
Den grønne ring omkring Næstved
I Næstved er naturen helt tæt på. Kom med ud på Den grønne ring! Det er 32 kilometer fri natur at boltre sig på. Den giver alle i Næstved nem adgang til et naturområde tæt på deres job eller hjem.
I podcasten tager vært Hanne Heunicke dig med ud på ruten i selskab med natureksperter fra byen. Du får inspiration til, hvad du kan opleve, se og høre langs Den grønne ring og masser af viden om, hvad der skal til for at genskabe naturen og give planter og dyr plads til at trives.
Næstved Kommune har sørget for en vandre- og cykelrute i Den grønne ring, som forbinder skovområderne hele vejen rundt om byen. Nye stier kobler også centrum af Næstved med ringen og naturen. Derfor har du fra centrum kun 5-10 min. på cykel til nærmeste skov- og naturområde.
Podcasten er produceret for Næstved Kommune af Heu Kommunikation.
Den grønne ring omkring Næstved
Episode 4: Sommerfugle og insekter
Vi går på Den grønne ring og begynder turen ved Vridsløse Kirkeruin i Næstved Nord. Naturvejleder i Næstved Kommune Christian Peter Mørkhøj Hansen guider os, og vi taler om sommerfugle og insekter.
Det er sensommer, og vi bevæger os vestpå ad ringen, hvor den smukke udsigt over Næstved By gør indtryk. Fra naturen omkring Vridsløse kan Karrebæk Fjord skimtes i det fjerne, og her zoomer naturvejlederen ind på de mindre dyr, vi kan finde i det høje græs. Hvor hurtigt flyver en guldsmed, og spiser edderkoppehunnen virkelig hannen?
De fleste sommerfugle er kræsne med, hvilke planter de yngler på, og hvad deres larver vil spise. De foretrækker de vilde planter, der følger med, når vi lader græsset blive langt. Som kommunens naturvejleder har Christian hvert år 2.500 børn fra skolerne i Næstved Kommune med på opdagelse i naturen. Han giver tips til, hvordan du kan tage billeder af de sommerfugle, du møder, og hvordan vi indretter naturen omkring os for at skabe gode forhold for sommerfuglene i Danmark. Fra citronsommerfuglen og auroraen i det tidlige forår til tidselsommerfuglen, admiralen, dagpåfugleøje, skovblåfuglen, græsrandøje, kålsommerfuglen, det hvide c, den lille ildfugl, engrandøje, skovrandøje og sørgekåben.