på Flue

#3: Fra nultur til Storørred - Andreas Mørch

Troels Matz Season 1 Episode 3

Send us a text

Fra nybegynder til erfaren havørredjæger på kun seks år - Andreas Mørch deler sin inspirerende rejse, som foreløbig er endt med flere fluefangede havørreder på over 70 centimeter. Lyt med på en inspirerende fortælling, enhver fluefisker kan lære af. 

Særlig interessant er Andreas' filosofiske tilgang til fiskeriet. For ham er fluefiskeri blevet en form for meditation og en måde at skabe indre balance på. Den koncentrerede opmærksomhed på vandet, vinden og naturen omkring ham giver et velkomment pusterum fra et travlt liv som projektleder og familiefar. 

Andreas fremhæver betydningen af fællesskab og netværk som sit vigtigste fisketip. Gennem sine forbindelser i fluefiskeverdenen har han ikke bare fundet venner for livet. Hans historie er et perfekt eksempel på, hvordan passion, vedholdenhed og vilje til at lære kan føre til bemærkelsesværdige resultater på overraskende kort tid.


Hør også om: 

• Har udviklet sin kasteteknik gennem Copenhagen Flycasting Club
• Bruger apps som Skråfoto og Topo Danmark til at udforske nye fiskepladser
• Følger 80/20-reglen og fokuserer på at fiske i barske vejrforhold
• Landede flere havørreder over 60 cm i 2023, med personlig rekord på 71 cm
• Fisker primært med klasse 5-6 stænger tilpasset forholdene
• Favoriserer fluemønstre som Cutthroat Cutling, Hot Goby og Lady Shrimp
• Bruger fluefiskeri som mindfulness og mental afkobling
• Fællesskabet som sit bedste fisketip


Shownotes

https://www.instagram.com/contreau

https://www.sexyloops.com

https://www.cfcc.dk

https://skraafoto.dataforsyningen.dk


Cutthroat Cutling

https://www.youtube.com/watch?v=-hmLYP8rzB8&list=PLKGGUmdr7F3IkP-UYE2xNMdbkT0hxsewG&index=9

Eivind Berulfsen Lady Shrimp

https://www.youtube.com/watch?v=YckTocg6dlo

Danmark Topo Kort

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.atlogis.denmark&pli=1

Grej

https://namproducts.com

https://searunflyfish.com

Vært: Troels Matz

Kontakt: troels.matz@gmail.com/ 31 24 07 87

Artwork: Jonas Nørregaard

Speaker 2:

I dag skal du møde Andreas Mørk. Podcasten til alle os som elsker kystflufiskeri efter havrede. I dag der skal du møde Andreas Mørk. På bare seks år er han blevet en yderstrutineret havredejæger, som efterhånden har landet en fornuftig bunke store fisk på kluen, og sidste år der kom han over de magiske 70 centimeter. Ham kan de fleste lære noget af, og det var en fornøjelse at have ham på besøg i Tipping en regnfuld og blæsende decembermorgen, hvor Andreas fortalte om hvordan han griber sit fiskeri an i jagten på de grove havøjder. Så lyt med og mød manden som ikke alene ejer 12 flugestænger og bruger al sin fritid i jagten på storfiske, men men også bruger fluefiskeriet til at skabe balance og livsglæde i et travlt liv. Som familiefar, jeg har fulgt Andreas fluefiskekarriere fra starten, og du kan godt glæde dig til et afsnit som er spækket med fede fangsthistorier, gode fisketips og en fluefilosofi.

Speaker 1:

Jeg kan følge 100%.

Speaker 2:

Rigtig god lytter, jeg sidder jo her i den lille tibi, og jeg har varmen. Vi har fået en kop kaffe og en kop kakao. Brændeovnen snurrer. Kan du ikke lige fortælle, hvor vi sidder henne?

Speaker 3:

Jo, vi sidder ude ved Gershøj, i bunden af Roskilde Fjord, på sådan en lille shelterplads, og det blæser og det regner lidt udenfor.

Speaker 2:

Det er lige sådan det skal være. Det er de gode dage i Tivoli når det lige rusker lidt, men vi har det godt.

Speaker 3:

Vi har det skønt. Skal til at genbesøge en af dine helt oprindelige fiskepladser her, når vi er færdige. Ja, jeg skal simpelthen til Møllekrogen, som var. Det var jo der jeg fiskede allerførste gang med flue, og jeg har faktisk ikke været der siden.

Speaker 2:

Og i dag, så skal den være der. Det håber jeg, fedt. Men altså inden et rigtig golden moment for dig jo, det, der alle fluefisker har, jo det der tidspunkt i deres fluekarriere, hvor man ligesom der var, den skud, det hele gik op i en højere enhed, og den store fisk blev landet, og det hele spillede. bare, kan du ikke lige prøve at fortælle om dit sådan peak indtil videre?

Speaker 3:

Altså, der har jo været nogle stykker undervejs, men jeg tror, at det der står stærkest for mig, det er jo nok min PR-fisk, som er nede fra Møen, som er mit yndlingssted at fiske, og det var her i august måned i år, og jeg var afsted med en kammerat vi havde udset os, Lise Lund, fordi der var god strøm og vinden var rigtig og vandstanden var god, Og vi kunne godt rende ud, der ville være lidt farvet vand på grund af de der stenskred osv.

Speaker 3:

Men vi kunne godt sådan. Vi tog chancen og håbede på at vi kunne fiske på kanterne af det farvede vand Og der var masser af strøm på pladsen. Vi så hurtske en 25-30 fisk over 3 kilo, men 60-100 meter ude den dag Var de oppe at springe fri af vandet.

Speaker 2:

De var oppe at springe fri.

Speaker 3:

De var oppe at bryde hænden til en i overfladen, Det var helt tydeligt, de var der og de var aktiv i perioder, og vi kunne bare ikke nå, og vi mærker ingenting, og vi står bare bombarderet op på spidsen fordi vi kan se det derude foran de er. Så tager vi en god pause og sætter os ind, og vi sidder og får sådan en heart-to-heart-snak og snakker om de store ting i livet. Og så siger jeg til min kammerat sådan nu kan du se det strømskæld, det er på vej ind mod kysten. Nu, det skal vi altså lige ramme. Så det var bare den helt rigtige mavefornemmelse, fuldstændig. Jeg kunne mærke den. Og så siger jeg til ham på vej ud af vandet så Nej, nej, nej, det var en god fest.

Speaker 2:

Og hvordan havde du det indeni lige i det øjeblik?

