Goffeng På Leting

Hva i alle verden skjedde med Labour?

August 19, 2021 Espen Goffeng Season 3 Episode 8
Goffeng På Leting
Hva i alle verden skjedde med Labour?
Show Notes

Engelske Labour er i krise, og den krisa ser ikke ut til å avta med det første. En av hovedårsakene er at partiet har beveget seg bort fra det som var dets viktigste base: arbeiderklassen.  Her er det uendelig mye å lære for våre egne politikere. England er ofte fremtiden vår. (Slagordene under pågående valgkamp tyder vel egentlig på et de har lært en del av England allerede.)

Jeg ble veldig glad da fagforeningsmannen, brannmannen, forfatteren og kommentatorene Paul Embery sa ja til å ta en prat med meg om dette. Det er en fascinerende historie. Og Embery har fått rett i sine spådommer om det meste de siste årene. Slike bør man lytte til. Og jeg finner folk som Embery å være mer relevante og interessante på dette området enn både akademikere og politikere flest. 

Hans bok heter Despised. Ikke overraskende sikter tittelen til hvordan arbeiderklassen blir sett på av en sjokkerende stor del av sitt gamle parti.  Vi fikk en time omtrent. Jeg skulle gjerne hatt to til, ettersom temaet er stort og vanskelig å tømme.

Vi måtte snu oss fort rundt for å tidene våre til å passe. Så her er det hjemmestudio på begge to, med påfølgende lydkvalitet. Jeg beklager dette. Men det er jo noe podcastlyttere bør være vant til nå etter over et år med coronaopptak.