Afripod

Odyssé over Okkupasjon

November 14, 2021 CELINA JERMAN BRIGHT-TAYLOR / SARAH CHRISTOPHERSEN / INGRIPD STOLPESTAD Season 3 Episode 4
Afripod
Odyssé over Okkupasjon
Show Notes

Hvordan føles det å bli fratatt retten til landet du lever på og lever av og hva gjør det med deg som menneske og med tilknytningen til ditt eget land eller område?

Hva er næringslivets ansvar for menneskene i okkuperte områder som Vest Sahara eller i Palestina, og hvilken rolle spiller næringslivet i okkupasjon?

Koreograf og danser Sarah Christophersen tar oss med inn i en danseforestilling fra det okkuperte Palestina, og vi samtaler med Ingrid Stolpestad, politisk rådgiver i Amnesty International.

Gjesteserie: «Kunsten, mennesket og makten. Historier om mennesket og et ansvarlig næringsliv»:
 
Denne gjesteserien er produsert av Fellesrådet for Afrikas utvalg for anstendig arbeid og publiseres av Nettmagasinet Afrika.no i forbindelse med Fellesrådet for Afrikas kampanje for en ny menneskerettighetslov for næringslivet. Programleder er Celina Jerman Bright-Taylor. Hver episode vil starte med et kunstverk som forteller om menneskers følelser og med det som utgangspunkt lar vi samtalen få utvikle seg.

Kan kunsten åpne opp for et annet utgangspunkt for samtale? Kan det hjelpe oss å starte samtalen fra et sted hvor mennesket og menneskelige opplevelser står i sentrum? Gjennom denne podkastserien skal vi lytte til kunstverk og snakke med mennesker som jobber i, eller tett på, næringslivet, og forstå hvordan de mener næringslivet påvirker eller bør påvirke menneskers emosjonelle tilknytning til samfunnet de lever i. Vi skal forsøke å ikke kritisere, men utfordre samtalepartnerne våre til å tenke videre og jobbe med sin egen forståelse av påvirkningen næringslivet har på menneskers liv.