Speaker 3:

der. Jamen, det var jo der, der skete, en eksplosion af adrenalin og følelser, hvor det hele pumpede rundt, hvor jeg bare tænkte fuck, oh, my god, det er faktisk en stor fest, det her. Men min kammerat, han var ret skarp og fattet Han n noget. Og jeg får den presset tæt på, og så får han nettet den i første forsøg. Jamen, smukt, mega smukt, og det smukkeste var faktisk at sætte den ud igen.

Speaker 2:

Og hvad håbede den på?

Speaker 3:

Det skal vi jo lige have med Jamen det var sådan en lille jiggy som jeg har blevet meget glad for at bruge En lille flue belastet med kuglekædeøjne og så bare en dobbinkrop og en lille dobbinhale i sådan noget gulddobbing på en størrelse af 6 krog.

Speaker 1:

Fedt.

Speaker 2:

Jeg tror, det må være en af dem. Jeg har set på Facebook den fisk der.

Speaker 3:

Den ser helt vildt ud.

Speaker 2:

Ja, den var ret god.

Speaker 3:

Så der var det hele gået op i en højere enhed for dig. Det var det der med at have været at vide at være på det rigtige sted og vente til det rigtige øjeblik, og vide, at nu var det det rigtige øjeblik. Det er nu den skal komme. Hvis det er for den trækker med ind i strøm.

Speaker 2:

Men Andreas, sådan en fisk der, den kommer jo ikke af sig selv. Nej, jeg kan huske, at vi to helt ved et tilfælde mødte hinanden ude på Vestland.

Speaker 3:

Ja, Stillingestrand.

Speaker 2:

Ja, præcis, og dengang stod du med spinnestang og var i gang med at skifte over i flue og vi snakkede lidt og vi skulle have været på nogle ture og sådan noget. Vi kom der aldrig rigtigt. Men så har jeg jo fulgt lidt med på Facebook siden og har sådan fulgt din fiskekarriere og synes jo at den har været spændende Og da så jeg kunne se at du lander den her fisk og flere andre gode her i efteråret det tidlige. Fedt at ligesom høre noget om hele din rejse fra at stå ude ved Kongsmark Strand med spindestangen til at lande den her grisebasse nede ved Møn i år. Men inden vi sådan rigtig går i gang, kan du ikke bare lige kort, bare lige dem, der ikke kender dig bare lige fortælle lidt om hvem du er, hvor du kommer fra, hvad du?

Speaker 3:

laver. Jo, jeg hedder Andreas, og jeg er 40 år gammel, og jeg bor i Næstved med min kone og min lille dreng på 20 måneder, oprindeligt fra København, har boet over 20 år i København, og så for 5 år siden, så rykkede jeg tilpløkkerne op, fordi jeg skulle tættere på vand og land og natur, og så boede jeg tre år i et kollektiv mellem Haslo og Engsted på et gammelt gods. Jeg blev ret glad for naturen der, og så flyttede jeg sammen med kæresten, der sidder nede ved til kogen, og der er kommet barn til, og så arbejder jeg til dagligt som projektleder inden for det boligsociale i.

Speaker 2:

Avedslo Okay, og så får du tid til en masse fisketure.

Speaker 3:

Det gør jeg heldigvis. Jeg har sådan en aftale med. Vi har sådan en ordning med arbejder, hvor vi har betalt fri hver anden fredag, så der bliver det prioriteret. Og så et par joder af forhandlinger med konen derhjemme om hvornår jeg kan, og prøve at komme så meget ud som muligt.

Speaker 2:

Fedt, men nu spoler vi lige tiden 5-6 år. Er det ikke noget af det, der er startet tilbage? Hvad var det, der fik dig i gang med fluefiskeriet? Fordi, sådan som jeg husker det dengang, så havde du allerede spændefisket en del og fået nogle fisk osv på det.

Speaker 3:

Ja, men det starter jo helt tilbage fra barns ben af, hvor min far han fiskede meget, og hver gang vi var på ferie i Sverige og Norge, så fiskede vi sammen i søerne, og om sommeren så gik vi ned den lokale sø og fangede arpe over skaller og en gedde en gang imellem. Og han begyndte så at fiske meget på kysten. Og jeg husker jeg snakkede med ham forleden om det, og man kunne huske, en gang jeg har været en, jeg har måske været ni år gammel, og han skulle op til Rørvig en fredag efter aftensmør og fiske efter havret på kysten, og jeg tækkede, og jeg tækkede, om ikke jeg nok måtte komme med. Og han var sådan bliver mørkt og vi skal langt væk, jeg vil med. Og så sagde han okay, men så skal du med på mine præmisser, fordi jeg skal ud i vaders og fiske. Og hvor gammel var det cirka? du var der?

Speaker 3:

Jeg har været en 8-9-10 år, så jeg fik lov at tage med, og så kørte vi til Rørvig efter aftensmad. I førte badebukser, en, gik jeg et par timer i vandet og fiskede, mens min far gik ved siden af mig og havde os, og jeg kan huske, at jeg så Tobita, der sprang ud af vandet Lige indtil at jeg simpelthen havde blå læber og jeg rystede af kulde. Så kørte vi hjem Og så siden der har jeg været ret interesseret i det der fiskererne, og det har hele tiden ligget og ventet på mig, det her flugefiskeri. Hvad er det for noget, hvad kan det? Men jeg har nok haft lidt ærefrygt omkring det, fordi det ser svært ud og det ser fint ud, og hellere fortsætte med noget jeg kan og kan finde ud af.

Speaker 3:

Og så fik jeg min fars fluegrej, fordi han var ligesom stoppet med at fiske. Så tænkte jeg, nu skal det være. Det var første gang jeg nogensinde prøvede at kaste, og jeg anede ikke, hvad jeg havde i hænderne. Jeg kastede måske 3-4 meter, og det var sådan slut december. Men jeg havde sat mig for, fordi jeg vidste, til sommer, en halv år, så skal 14 dage til Færøerne Op med en kammerat og hans familie og hans kone.

Speaker 2:

Ja, det kan jeg faktisk godt huske. Du fortalte, dengang vi mødtes derude, at du havde den der Færø-tur.

Speaker 3:

Jeg havde den der Færø-tur, og der havde jeg sat mig for, at der skulle jeg fiske forlug. Så jeg havde ligesom et mål.

Speaker 2:

Og så skulle jeg kunne lægges noget at ligne ud.

Speaker 3:

Det gjorde jeg. I starten var det bare sådan med en kammerat, og han kunne lære mig lidt, men han havde kun fisket et år, og så var vi på min tredje tur. Der fangede jeg også min første havør på flue. Det var over ved Salvedparken 3. Januar for seks år siden. Jeg er lige om midt af 6 år siden, og så fangede jeg ikke en fisk i et halvt år.

