Underrättelsepodden

Avsnitt 6: HUMINT (julspecial)

December 20, 2019 Tony Ingesson Season 1 Episode 6
Underrättelsepodden
Avsnitt 6: HUMINT (julspecial)
Show Notes

Här kommer slutligen det önskade HUMINT-avsnittet, med fokus på spioner och spioneriets hantverk (tradecraft). För att runda av vår första säsong, och året 2019, har vi även en tävling.

Tävlingsinstruktioner:
1. Identifiera var Stasi-brevlådan på bilderna nedan är, skicka gissningarna till tony.ingesson@pm.me eller som DM på Twitter.
Bild 1, Bild 2, Bild 3

2. Om du gissat rätt får du svar från Tony om vilken signal du ska hålla utkik efter, som visar att brevlådan är "laddad".

3. När signalen givits kommer brevlådan att vara laddad på utsatt tidpunkt, i enlighet med instruktionerna. Du kan då antingen tömma brevlådan och skicka en bild på innehållet till Tony, eller kan du spana på brevlådan och skicka en bild på den som tömmer den till Tony. Om vi enbart får in en bild på brevlådans innehåll, vinner denna förstapriset. Om någon däremot lyckats ta en bild på den som tömt brevlådan, får denna istället förstapriset. (Den som tömt får då andrapriset istället).

God jul & gott nytt år!

/ Tony & Magnus


Källor:

Burkett, Randy (2013) "An Alternative Framework for Agent Recruitment: From MICE to RASCLS", Studies in Intelligence, 57:1, 7-17

Bury, Jan (2012) "Finding Needles in a Haystack: The Eastern Bloc's Counterintelligence Capabilities", International Journal of Intelligence and Counterintelligence, 25:4, 727-770

Prunckun, Hank (2019) Counterintelligence: Theory and Practice. Andra upplagan. Lanham: Rowman & Littlefield