Ziek. De podcast

Mira Thompson is not your inspiration

November 14, 2019 Tamar Doorduin en Eline Pollaert / Mira Thompson Season 2 Episode 4
Ziek. De podcast
Mira Thompson is not your inspiration
Show Notes

Trigger warnings: extreem validisme en het belachelijk maken van handicaps (13:20-21:05), overlijden van kinderen (25:33-25:57), ongevraagd gefotografeerd worden (38:40-39:30), medische gaslighting (56:02-59:25), beschrijving van symptomen (56:02-59:25).

In deze aflevering spreken we met jazz zangeres en activist Mira Thompson. We zijn bij haar thuis te gast in haar fantastische toegankelijke woning in Amsterdam. 

In de vaste rubiek ‘Nieuws uit de Lappenmand' bespreken we de veranderingen in de Wajong en de framing van handicap in de media. 

Het interview met Mira is een intiem gesprek waarin we het hebben over opgroeien met een handicap, muziek, de “abled gaze", inspiratieporno en privileges. We laten een stukje horen van Mira’s weergaloze nummer Tiny Shoes, een aanklacht tegen de manier waarop de samenleving haar behandelt. Ook hebben we het over emotional kabouters – luisteren dus!

Genoemd in deze aflevering: 

Meer Mira:

Eline en Tamar investeren niet alleen tijd en energie in deze podcast, maar ook geld. Wil je ons daar een handje bij helpen? Check dan Patreon.com/ZiekdePodcast.

Bekijk het transcript van deze aflevering op www.ziekdepodcast.nl. Ook een handje helpen met het uittypen van afleveringen? Meld je aan bij [email protected]

Volg ons ook op Instagram, Twitter en Facebook.