Speaker 2:

Men var det en god fisk, den du fik, der.

Speaker 3:

Nej, det var en helt perfekt første fisk På omkring 37 centimeter. Men jeg var så pævestol og jeg glemmer det aldrig.

Speaker 2:

Jeg tror faktisk ikke. Der er nogen, der glemmer deres første fluefang af havøjet. Min første var også en ny undermåler, men jeg var fandme glad for den. Jamen, det betyder så meget, Jeg havde slidt og slæbt i flere måneder for at få den og haft den ene nulletur efter den anden, men der sad den sgu bare.

Speaker 3:

Jeg tærpede internettet for videoer og så rigtig mange kastevideoer og blev ret vildt med en amerikaner der hedder Paul Arden, der har sexy look, som lavede nogle rigtig gode kastevideoer. Og så blev jeg anbefalet at få noget kastetræning. Man havde sådan lidt hvad skal man give sig ud i? Skal man købe sådan et dagskursus? Og så fandt jeg det der hedder Copenhagen Flycasting Club, også kaldet CFCC, og der tog jeg ud til en prøvetræning.

Speaker 2:

Det er dem, der træner meget ude ved Damhussøen.

Speaker 3:

Ja, damhussøen, og så om vinteren i Rødovhallen Ja, og det havde jeg hørt lidt om og fik anbefalt, fordi det er sådan en forening man. Dagens kasterektortør klikkede jeg egentlig meget godt med, og vi snakkede, og han inviterede mig med ud at fiske en dag. Mihai hedder han, og så har jeg faktisk fisket med ham lige siden, så han blev simpelthen min fluekast-sensei, det er jo lidt heldigt at løbe så ind i sådan en som ham fra starten af.

Speaker 2:

Han har altså igennem årene lært mig at kaste med flugestang.

Speaker 3:

Han introducerede mig fra skydehovedsæt op. Han gav mig en skydeline og et skydehoved og så gik jeg og fiskede med det. Og hvad var det for et sæt du fik der. Det endte faktisk med at blive en ret legendarisk sær skydeline. Det var en Ken Savarda Flatbeam Super, som ikke er til at opstøbe i dag, som er en af de mest eftertragtede skydeliner af de monofile skydeliner. Og så fik jeg en Scientific Anglers lavet for mange år siden en serie der hedder Wet Cell skydehoveder som var notorisk kendt for at de varede aldrig sammen Og man kunne købe dem i Hunters House. og så havde de eftervejet hver enkelt skydehoved og skrevet en røgagtig gram på, fordi du kunne ikke købe et klasse 5 hoved, fordi så vejede det 14 gram, og det vil sige at jeg vejede 10 gram. Hvad for noget. satte op i Gilde Leje engang En på et marked der Det var en klasse 5. Og havde tilsvarende. jeg tror jeg havde 12 gram skydehoved på. Og det fiskede jeg med i meget lang tid Og var rigtig glad for.

Speaker 2:

Og hvad så? Så var det ligesom lidt blevet hverdag. Så var du ligesom i gang, du havde fået et godt setup, og du var ude med dine makker, der, din sensei, og hele Danmark lå åben, hele Sjællands kyst, jamen, hele Danmark lå åben, og før det havde jeg fisket rigtig meget med spænd Op på Nordsjælland Og på Stevns.

Speaker 3:

Altså på Nordkysten Ja, og på Nordkysten Og på Stævns havde jeg fisket rigtig meget med spænd, og så skulle jeg jo ligesom til at genopdage de her pladser med flue, og det er jo en helt anden verden, det er jo en helt anden tilgang, det er jo en helt anden forståelse for plads i bagkastet Kunne nå ud til de rigtige bælter.

Speaker 3:

Vind og vejr spiller jo en stor faktor. Så jeg begyndte også at søge andre steder, begyndte at fiske en del i Roskilde Fjord og lidt i Isefjord. Så i takt med at jeg flyttede sydpå, Ned i kollektivet mellem Haslo og Ringsted. Så begyndte at fiske Klinteby Vesterhave ude lidt nord for Karbeksminde, Og så begyndte jeg at få andet op for Møn, Og det fangede jo for alvor min interesse.

Speaker 2:

Og var det hele Møn eller var der nogle bestemte steder?

Speaker 3:

du fiskede meget, jeg har været Møn rundt flere gange. Jeg har faktisk aldrig fisket ude under Geocenter og judelejre, helt råt under de store klinter. Af en eller anden grund, så har min bil altid drejet af lige inde, men ellers så har jeg fisket alle pladser på møgen igennem årene, Secret shared in soft twilight underneath the velvet light In the forest's silent key.

Speaker 2:

Men prøv lige at gå lidt dybere ned i det der med du har fået et par års erfaringer, har fået ting til at køre, kasten at køre, det, der var styr på gradet. Hvordan blev sådan din strategi og taktik sådan nu, når det lidt mere var blevet hverdag, at du skulle få oparbejdet noget erfaring og få nogle fisk i båen?

Speaker 3:

Hvordan gik du?

Speaker 2:

til alt det her. Hvordan var systematikken i det?

Speaker 3:

Jeg fik hurtigt fortalt, at godt råd det var, at udvælge sig tre pladser og feste dem i al vind og vejr og alle årstider. Og det prøvede jeg. Men det kunne jeg simpelthen ikke, fordi jeg var så beriget af at bo med så meget spændende fiskevejr omkring mig. Jeg har jo Vestjylland, stævns, møn, falster, sydjylland, inden for en time Også Roskilde Fjord, så det var svært at dedikere mig til nogle få pladser. Så jeg var egentlig mere nysgerrig på områderne, og så hørte jeg den her læste en artikel om den her 80-20-regel. Den begyndte jeg at praktisere.

Speaker 2:

Yes, og den kommer i øvrigt jo i et andet afsnit, hvor vi skal snakke med Niklas Albrechtsen. Det er jo kongen af 80%-reglen, og jeg fisker også selv efter den, og jeg synes, den holder.

Speaker 3:

Det gør den, og begynd meget at tilgå mine pladser og sige okay, nu vil jeg gerne herud Hvor kan jeg se de der 80%-punkter?

Speaker 3:

Hvordan spottede du dem? Jamen, simpelthen ved at kigge på Google Maps. Ja, og så har jeg igennem årene af nød og omvej fandt ud af. Så var der jo lige en lang periode, hvor luftfotos fra Google Maps var taget, en dag hvor der var grumset vand på Stævns og Falster, om øen, så man kunne ikke se kysterne. Så måtte jeg jo finde rigtig glad for, og det er et tip, jeg meget gerne giver ud. Mange kender det sikkert, men hvad hedder det Skråfoto?

