.jpg)
Leef Je Mooiste Leven Podcast
Podcast van Michael en Cindy Pilarczyk. Over zelfontwikkeling, persoonlijk succes, mentale gezondheid en levenskunst. Wij inspireren jou met praktische info hoe jij je mooiste leven kunt gaan leven. Missie: Join the movement for a healthy, wealthy, happy life!
Leef Je Mooiste Leven Podcast
#2501 Onze Persoonlijke Keuzes voor de Toekomst. We krijgen een Baby!
Cindy is zwanger van een meisje! Deze nieuwe levensfase heeft ons doen nadenken over onze prioriteiten en de keuzes die we maken met onze tijd. We bespreken hoe Cindy bewust heeft gekozen om social media te verwijderen tijdens haar zwangerschap en hoe belangrijk de eerste levensjaren zijn voor de ontwikkeling van een kind.
Het leven brengt ons verrassende wendingen en kostbare momenten van reflectie. Nu we halverwege 2025 zijn, nemen we even de tijd om terug te blikken op wat we hebben bereikt en vooruit te kijken naar nieuwe avonturen.
Met trots delen we dat onze podcast "Leef je Mooiste Leven" de mijlpaal van 10 miljoen plays heeft bereikt sinds de start in 2016. Dit succes heeft ons geïnspireerd om een compleet nieuwe podcastserie te lanceren genaamd "Rust in je hoofd", waarin we dieper ingaan op een thema dat veel mensen raakt.
Vanaf 15 juli kun je luisteren naar openhartige gesprekken met onder andere Jay Francis, Leontien van Moorsel, Johnny de Mol, Arie Boomsma, Jan Bommerez, en diverse experts zoals psychiaters en psychologen die vanuit een wetenschappelijke visie en persoonlijke ervaring vertellen over het vinden van mentale balans in onze drukke wereld.
Verder vertellen we over andere dromen die we hebben waargemaakt, zoals het kopen van een zeilboot, en nodigen we jou uit om na te denken over jouw eigen leven. Waar sta je nu? Wat wil je niet meer? En wat vraagt om jouw aandacht?
Deze vragen kunnen je helpen om bewuste keuzes te maken voor de tweede helft van het jaar. Want zoals de natuur ons leert: dingen hebben tijd nodig om te groeien, maar je moet wel zaaien om te kunnen oogsten.
Luister naar deze openhartige aflevering en laat je inspireren om het leven te leiden dat je werkelijk wilt - Jouw mooiste leven.
Lees mijn nieuwste boek: https://www.michaelpilarczyk.nl/boeken
Welkom bij een nieuwe Leef je mooiste leven podcast Jaartal 2025, aflevering nummer 1. We zijn bijna op de helft van het jaar, de eerste zes maanden zijn voorbij En dat is weer een mooi moment voor ons om even terug te kijken. Wat hebben wij gedaan de afgelopen zes maanden? Nou, we kunnen bijna wel stellen het afgelopen jaar. Maar Cindy zei vanmorgen het is een mooi moment om te reflecteren op de afgelopen jaar. Maar Cindy zei vanmorgen, het is een mooi moment om te reflecteren op de afgelopen zes maanden. Wat heb jij gedaan met je tijd in de eerste zes maanden van 2025?
Speaker 2:Wat leuk was. Vorige maand log ik in op het account van onze podcast En toen zag ik, dat we 10 miljoen plays hadden met de Leef Je Mooiste Leven podcast.
Speaker 1:Even uitleggen Dat is opgeteld van alle plays bij elkaar.
Speaker 2:In de afgelopen 9 jaar.
Speaker 1:Joe Rogan scoort gewoon 10 miljoen met 1 podcast.
Speaker 2:Maar wij zijn hier zo blij Met deze badge.
Speaker 1:Maar wel heel tof, want we begonnen in 2016 eigenlijk zomaar, en dat is de podcast geworden.
Speaker 2:En daar hebben we de afgelopen jaren natuurlijk met dank aan jullie, de luisteraar, bizar veel mensen mee bereikt. Ja, wat ik heel leuk aan podcasten vind, is, dat het nog steeds heel veel oude afleveringen door weer nieuwe luisteraars worden beluisterd. En ik keek toen ook van nou, wat waren dan de podcast afleveringen, die heel goed gedaan hebben? En één daarvan was met de titel Rust in je hoofd. Die heeft ontzettend goed gedaan. En toen zei ik tegen jou van ja, dat is blijkbaar een thema, wat heel veel mensen aanspreekt of behoefte aan hebben, of in ieder geval een titel, die aanspreekt. En zou het niet leuk zijn, om dat thema wat verder uit te diepen en misschien een speciale nieuwe podcast serie te gaan maken met dit thema en waarin we mensen gaan interviewen? En daar ben je een beetje verder uit gaan werken. Er komt een nieuwe podcast serie aan.
