Afripod

Poesi til Pensjonsfondet

March 10, 2021 Celina Jerman Bright-Taylor / Aaiún Nin / Johan H. Andresen Season 3 Episode 1
Afripod
Poesi til Pensjonsfondet
Show Notes

Episode 1 av 4: Aaiún Nin og Johan H. Andresen

Da Oljefondet fikk rapporter om utbredt seksuell trakassering og overgrep ved tekstilfabrikker i Lesotho ble det starten på en endringsprosess.

Samtalen innledes ved dikt av poeten Aaiùn Nin, og med dette perspektivet som utgangspunkt skal vi snakke om hvilke tanker Johan H. Andresen, leder Oljefondets etikkråd og eier og styreleder i investeringsselskapet Ferd, gjør seg rundt dette spesielt og næringslivets påvirkning på menneskene generelt. Og kanskje starter hele historien med ørretfiske.

Gjesteserie  «Kunsten, mennesket og makten. Historier om mennesket og et ansvarlig næringsliv»:

Denne gjesteserien er produsert av Fellesrådet for Afrikas utvalg for anstendig arbeid og publiseres av Nettmagasinet Afrika.no, i forbindelse med Fellesrådet for Afrikas kampanje for en ny menneskerettighetslov for næringslivet.

Kan kunsten åpne opp for et annet utgangspunkt for samtale? Kan det hjelpe oss å starte samtalen fra et sted hvor mennesket og menneskelige opplevelser står i sentrum? Gjennom denne podkastserien skal vi lytte til kunstverk og snakke med mennesker som jobber i, eller tett på, næringslivet, og forstå hvordan de mener næringslivet påvirker eller bør påvirke menneskers emosjonelle tilknytning til samfunnet de lever i. 

Hver episode vil starte med et kunstverk og med det som utgangspunkt vil samtalen utvikle seg. 

Vi forsøker å ikke kritisere, men utfordre samtalepartnerne våre til å tenke videre og jobbe med sin egen forståelse av påvirkningen næringslivet har på menneskers liv. 

Foto av Rio Lecatompessy on Unsplash.