Speaker 2:

Ja, det er jeg også selv begyndt at bruge meget, og det er virkelig fedt, Man kan virkelig zoome ind.

Speaker 3:

De tager det jo i en virkelig høj opløsning, Og de tager fra fem minkler, så man kan virkelig se. Pladsen er så opdateret. Men den bruger jeg meget, Og så bruger jeg en app der hedder Toppo Danmark som er lidt det samme.

Speaker 2:

Hvad kan den? Den kender jeg faktisk ikke selv.

Speaker 3:

Det er også en højere opløsning af luftfotos. Der har du bare en app hvor skråfotos, der skal du ind på en hjemmeside og den er lidt bøvlet. Jeg tror de bruger lidt af de samme billeder derindefra. Der kan man simpelthen. Det er så kun land og kyst de tager billeder af. Der Hvor Google Maps, der har de også hele havet af mad imellem.

Speaker 2:

Er det en betalingsapp? Nej, den er gratis.

Speaker 3:

Top of Danmark, den kan jeg virkelig anbefale. Den skal jeg ind og kigge på. Den bruger jeg meget når jeg skal udforske et nyt sted.

Speaker 2:

Jeg skramler lige lidt her med brændovlen og lægger lidt mere brænde på, kunne du mærke, at det?

Speaker 3:

begyndte at blive et halvkort.

Speaker 2:

Ja, jeg kunne mærke, at der kom en lille knude mere i her. Ja, det er dejligt, okay, men hvad blev sådan dit? Fik du nogle f, nogle store?

Speaker 3:

fisk. Nej, jeg synes ligesom, at de udeblev. Jeg havde fra min tid som spændfisker. Da jeg startede, tænkte jeg, at jeg kommer til at fiske halv flue og halv spænd. Jeg var jo ligesom blevet advaret af folk, der var fluefiskere og sagde, at du kan godt sælge dit spændgrej, men du kommer aldrig til at br. Der havde jeg to spændestænger og min fars aflagte flue-stang. Jeg har stadig to spændestænger i dag, men nu har jeg også 12 flue-stænger, så der var jo noget at snakke om. Jeg har jo meget sjældent spændestang med nu, fordi det er fluefiskeriet der trækker. Jeg havde den fang fra min spætet en havre over 60.

Speaker 2:

Ja, for lige at lægge de tre på der, så du kommer over.

Speaker 3:

Ja, lige præcis, Og det der med at fange den der torpedoform man ser. Og så har jeg fanget en del fisk godt op i 50'erne, og flotte fisk og også gode fisk på 7,8 og 9,5. Men jeg manglede det der magiske. Jeg havde et mål om, at jeg skulle over 60. Det tog sig også en tid.

Speaker 2:

Og det var så det der skete i august i år, ja, faktisk, det skete allerede i mars måned i år. Det er rigtigt. Ja, det kan jeg godt huske. Jeg så på Facebook. Ja, jeg var en tur på Fortæl lige om den fisk.

Speaker 3:

Ja, den var kørt ud af stedet over mod Skældskør, som jeg havde udset mig. Jeg havde været der en enkelt gang, og jeg synes, det var en spændende plads, og man skal lige gå lidt. Det kan jeg godt lide.

Speaker 2:

Jeg kan godt lide, at sø, de mest kendte pladser, man må godt arbejde lidt på tingene, man arbejder for det, så føles det også bedre når man får fisken.

Speaker 3:

Jo, og man ved at der måske ikke lige har været 20 mand dagen før, Og det var gråt og det var blæsende og det var koldt. Det var i starten af marts måned og der var gode bølger på og oprør af vand.

Speaker 2:

Hvad sad der på?

Speaker 3:

forfaringen af flue. Jamen, der havde jeg gået med en flue som jeg er blevet inspireret af fra en jeg følger på Instagram, crazy Ice Flyfishing, tror jeg han hedder Rasmus, tror jeg han hedder i virkeligheden Den hedder Hot Gobi som er sådan en variant af hvad fanden hedder den nu? Den har jeg lige tabt. Et klassisk kudlingemønster.

Speaker 2:

Sådan en baitfish-ting Ja, med sådan en rød hoved Crossroad kudling, det er den Så havde jeg belastet den, og så havde jeg virkelig arbejdet.

Speaker 3:

Jeg nørder meget fluebindinger og så havde jeg virkelig arbejdet ting ind jeg skulle prøve af i materialesamsætningen. Så det var med klassisk grizzly kropshaggle, og så havde jeg bundet noget silicefjær ind i også som kropshaggle for at få mere bevægelse i, For at give den lidt liv.

Speaker 2:

Ja, give den lidt liv og bevægelse.

Speaker 3:

Og så var det med orange doppinghoved og belastede øje, og jeg havde lige rundt om klinten, der fangede jeg en fisk på en 45 på dem. Så tænker jeg, så har jeg fluet, det rigtigt, landet er godt, det hele er gråt og det brusker. Og så kommer jeg lige op til hvor der sker noget strukturendring i bunden ude foran Og lægger et kast ud, og jeg når kun lige at rette lignen op, og så mærker jeg tungt hug Og jeg har hele lignen ude, jeg Og jeg har hele lignen ude. Jeg har måske 25 meter ude, 30 meter, og der går to sekunder, og så springer fisken ud af vandet. Og så tænker jeg, det her er en rigtig god fisk. Og alt i mig panikker. Og så stopper jeg op, og så tager jeg en dyb vejrtrækning. Jeg har selvfølgelig lignen stram. Så tager jeg Alle de fejl jeg har lavet igennem tiden og alle de succeser jeg har lavet når jeg har landet.

Speaker 2:

Og hvad for nogle fejl kunne det?

Speaker 3:

fx være. Det kunne være fx sådan noget med at være for fokuseret på at få lignen op på hjulet mere end at holde lignen stramt. Yes, den har jeg også mistet fisk på, lige præcis. Man tænker bare, at nu skal lignen op på, at jeg kører altid lav stangspids når jeg fejler en fisk. Stangen skal ned over vandet, ud til siden, den skal ikke op og svæve i luften som ser fedt ud. Så laver du et træk oppefra på fisken, og det virker godt, hvis fisken søger ned, men det virker ikke altid godt hvis den søger til s venstre.

Speaker 3:

Så hvis fisken trækker til højre for mig, så kører jeg stangspidsen over til venstre og kører lavt. Så holder jeg krogningen på fisken.

Speaker 2:

Ja, du, får simpelthen gjort vinklen mindre.

Speaker 3:

Ja, lige præcis. Det kræver selvfølgelig, at man er skarpner, den ender retningen man hurtigt får lagt den over. Men alle de der ting genbesøgte jeg i et splitsekund og sagde til mig selv du tager dig en dyb vejrtræk, du tager dig helt rodet, og så gør du det herovre.