Speaker 1:Er komt een nieuwe podcast aan. We hebben het uitgewerkt met het hele team van Meditation Moments. We hebben gekeken, van wat zijn nou de meest gestelde vragen? als het gaat over rust in je hoofd, als je kijkt naar de officiële cijfers ongeveer de helft van alle mensen, die heeft wel iets, dat hij zegt van er is wel iets, wat me onrust geeft Of waarvan ik wakker lig, waardoor ik niet goed kan slapen, tot in de extreme natuurlijk. Mensen, die in de trauma, depressie, burn-outs terechtkomen, mensen, die antidepressiva slikken. En toen dachten we, met wie gaan we dit allemaal bespreken? En toen hebben we een hele lijst met namen opgesteld, en toen ben ik mailtjes gaan sturen En whatsappjes.
Speaker 2:Ja, het is, wat ik heel leuk aan deze nieuwe serie vind, want ik heb dus de afgelopen weken opgenomen, en het is een heel gevarieerde line-up van allemaal mensen, maar iedereen heeft iets met dit thema, iedereen kan daar iets over vertellen. Iedereen heeft totaal geen rust in zijn hoofd of wel of heeft te maken met, in zijn zijn werkveld, met heel veel mensen, bijvoorbeeld een psychiater, waar we mee in gesprek gaan. Nou, die kan er ook heel veel over vertellen.
Speaker 1:Het is een nieuwe podcast, die ik helemaal zelf doe Met één gast, en we doen het met video. We hebben er al best wel wat opgenomen, die we zeer binnenkort gaan uitzenden. In de maand juli doen we er elke week eentje. Dus we starten 15 juli, en dan is het vier weken lang Elke week een podcast, en daarna gaan we over naar één keer in de twee weken, omdat ik denk, dat er zoveel aanbod is van podcasten En dat je eigenlijk te weinig tijd hebt, om alle goede dingen te luisteren, dat het mij persoonlijk beter lijkt, om twee hele goede afleveringen in de maand te hebben, dan dat je er maar twee kan luisteren en twee niet, wat Zin zegt.
Speaker 1:We hebben hele leuke gasten, en soms zijn het mensen, die zelf iets mee hebben gemaakt Bijna iedereen wel. En aan de andere kant hebben we dus psychologen en psychiaters, die meer vanuit de wetenschap, meer vanuit hun specialisme, vanuit hun deskundigheid kunnen uitleggen, hoe het nou komt, dat heel veel mensen ik heb er zelf ook last van gehad last hebben van rust of onrust in hun hoofd en vaak moeilijk de balans kunnen vinden.
Speaker 2:Kunnen we niet een stukje laten luisteren? Natuurlijk Hebben we niet wat korte krantjes.
Speaker 1:Ja, nee ik heb hier wat fragmentjes. Zal ik eerst even wat namen noemen Van mensen, die geweest zijn. Wat dacht je van Jay Francis? Die staat bijna elke avond op een podium, die treedt echt bizar veel op, en ik weet dat dat best ook wel. Ja, dat vraagt iets van je. Dat is toch van prestatiedruk En wat het publiek van je verwacht, en prestatiedruk is ook een van die dingen, die veel genoemd is. Ik heb het idee, dat er zoveel van mij verwacht wordt, waarop ik dacht, van nou, dan moeten we artiesten hebben, topsporters hebben, en wij keken naar die documentaire van Jay Francis. Die liet jij me zien.
Speaker 1:Ja, Vond ik echt een hele goede, de schaduw van de lach.
Speaker 2:Ontzettend mooie docu vond ik het En ook wel aangrijpend, om te zien, hoe hij ook wel met heel veel donkere gedachten speelde, zeker als kleine jongen, maar ook nu nog steeds, dat het wel een thema is, en daarom vond ik het wel mooi, om hem ook uit te nodigen.
