Breaking Marathon Limits

Vektproblematikk i løping | Med Karoline Bjerkeli Grøvdal

November 15, 2019 Jann Post, Kristian Ulriksen og Karoline Bjerkeli Grøvdal Season 1 Episode 29
Breaking Marathon Limits
Vektproblematikk i løping | Med Karoline Bjerkeli Grøvdal
Show Notes

Norges neste kvinnelige langdistanseløper Karoline Bjerkeli Grøvdal reagerte sterkt da det amerikanske stortalentet, Mary Cain, denne uken kom ut med sin sterke historie. Cain fortalte i New York Times og om et vektpress som endte med depresjon, selvskading, selvmordstanker og fem tretthetsbrudd.

I denne episoden snakker Grøvdal om vektproblematikken i løping, hvordan hun reagerte på Cain sin historie og hvordan slike ting kan unngås. Hun har gode råd til unge utøvere og støtteapparatet rundt utøverne. 

Gjennom 12 år på øverste nivå i friidretten har Grøvdal gjort seg erfaringer på godt og vondt. Hun forteller om hvilke tanker hun gjorde seg tidlig i karrieren da det hele endte med at hun ble underernært i jakten på sportslig fremgang og endte opp med startnekt. Og hvordan hun nå tenker helt annerledes, løper fortere og jobber jevnlig med en ernæringsfysiolog.

Vekt er et vanskelig tema. Alle vet at det har betydning for prestasjonen i idretter som løping. Likevel oppleves det til tider som politisk ukorrekt å snakke om. Fakta er at en del får store problemer og deler av livet ødelagt som en følge av spiseforstyrrelser og annen problematikk knyttet til vekt. Historier som Mary Cain sin bør unngås. Dette vil gjerne en modig Grøvdal bidra til. Hun er verdt å lytte til.

Support the show

Kontakt Breaking Marathon Limits

Følg oss her:
Instagram | Facebook | Youtube | Patreon
Andre hendvendelser kan sendes til
Breakingmarathonlimits@gmail.com
Bli en Patreon: https://www.patreon.com/breakingmarathonlimits?utm_campaign=creatorshare_creator