Speaker 2:

Selvom du havde 185 pulser eller et eller andet Fuldstændig.

Speaker 3:

Og det virkede, fordi så kunne. Jeg kom ligesom ind over et langt sandparti på lavt vand, hvor den havde taget 2-3 udspring og 2-3 udløb på 15-20 meter Var den gået dybt også.

Speaker 2:

Jeg synes, at de lidt større fisk har det med at kunne dybe.

Speaker 3:

Ja, den havde været nede. Den hukkede på 1,5 meters vand, så den havde lige været nede at vinde. Og så får jeg den ind, Fordi jeg kan se, at jeg får den helt hen på det lave vand, tæt på kysten. Der er lidt bølger, og så timer jeg det med en bølge, der skvulper imod mig, og så kaner jeg fisken op.

Speaker 2:

Så er du jo også på det tidspunkt jo ved at være et step videre i din fluefiskekarriere.

Speaker 3:

Der havde jeg også været i gang i fem og 4 kilo. Så det var min første fisk over 60. Den var 70. Og så skete det jo ikke. Værre end bedre. En 14 dage efter fik jeg en på 64 på samme plads, og jeg fik også en på 68 nede på Nordfelt, på Møgen Inden jeg ramte den på 71.

Speaker 2:

Ja, der kan også være godt dernede. Jeg har været der meget om efteråret.

Speaker 3:

Det har været fedt. Jeg har jo et særligt kærlighedsforhold til Nordfelt, det er jo nok min absolut yndlingsplads.

Speaker 2:

Jeg tror, at jeg synes faktisk, at det måske er en af Danmarks absolut smukkeste havredepladser, uden tvivl Altså, med den der bøgeskov, der går ud, og leopardbunden og alle de der store sten.

Speaker 3:

Den er fantastisk. Og så er der jo rigtig mangeere ude. Der er rev, så du har faktisk hele paletten af havret, af vand, der er stenet bund, der er blæretangsbuske og ålegræs.

Speaker 2:

Jeg mødte faktisk en ældre herre dernede for nogle år siden. Der fortalte om de gode gamle dage, sådan i 70'erne og 80'erne, hvor de væltede sig i 5 plusser på Spindestæng, og han havde flere affangster på over 7-8 kilo nede fra Nordfald.

Speaker 3:

Det tror jeg gerne.

Speaker 2:

Men nu syntes han ikke, det var helt så godt længere dernede.

Speaker 3:

Der er jo ikke meget dansk kystfiskeri. Der er lige så godt som i 70'erne og 80'erne.

Speaker 2:

Men det har været vildt dernede. Men jeg vil sige, at alle, der hører med her der ikke har altid man lige fanger noget dernede, men naturoplevelsen er fuldstændig fantastisk.

Speaker 3:

Det er et af de få steder hvor man virkelig ikke kan se skyggende civilisation. Nej, præcis, Der er ingen vuse, der er ikke noget røg fra skorsten, Der er et par få vindmøller, man kan se ud højst sønd. Men det er det Ja, præd.

Speaker 2:

Ja, fed plads, Jeg var desværre ikke en af dem.

Speaker 3:

Så det er en plads der fisker. Godt sommer.

Speaker 2:

Det kommer den her vinter, det gør det. Karrieren Ja. Hvis nu du kunne spole tiden tilbage til Andreas, der i 2019, 20 stykker eller hvornår det var. Ja, er der egentlig noget du ville have gjort anderledes, sådan i den måde du har gået til tingene på? Altså?

Speaker 3:

jeg tror jeg har været ret velsignet af at jeg har ramt de rigtige ting. Så i forhold til at udvikle mit fluekast, så var jeg jo enormt beriget af at jeg mødte Mihai og blev venner med ham, og han kunne undervise mig en til en når vi var ude og fiske sammen. Jeg tror, hvis jeg skulle have lavet noget anderledes, så er det nok mere omkring min tilgang til det praktiske fiskeri, det der handler om at komme ud af stedet og fangeange fisk Prøv lige at uddybe lidt på det.

Speaker 3:

Jeg tror, at jeg i de første fire år nu har jeg startet her til januar og har fisket flue i seks år og de første fire år var jeg nok lidt for optaget af at komme ud til en plads hvor kastevinden var rigtig, altså hvor det var nemt at kaste en flue. Så jeg skulle helst have en sidevind eller en skrå fralandsvind fra venstre side, og det er jo lækkert, det er jo dejligt at gå i, man kan lave gode flotte, lange kaster. Men det er jo ikke der der nødvendigvis er mest gang i overfladen Eller forholdene til fiskeriet er bedst, Og jeg tror, at det der har gjort at jeg har landet fire fisk over 60 det her år.

Speaker 3:

Også en masse portion tilfældighed og held. Det er, at jeg er begyndt at opsøge vind meget mere. Så jeg opsøger meget mere end Pollandsvind. Ja, jeg opsøger, jeg er meget mere opmærksom på. hvordan har forholdet været i går og i forgårs og dagen før. Hvordan har vandstank, hvordan har vind stået? h Hvordan har der været strøm på pladsen?

Speaker 3:

Så du gør det, du udser dig en plads, og så holder du øje med dem nogle dage op til Både det, men i den der Fishing in Denmark app kan man også gå ind på et punkt og se vejrhistorikken en uge tilbage, i 10 dage tror jeg der er.

Speaker 3:

Så der kan man se hvordan vind og strørende, fordi man kan sagtens komme ud på en plads hvor der er fralandsvind. Men hvis der har været bølger i dagene op til og farvandet udad til er langt, så kan der være efterdønninger af bølger og det kan være rigtig godt at fiske. Men meget af det der med at opsøge vind altså jeg fiskeriet det kræver, at man fiskere nogle gange mere på langs af kysten i stedet for at fiske udad. Det kræver, at man måske vælger en plads hvor man kan gå lidt ud, i vholdene bliver lidt mere barske, det ruller lidt mere, der er lidt mindre sikkerhed i vandet, lidt mere grums, lidt mere svæv i vandet, der er lidt bølger på, der gør, at lyset glimter lidt og måske ikke en dag med høj sol, men mere sådan en gråværsdag.

Speaker 2:

Det kan betyde meget, skulle sætte nogle ord på den perfekte dag med de perfekte forhold. så er det noget vind på, noget rusk i vandet og lidt tvivlsomt vejr.