Speaker 1:Ik vond het een heel aangrijpend verhaal, en ik stelde Jay ook die vraag van hoe is het dan met de rust in jouw hoofd op dit moment? En Stelde Jay ook die vraag van ja, hoe is het dan met de rust in jouw hoofd op dit moment? En er komen daar gesprekken uit, die je soms helemaal niet verwacht. Het is een podcast van ongeveer een uur elke keer, elke aflevering. Dus Jay Francis hebben we. Leeltien van Morsel Was natuurlijk vier keer Olympisch kampioen, negen keer wereldkampioen En had toen ook nog die eetstoornis. Misschien weet niet iedereen dat, maar dat was echt wel een heel heftig ding, en ik was benieuwd, of zij kon uitleggen, wat dat dan is, wat er met je gebeurt, als je zo'n eetstoornis hebt.
Speaker 2:Ja, er waren eigenlijk twee redenen, waarom we haar op hadden geschreven. Wij hebben haar een keer zien spreken bij een evenement, waar je ook ging spreken, en ik was mee, en dan, waar je ook ging spreken, ik was mee, en dan zie je ook vaak de sprekers, die voor jou zijn, en ik was zo onder de indruk van haar talk. Ik denk, dat het al misschien wel zes jaar geleden is, maar ik ben het gewoon nooit vergeten. Het maakt gewoon heel veel indruk op mij. Ik vond haar heel inspirerend, heel krachtig, maar ook haar verhaal over dat, haar eetstoornis met anorexia en En wat ze daar nu ook allemaal voor doet. Ze heeft ook volgens mij speciale huizen.
Speaker 1:Ja, leontienhuis, eigen stichting, om mensen te helpen, die dat hebben.
Speaker 2:En ik heb haar zelf niet heel veel in andere podcasts voorbij zien komen. Dus toen zei ik tegen haar Zullen we haar vragen, en ook met haar topsport? Het is natuurlijk ook heel erg met je mindset. Ik was gewoon benieuwd, hoe ze daarmee om is gegaan.
Speaker 1:Ja vond ik een heel eerlijk en open verhaal. Els van Stijn is geweest.
Speaker 2:Ja, els van Stijn natuurlijk ook, want ik had ook gekeken, wat waren nou een van de best beluisterde podcasts? Nou, onze podcast met Els van Stijn bij de Leef, je Mooiste Leven podcast. Hebben het ook ontzettend goed gedaan. Dus ik dacht nou, els is altijd leuk, laten we die dan ook weer terugvragen. Maar dan, betreffende dit thema, iets meer.
Speaker 1:Ja, want het gaat natuurlijk in de basis over. Hoe komt het nou, dat zoveel mensen die onrust ervaren? Waar komt dat vandaan? Kun je dat herleiden? Kan dat ook te maken hebben met familiesystemen? En natuurlijk de wereld van vandaag met alle social media?
Speaker 2:En het is toch wel veranderd.
Speaker 1:De laatste 10, 20 jaar Heeft wel gezorgd voor nog meer prikkels van buitenaf, nog meer onrust. Dat heb ik ook besproken met Thijs Luinsbach, die is daarin gespecialiseerd. Weet heel veel van de jonge generaties, jonge mensen, social media Druk in je hoofd. Boeiend verhaal, wat hij ook allemaal vertelt. Maar ik heb ook bijvoorbeeld Esther van Venema, psychiater, bram Bakker, psychiater Wie hadden we nog meer? Johnny de Mol. Johnny de Mol, ja, dat was ook een boeiend verhaal, zeg. Mark Tiggelaar, ook psycholoog, kan heel goed uitleggen, hoe je meer focus kan houden. Weet heel veel van het brein Legt hij ook uit. Dus aan de ene kant leggen we wat wetenschappelijks uit, zodat je meer gaat begrijpen, waardoor problemen ontstaan en wat je eraan kan doen, en anderzijds hebben we dus persoonlijke verhalen. Arie Boomsma is ook langs geweest, was ook heel mooi En misschien, dat die naam je niks zegt, maar Anton Not, hij is de Barefoot Dutchman.
Speaker 1:Hij heeft drie missies gedaan in Afghanistan, is daarna totale mental breakdown terechtgekomen, burnout, en heeft zich daarin verdiept En is nu bezig, om meer bewustwording te creëren Rondom mensen met mentale problemen En met name mannen, die daar niet openlijk voor uitkomen. En dat is hij gaan doen, door op zijn blote voeten eerst de Mount Everest te beklimmen, toen is hij 3000 kilometer door Australië gaan lopen, en onlangs heeft hij ook meer dan 5000 kilometer door Amerika gelopen, op zijn blote voeten. We hebben daar ook heel veel beeldmateriaal van, en daar vertelt hij over. Dus laten we maar eens even gaan luisteren, johnny de Mol.
