Afripod

Om Joik og Blomster

March 26, 2021 CELINA JERMAN BRIGHT-TAYLOR / Ánde Somby Season 3 Episode 2
Afripod
Om Joik og Blomster
Show Notes

Jurist, forfatter og joiker, Ánde Somby gir oss et blikk inn i samenes kamp og vi samtaler med Erling Ølstad, administrerende direktør i Mester Grønn.

Mester Grønn har utbredt blomsterproduksjon i Øst-Afrika og har lenge hatt et samarbeid med Fairtrade Norge. Vi skal snakke om hvordan reisene til Øst-Afrika har påvirket hans syn på sitt eget og næringslivets ansvar for mennesker i samfunn der de opererer og om nødvendigheten av å være tett på.

Gjesteserie: «Kunsten, mennesket og makten. Historier om mennesket og et ansvarlig næringsliv»:
 
Denne gjesteserien er produsert av Fellesrådet for Afrikas utvalg for anstendig arbeid og publiseres av Nettmagasinet Afrika.no i forbindelse med Fellesrådet for Afrikas kampanje for en ny menneskerettighetslov for næringslivet. Programleder er Celina Jerman Bright-Taylor. Hver episode vil starte med et kunstverk som forteller om menneskers følelser og med det som utgangspunkt lar vi samtalen få utvikle seg.

Kan kunsten åpne opp for et annet utgangspunkt for samtale? Kan det hjelpe oss å starte samtalen fra et sted hvor mennesket og menneskelige opplevelser står i sentrum? Gjennom denne podkastserien skal vi lytte til kunstverk og snakke med mennesker som jobber i, eller tett på, næringslivet, og forstå hvordan de mener næringslivet påvirker eller bør påvirke menneskers emosjonelle tilknytning til samfunnet de lever i. Vi skal forsøke å ikke kritisere, men utfordre samtalepartnerne våre til å tenke videre og jobbe med sin egen forståelse av påvirkningen næringslivet har på menneskers liv.

 

 

 

Bildekreditering for hovedbilde: Photo by Rajeev Devalall on Unsplash.