Speaker 3:

Ja altså, godt fiskevejr er ikke et godt udevær. Normalt Det skal være lidt barsk, lidt, ligesom i dag, hvor det regner og blæser lidt og det gråræger. Der må godt ske noget. Jeg er jo begyndt at fiske møn om dagen i august måned. Det var jo også den PR jeg fangede på 71. Den fangede jeg jo kl 4. Eftermiddagen i starten af august måned I høj sol og 27 grader varme, og jeg har simpelthen fundet ud af, at møn i august måned der begynder efterårsfiskeriet.

Speaker 2:

Hvad tror du hvorfor? Hvad er det, der gør det? Jeg ved det ikke. Har du nogle?

Speaker 3:

gode lommeteorier på det. Nej, jeg ved ikke om fiskene generelt. Jeg sige, der opholder sig meget dernede, at de søger tidligere mod årene, Jeg ved det ikke. Det er bare min erfaring, at der er rigtig godt fiskeri på Møn i august måned. Altså, jeg var på Nordfæld en uge efter i august, Frederik der landede han en fisk på nordfelt på 69 cm Hold da kæft.

Speaker 3:

Så den var fuldstændig guld, Altså det lignede en gigantisk bækker, Helt guldfarve, røde og sorte prikker. I midten af august måned Det er jo typisk november og oktoberfisk for mig. Så de er der og der er gang i dem i august måned. Man skal opsøge strøm og man skal gerne søge det lidt grumsede vand, men så kan man sagtens have godt fiskeri midt på dagen i høj sol.

Speaker 2:

Ja, ved siden af badegæsterne. Ved siden af badegæsterne. Ja, det er vildt. Det er så vildt I 20 grader varmt H stænger og ligner.

Speaker 3:

Du nævnte at samlingen var røget op på 10-12 stænger efterhånden.

Speaker 2:

Der er tit en favorit eller et par stykker, det sæt. du går med meget for tiden. Hvad klasse. Hvor er vi henne?

Speaker 3:

Der er nok sket noget før og efter, at jeg havde fanget fisk over 60, og det er, det er helt tydeligt. Jeg er gået lidt op i klasse. Ja, jeg har fisket rigtig, rigtig, rigtig meget Med klasse 5.

Speaker 3:

Det har sådan altid været, den jeg har gået med på kysten. Hvorfor? Fordi jeg foretrækker en stang uden fightbot. Jeg er ikke særlig vild med de der fightbots, jeg synes stangen bliver for lang bagtil i forhold til hjulet, jeg synes det bliver lidt kluntet og klodset. Jeg synes også tit det bliver lidt voldsomt at gå med, medmindre der er vind til det. Så jeg har egentlig ret hurtigt tilpasset mit grej til mit fiskeri på den måde, at, skal jeg ud en dag hvor der ikke er ret meget vind, så går jeg måske med en klasse 4 eller klasse 5. Hvis det blæser lidt mere eller jeg skal kaste mig det større flue, så fisker jeg klasse 6, og bliver det helt sådan 10-12 plus meter sekund, så er det klasse 7. På den måde har jeg tilpasset mit niveau meget. Men altså, min favorit må nok være den, der har fisket mest med igennem årene, som er min Scott Centric klasse 5. Og nu har jeg altså lige fået mig en ny 6'er, en Namrein Plus, som jeg meget hurtigt er blevet ret imponeret over.

Speaker 2:

Sæt lige et par ord på Nam, fordi det var noget der var lidt ukendt for mig, inden vi gik i gang her. Jeg tror jeg lige har hørt om navnet, men jeg kender det egentlig ikke så meget som brand.

Speaker 3:

Nej, altså, namn er jo sådan et relativt nyt brand og lidt et mindre brand. Det er svensk og ligger over ved Umeå, og de har. de startede med at kaste sig ud i. tohåndstænger er blevet meget populære til tohåndsfiskeri i Norden, og så lavede de en serie af enhåndstænger og så har de så kommet med to sider. Jeg synes det er nogle super lækre stænger. De har meget høj kvalitet. De bruger den bedste kog du kan få fat i. De bruger titaniumøjre. På den nye Narmorén Plus, som er en salvvandsstang, der er det med recoiløjre, som de der, der kan bevæge sig. Det er bare lækkert. Der er kræset for detaljerne, der er kræset for designet, og så er det nogle stænger som er relativt prismæssigt til at få fat i. Den ligger på lidt over 7.000 for deres topstang, og så har de bare en formidabel service. Altså, der er ikke en fingersæt på det.

Speaker 2:

Og den er begyndt at snige sig lidt med på turene nu, eller hvordan?

Speaker 3:

Ja, den er også med i dag.

Speaker 2:

Den er med i dag. Ja, okay, hvad klasse er den i? Det er en klasse 6.

Speaker 3:

En 6'er, ja, okay, h, jeg har faktisk til de fleste af mine stænger, der har jeg skydehoveder på fra det nye micro -brand Sea Run Flyfish. Ja, og ham Troels, der har lavet det mærke, han har sådan nogle gode refleksioner og tanker omkring kystfiskeriet og så er det et mærke der er 100% fokuseret på dansk kystflyfiskeri.

Speaker 2:

Ja, jeg går jo og arbejder på at lokke ham med. Det vil han sikkert gerne.

Speaker 3:

Det håber jeg, for jeg har godt tænkt mig at få hans historie omkring, for det er jo et fedt projekt, han har gang i det er et super fedt projekt, og det er en fornuftig kvalitet, og taperingerne er gode, og det er gennemarbejdet til et formål, og det er atflugefiskeri i Danmark er jo virkelig på verdensplan en meget, meget lille nisje. Ja, det må det jo være. Altså, det der med at fiske med kl 5, 6 og7 efter havret og sådan nogle kystforhold vi har.

Speaker 1:

Det gør man jo ikke mange steder i verden.

Speaker 2:

Skal vi ikke bare lige snakke lidt hurtigt, flure, fordi jeg ved jo, at du er kæmpe nørd.

Speaker 3:

Ja, det må jeg nok.

Speaker 2:

Du binder jo hundredvis af flure om året og om måneden. Men to-go-fluerne, dem, der er alligevel altid snige, har du sådan et par stykker, som er favoritterne?

Speaker 3:

Jeg har nogen som sidder i boksen hele året rundt. Cosworth Kudling sidder i boksen over og rundt.

Speaker 2:

Hvad størrelse binder du dem på?

Speaker 3:

Jamen, så binder jeg dem i størrelse 4-6, når vi snakker forår og sommer, og størrelse 6-8-10, når vi snakker efterår og vinter.

Speaker 2:

Og de bliver belastet lidt. Nogle gør, nogle gør ikke.

