Leren wat ertoe doet

Alle Kinderen moeten leren programmeren... of niet?

June 10, 2019 Tijl Koenderink Season 1 Episode 8
Leren wat ertoe doet
Alle Kinderen moeten leren programmeren... of niet?
Show Notes

‘Leren wat ertoe doet’ - Podcast van Tijl Koenderink (Novilo en School of Understanding)

Dé podcast voor professionals die nóg meer uit de begeleiding van kinderen willen halen - lessen uit onze praktijk toepasbaar in die van jou. 

Aflevering 8  : ‘Alle Kinderen moeten leren programmeren... of niet?‘

In deze aflevering benadrukt Tijl Koenderink de moeilijkheden die ontstaan bij het vaststellen van één onderwijscurriculum, omdat de ideeën in de onderwijswereld veelzijdig en niet eenduidig zijn. Onderwerpen als het aanleren van metavaardigheden, persoonlijke ontwikkeling en levenshouding moeten wel een vaste plek krijgen in het onderwijsaanbod, aangezien dat onderwerpen zijn die elk kind in de toekomst nodig heeft en dat is het doel van onderwijs.

Vraag: Hoe ziet jouw onderwijspakket eruit en wat zou je willen schrappen/ toevoegen aan dit pakket? Wat vind je daarnaast van het standaardpakket van Nederland en voegt dit genoeg toe aan wat de kinderen in de toekomst nodig hebben?

Deel dat met me via Facebook of Twitter 

Wil je op de hoogte blijven van alle afleveringen of gratis een ‘live’ online training volgen kom dan naar lerenwatertoedoet.nl. Via social media kun je ook vragen stellen en misschien word je wel het onderwerp van een volgende aflevering.