Mensje in de Maak

De punctie

November 21, 2019 Tamar en Sophie Season 1 Episode 17
Mensje in de Maak
De punctie
Show Notes

Let op: dit is een redelijk heftige aflevering waarin we veel over pijn, andere symptomen, angst en een nogal objectiverende behandeling door medisch personeel spreken. Rond de 17e minuut (16:30-17:30) spreken we over het overschrijden van een grens. Ook spreken we expliciet over intieme lichaamsdelen. Zijn dit onderwerpen die voor jou angst of trauma triggeren, overweeg dan of je deze aflevering wel (op dit moment) wil luisteren.

Tamar en Sophie logeren nog steeds in Gent en hebben eerst nog een rustig dagje voor de boeg waarin ze een hoofdkussen kopen zodat Sophie beter kan slapen, en hipsterdrankjes drinken met Jo en Nele van de Meemama's (zie aflevering 6). De ochtend erna gaan ze - Tamar met een nuchtere maag - naar het ziekenhuis voor de punctie.

In deze aflevering kom je erachter hoeveel eitjes er zijn geoogst en hoeveel embryo's het tot dag 5 hebben gered. Dat laatste hoor je op het állerlaatst, dus zet de podcast niet te vroeg uit!

Steun Tamar en Sophie op Patreon vanaf 1 dollar per aflevering of per maand: ga naar www.Patreon.com/MensjeInDeMaak. Hier vind je ook extra foto's en filmpjes die we niet op onze social media accounts delen!

Genoemd in deze aflevering:

Afleveringen in deze podcast komen ongeveer vier weken na opname online, zodat Tamar en Sophie de tijd hebben om gebeurtenissen te verwerken voordat de rest van de wereld zich ermee kan bemoeien. Deze aflevering werd opgenomen op vrijdag 11 oktober.

Heb jij een vraag voor Tamar en Sophie over hun ervaringen met ivf? Vraag je je af hoe Tamar en Sophie een actuele kwestie op het gebied van ouderschap & feminisme, transgender en/of handicap zouden duiden? Of wil je graag een eigen ervaring delen? Stuur dan je vraag (als tekst of als voicememo) op via tamarensophie at gmail.com of via social media.

Volg Mensje in de Maak op Instagram, Twitter en Facebook of check de website: www.MensjeInDeMaak.nl.