Speaker 3:

Jeg laver den der hot goby, som er en variant, hvor jeg belaster den Og putter noget CLC ind og noget fasanfir og sådan lidt af hvert, For den får et lidt mere sådan kraftigt hovedet, der pulserer. Ja, Så er der altid en kåberbas. Altså, jeg har ikke fisket meget med kåberbassen, men det er jo sådan en man altid skal have i boksen.

Speaker 2:

Den virker sgu.

Speaker 3:

Det gør den. Jeg er glad for den. Hvis alt andet fejler, så smid en kåberbas på. Ja, den er jo også god som ophænger. Den er god en nordmand der har fundet på en der hedder. han kalder den Lady Shrimp, lady Shrimp, lady Shrimp. Den har opstået ud fra.

Speaker 2:

jeg tror den første var pink, så hedder den Pink Lady. Hvis nu nogen lytter og lige skal ind og lure lidt på den hvor kan man finde den?

Speaker 3:

Jamen YouTube. Eivind B Rulsen.

Speaker 2:

Åh, ja, ham kender jeg Ham, har jeg set alt for Han har den der hedder Lady's Rim.

Speaker 3:

Den er helt fantastisk, og jeg elsker at binde med CDC Ideen om at bruge CDC, som jo er vandskyende, til at imitere noget der skal gå under vandet.

Speaker 2:

Det giver så meget liv til folk, den skal jeg lige ind og nødt lidt, tror jeg Den lyder fed. Den er rigtig, rigtig fed. Kan du ikke prøve at fortælle lidt om hvad det egentlig giver dig? Hvad får du ud af det? Hvorfor bruger du så meget tid på?

Speaker 3:

det. Jeg tror at for mig så startede mit fluefiskeliv det. Det ramlede sammen med en svær tid i mit liv. Jeg var kommet ud af et meget destruktivt forhold og var røget langt ned og skulle virkelig slække min sov og rejse mig op igen. Og der opdagede jeg at det her med at være i naturen og have et rettet fokus, både mentalt, men også med øjnene og ørerne, at øjnene var stift rettet mod vandet for at læse hver tegn på en fisk, en viv, en fisk, der var oppe at bryde hvad det kunne være tobits eller sprang, men også at lytte til naturen, lytte til vinden, mærke vinden, lytte til fuglene, lytte til bølgen og skulden. Det gav mig simpelthen sådan en Mindfulness tilstand. Det her med at gå og gøre noget Som Altså at kaste en flue ind, det bliver sådan en koreografi af en masse bevægelser.

Speaker 3:

Som skal falde helt Som perler på en snor. Der er timing og føling osv. Og det lærte jeg på et eller andet tidspunkt at mærke. Jeg har altid lært af fluekasserne, at jeg ikke står og kigger bagud for at se lignende vinde, Men jeg mærker det i starten Og det gør at jeg kan have et blik fremad. Så for mig blev det jo sådan en kropslig følelse og mærke fluekastet. Så gik jeg og gjorde nogle ting som blev indstuderet, Så jeg beskæftigede min hjerne med nogle ting som jeg kunne udenad Og rettede mit blik ud og til på en måde, hvor jeg følte ikke at jeg tænkte en tanke. Jeg havde en oplevelse af, at jeg ikke tænkte nogen tanker, Og det Fordi normalt i mit arbejde og familieliv er jeg meget i hovedet, Men det her giver mig mulighed for at komme ned i kroppen. Så for mig er det sådan en meditation. Det er for at skabe balance i min hverdag og i mit liv. Så det er simpelthen blevet en fysisk og mental nødvendighed for min værne i verden.

Speaker 2:

At komme ud og fiske. Og så kom du også herinde. vi gik i gang, vi snakkede lidt om det der hele, det der det sociale. Vi har jo lige opdaget, at vi er vokset op sammen i det samme område.

Speaker 3:

Jamen, faktisk vi har været. Vi sad i det snakke om at vi har været naboer to huse imellem i vores spædeår.

Speaker 2:

Og nu har fluefiskeriet bragt, 35 år senere. Det er virkelig, virkelig sjovt.

Speaker 3:

Jamen, altså helt klart, jeg vil sige det her med at jeg er meget socialt anlagt og meget optaget af fællesskab. I takt med at jeg flyttede fra København og flyttede på landet, så tror jeg også det gik op for mig at rigtig mange af mine sociale omgangskreds baseret på at være ude i København og gå i byen og sådan, og jeg savner måske lidt mere, når man er lidt mere substans og dybde, selvfølgelig et kollektiv, og det var super spændende, og der havde jeg jo meget socialt i mit nærområde, helt lokalt ikke. Og så nu er vi flyttet til Næstved, hvor vi faktisk k kommet i næste hele mit liv, fordi jeg har familie dernede.

Speaker 3:

Jeg har et enkelt vendepar vi har lært at kende igennem det her fra børn, men ellers så kender jeg ikke nogen i byen, Men jeg har altid været meget opmærksom på når jeg møder nogen på kysten og snakker med dem Det var jo også sådan vi lærte hinanden at kende.

Speaker 3:

Det var joet at lystfiskeri generelt, men for mig især fluefiskeri. Det er en enorm kilde til social kapital, fordi jeg har fået rigtig mange venner og gode venner igennem årene igennem det, og nogle af dem har jeg bare mødt på en plads og sagt hey, hvad? så er der at fiske? Nå, okay, må jeg fiske med. Andre har jeg skrevet med i et forum og så bliver man enig om at mødes en dag på kysten. Det kan være sjovt, det kan bare et eller andet. Det der, Det der med at have et fælles tredje og noget man kan nørde med, så tror jeg også. Det der med at jeg har mange forskellige typer venner. Jeg har nogen hvor jeg vil virke og hygger med. Så vi har også snakket om tidligere. Det der med at lave campen Nu sidder vi i en tippie med brændeovn. Det er der camp-delen af udeliv og fiskeliv. Ja, det kan jeg bare nå ud. Det har jo sindssygt meget værdi at tage ud og lave bål midt om natten og sove i en hængkø, uregn udenfor.

Speaker 2:

Ja, vi har lige siddet her og fået en kop kaffe og lagt en knude i brændeorden, og jeg gik og satte det op i mørket. Ja, og så, da det lysnede op, så var det hele klar. Ja, det kan bare noget, hele den der lejredel af fluefiskeriet.

Speaker 3:

Og jeg tror sådan det der med at få noget ud af, at der faktisk er rigtig at have omkring, at man har et fælles. Tredje Nu er jeg med i en havredklub der hedder Havredens Venner HV, hvor vi tager ud to gange om året en forlænget weekend og fisker sammen. Vi er cirka 25 mand der er med, og vi er cirka 20 af stedet hver gang. Jeg er den eneste fluefisker. Nu er jeg begyndt at få flere af de andre med på flueholdet Og til næste år.

