על האובייקטיביות
🎙 על האובייקטיביות
במציאות שבה הבלבול המוסרי שולט, הפילוסופיה היא לא רק רעיון – היא כלי לניווט בחיים.
הפודקאסט הראשון בעברית שחושף את האובייקטיביזם של איין ראנד:
מה מגדיר אושר? מהי אהבה אמיתית? איך בונים מערכת ערכים רציונלית?
בשיחות מעמיקות ומרתקות, טל צפאני, ירון ברוק ובועז ארד מציעים מפת דרכים לחשיבה בהירה, מוסרית וחופשית.
הצטרפו לשיחה שתשנה את זווית הראייה שלכם – האזינו עכשיו!
על האובייקטיביות
פרק ספיישל 🎙 - בועז ארד על סיפור חייה מעורר ההשראה של איין ראנד ומבוא להגותה דרך הרומנים שכתבה
בפרק זה של הפודקאסט "על האובייקטיביות'", עו"ד תמיר דורטל מארח את בועז ארד, מייסד מרכז איין ראנד בישראל ומומחה להגותה, לשיחה מרתקת על חייה ויצירתה של אחת הסופרות וההוגות המשפיעות של המאה ה-20.
מה גרם לנערה יהודייה צעירה, אליסה רוזנבאום, שגדלה ברוסיה הקומוניסטית וחזתה בהלאמת בית המרקחת של אביה, להפוך לאיין ראנד – הלוחמת הבלתי נלאית למען האינדיבידואליזם והקפיטליזם? בשיחה סוחפת, ארד פורש את סיפור חייה המדהים של ראנד: הבריחה מרוסיה הסובייטית, הגעתה להוליווד והשתלבותה בתעשיית הסרטים, וההתנגשות חזיתית עם האינטלקטואלים במערב, שהעריצו את המשטר ממנו נמלטה על נפשה.
הפרק מציע סקירה מקיפה של יצירות הפרוזה המכוננות של ראנד: החל מ"אנו החיים", הרומן האוטוביוגרפי למחצה שמהווה כתב אישום נגד הקולקטיביזם; דרך "כמעיין המתגבר", המציג את מאבקו של האדריכל הגאון הווארד רורק בבינוניות החונקת; הנובלה הדיסטופית "המנון", המתארת עולם ללא המילה "אני"; ועד ל"מרד הנפילים", יצירת המופת המונומנטלית ששואלת מה יקרה לעולם אם כל המוחות היצרניים פשוט ייעלמו.
מהי גאונותה הספרותית של ראנד? כיצד היא בונה את גיבוריה האידיאליים? מדוע הפסיקה לכתוב רומנים לאחר "מרד הנפילים" ועברה לכתיבה פילוסופית-עיונית? וכיצד התקבלו ספריה והפכו לסרטים, שאחד מהם אף צולם באיטליה הפשיסטית ונאסר להקרנה על ידי גבלס?
הצטרפו למסע אינטלקטואלי מרתק אל עולמה של איין ראנד, ותגלו את האישה שמאחורי המיתוס, את הפילוסופיה ששינתה את חייהם של מיליונים, ואת הסיפור על כוחה של הרוח האנושית המסרבת להיכנע.
בקרו באתר שלנו - https://bit.ly/Home_AynRand
📚 לרכישת הספרים של איין ראנד - https://bit.ly/AynRandsBooks
📖 הירשמו למפגשי הלימוד שלנו בשרונה תל אביב - https://bit.ly/Limud_AynRand
לתרומה/ צור קשר לשיתופי פעולה ושמירת קשר עם המכון - https://bit.ly/Donate_AynRand
על האובייקטיביות באתר - https://bit.ly/On_objectivism
00:00:00-00:05:40 מבוא: בועז ארד והמסע האישי אל הגותה של איין ראנד
00:05:40-00:14:30 מרוסיה הקומוניסטית להוליווד: סיפור חייה המוקדמים של ראנד
00:14:30-00:25:42 "אנו החיים": הרומן הראשון וההתמודדות עם הקומוניזם
00:25:42-00:38:54 "כמעיין המתגבר" ו"המנון": מאבק האינדיבידואל נגד הקולקטיב
00:38:54-00:44:04 "מרד הנפילים": מה קורה כשהמוחות היצרניים שובתים?
00:44:04-00:53:40 מהספר למסך: העיבודים הקולנועיים המפתיעים לספריה של ראנד
00:53:40-01:01:41 המורשת: מהפרוזה לפילוסופיה עיונית והספרים בעברית
#פודקאסט #על_האובייקטיביות