Speaker 2:

Det er godt, du spreder lyset derude, jeg spreder lyset.

Speaker 3:

Min ene kammerat har lige fanget sin første havret på flue i går, Og han var mega stolt. Var du med, da det skete? Det var jeg desværre ikke, Men det var min anden kammerat, Så det kan knyt til det her med det sociale aspekt i at fiske. Det gør også bare. Altså, man kan virkelig ved at møde mange forskellige mennesker og få mange venner igennem fiskeriet, så får man lige pludselig rigtig rigtig mange forskellige perspektiver og refleksioner på fiskeriet, Så man kan lære enormt meget. Altså jeg har en kammerat løsfisker, Han fisker primært med blink, Han er lige begyndt på flue. Også Ham kan jeg ringe til og sige på hvilke typer pladser finder du fisk lige nu og hvorfor? Og så kan jeg overføre det til mit fiskeri her på Sjælland.

Speaker 2:

Og skulle du til Fyn, så kunne du altid lige ringe.

Speaker 3:

Ja, lige pr andre. Find nogle venner, meld jer ind i en forening, meld jer ind, tag med til nogle arrangementer, fordi det giver sindssygt meget til det fiskeri at kende andre, at man kan reflektere.

Speaker 2:

Eller som minimum få lavet et lille mikronetværk hvor man deler pladser, fangster, forhold og sådan noget. Det er bare det, at kende for eksempel to til tre mand som lidt fisker i de samme områder, som man lige kan skrive til, eller de sender lige en fangst eller et eller andet, det gør at man lige har det der step foran.

Speaker 3:

Og nogle gange kan det faktisk være nok, bare at skrive i Der findes jo fiskegrupper for alle områder i Danmark, altså Havrede Fiskeri, roskilde Fjord, ise.

Speaker 1:

Fjord.

Speaker 3:

Sønderland, whatever. Bare det at skrive sådan en gruppe. Hey, jeg er ny her, der er nogen, der vil tage mig med ud og fiske. Der kommer masser til det. Fiskeri er socialt.

Speaker 2:

Det er det bare, og det er måske en af de største aspekter i det, og man møder virkelig virkelig mange sjove mennesker når Fantastiske oplevelser. Andreas, prøv lige at fortælle lidt om hvad der sådan. nu er du kommet godt i gang med fiskekarrieren, og det kører Ja. Hvad byder de næste år på? Er der nye mål eller planer, eller Jamen, de næste år.

Speaker 3:

Nu skal jeg til april, så skal jeg til Gotland og fiske sammen med havhavns venner. Hvor vi skal der er cirka 20 mand op på vildmarkstur, bo i telte, lave mad over bål og fiske efter havhavn på Gotlands kyster, det glæder jeg mig meget til. Så er der jo en masse. Så er der jo noget tørrefluefiskeri flettet ind i det her, hvor jeg jo ynder at tage til Norge og Sverige en uge hver sommer.

Speaker 3:

Men ellers så er det bare at blive klogere på mine pladser, udvide min horisont, udvide min netværk, møde flere fede mennesker, komme ud og lære endnu mere omkring fiskeriet. Også blive bed og ligesom at tage alt det ind, der ikke handler om at fange fisk.

Speaker 2:

Præcis, Du skal ind og vi skal lave et afsnit om Gotland. Er du frisk på det?

Speaker 2:

Ja det vil jeg meget gerne, fordi det er en jeg har gået og luret på længe, aldrig kommet derop. Jeg gad det vildt godt, og det kunne være fedt at lave. Er du frisk på det? Ja, det vil jeg meget gerne. Fedt, vi skal til at runde af, fordi tiden går. Ja, og hvad hedder det? Men vi har lige den sidste. Der er en lille lynrunde. Jeg har adverget dig. Ja, kom gerne. Vi har været inde på lidt af tingene, men vi mangler at høre dit absolut bedste fisketip.

Speaker 3:

Ja, mit absolut bedste fisketip det har jeg jo gået og funderet lidt over men jeg tror simpelthen det må være det sociale. Find nogle lokalområder, find nogle venner, find nogle bekendte, meld dig ind i en klub, fordi det er der du lærer allermest, det er der du rykker dig allermest i dit fiskeri ved at reflektere med andre Nørde teorier, nørde fluebinding, grej set-ups, nørde fiskepladser, ven-og-vær-forhold. Det er det jeg har lært allermest af og det er det, der har rykket allermest i mit fiskeri. Det er, at have nogen at dele det med.

Speaker 2:

Kongetip Fedt. Tak, andreas, vi lukker ned lige så stille, fordi der er jo også nogle havrede der skal fanges. Du skal op til Møllekroen og gentage din plads. Jeg tror, jeg lister en tur ud i Isefjorden måske Og ser, hvad der er, når jeg lige har fået pakket sammen Spændende. Så lad os håbe, vi fanger noget Knækker, bræk I lige måde Og mega fed I den højde af twilight højder.

Speaker 2:

Der var desværre ikke fisk til hverken Andreas eller mig selv i fjorden, da vi havde slukket for mikrofonerne. Men Andreas er selvfølgelig allerede ude for at jagte den næste PR, og jeg ved at det nok skal lykkes ham. Med hans måde at fiske på kan det ikke gå galt. Det var fedt at lytte til Andreas' rejse, og jeg må tilstå, at han på blot seks år er kommet længere end jeg selv er, både i sin generelle tilgang til fiskeriet, men også i forhold til kasteteknik, fluebinding og viden om grej. Andreas' historie viser, hvor meget et stærkt fiskenetværk betyder, ikke bare på det sociale og i forhold til venskaber. Et netværk fanger nemlig hele tiden fisk og har altid lige været på den plads du måske har i kiggerne. Så brug dit fiskenetværk inden du starter bilen.

Speaker 2:

Ved at lytte til Andreas har jeg også indset, at man bare skal kunne kaste i hård vind og høje bølger. Et til videre har det ikke lige været min kop te, men det skal der gøres noget ved. For Andreas Fangster viser sig jo klart, at chancerne for de store blanke svin er gode, når bølgerne ruller og vinden rigtig tager fat. Tak for nu. I show notes finder du links til Andreas' Instagram-profil, fluer og de apps vi snakkede om i dagens afsnit Og husk hvis du kan lide hvad du har hørt, så del fanget på flue med din fiskemarker og smid en anmeldelse der hvor du lytter podcast. Det betyder alt og gør at flere fluenørter kan lytte med næste gang.

Speaker 1:

For sammen lærer vi mere. Stram lignen, og vi ses derude Storierne om pineen fløj stadig. Danske tekster af Jesper Buhl. Scandinavian Text Service 2018.