Speaker 4:Wat waanzinnig leuk, dat je er bent. Hoe gaat het met de rust in jouw hoofd? Ik moet zeggen, momenteel heel erg goed, en het is ook mooi, om geleerd te hebben, ja, dat je daar zelf eigenlijk de grootste rol in speelt En dagelijks mee bezig kan zijn. Maar om nou te zeggen, dat het elke dag lukt, nee, ja, als ik, zoals nu, rust heb in mijn hoofd, ga ik vroeg naar bed, en dan ben ik wat vroeger wakker dan de rest, en dat is het perfect moment van de dag, om even naar een meditatie te luisteren. Dus ik luister regelmatig naar jou, iets vaker naar Robin moet ik heel eerlijk zeggen Heel goed, mijn vrouw merkt het aan, als ik het een paar dagen niet heb gedaan.
Speaker 4:Ja, dat zeggen ze wel eens gekscherend. Ga je eens even een lekkere meditatietje doen, omdat je toch weer ergens geïrriteerd over bent Of misschien niet heel rustig reageert op iets, dus het heeft wel direct effect op jouw dagelijkse dag. Ja, het hoort er helemaal bij De meditatie, maar doe je het iedere dag dan? Dat probeer ik wel. Iedereen kent wel iemand, die er doorheen heeft gezeten, burn-out heeft. Dus waarom is dat?
Speaker 1:Thijs, fijn, dat je er bent, We hebben je nodig. Ik heb begrepen, dat er zoveel onrust is in de wereld en stress en burn-out en mensen, die eigenlijk niet meer zo goed weten, wat ze met hun leven aan moeten. Overdrijf ik het een klein beetje natuurlijk, want ik zeg als de ene helft die getallen lezen we, als de ene helft van Nederland mentale problemen heeft, gaat het met de andere helft gelukkig best wel goed. Ja, wat gaat er nou mis in de samenleving? Dat is een beetje ook de reden, dat ik dacht van ja, ik wil met jou praten.
Speaker 1:Daar moeten we het over, zou jij online. Hebben we wel eens contact gehad, ben ik het niet altijd met jou eens. Ik doe af en toe hele ongenuanceerde uitspraken.
Speaker 5:Weet je nog, wat het was? Ik weet echt niet meer wat. Nee, ik weet het nog wel, en misschien is dat ook wel sowieso leuk, om daarover te hebben. Ik waardeer, dat we daarover kunnen spreken, en ik denk, dat het wel over iets fundamenteels ging.
Speaker 1:Welke tips kun je meegeven? Geef aan iedereen, die nu kijkt.
Speaker 5:En je wil heel graag, dat je dat voor bent, doordat je mensen klaarstoomt voor een wereld En zich ook richten op wat er in die wereld belangrijk is. En dat gaat over emotionele intelligentie Of je mindset onder de knie krijgen. Maar het gaat ook over zingeving, waar we het net over hadden Autonomie, zelfredzaamheid En weten, dat je dingen zelf kunt doen. Verbinding In een steeds eenzamer wordende wereld vergeten we dat wel eens.
Speaker 1:Verbondenheid is wel iets, wat heel belangrijk is, nog in dit hele spectrum Absoluut.
Speaker 3:Ik heb soms een week gehad ik noem dat dan een varkensweek dan laat ik me eigenlijk helemaal gaan, en dan eet ik gewoon, wat ik wil. Ik sport niet, ik doe gewoon precies. Zeg maar, hoe de gemiddelde Nederlander nu leeft, dan ga ik die lifestyle doen. Ik ben niet vooruit te branden. Ik ben moe, ik ben chagrijnig, Ik ben boos, ik heb nergens zin in. Ja, maar dan kan ik s'avonds geen Netflix. Ja, fuck jou en je Netflix. Dan ga je maar weer de hele tijd naar bed. Je moet prioriteiten stellen Of niet klagen Of er iets aan doen, maar niet beide. Niet klagen over de dingen, die je kan veranderen. Dat mag niet. Dat is een verandering in de tijden zoals deze. Elke week word ik wel een beetje gek voor mezelf. Ja, ja, ik kan er behoorlijk wel in mijn hoofd zitten Aan dingen over pijnten, die al gebeurd zijn.
Speaker 1:Als jij de stilte opzoekt. Ja, kan je dan stilte in je hoofd, of ont Ontstaat er dan weer zo'n wervelwind van gedachten?
Speaker 3:Soms wel Alleen. ik heb nu wel geleerd, dat die wervelwind van gedachten niet achtervolgd hoeft te worden.
Speaker 1:Mediteer je ook. Ja, ja, probeer ik dagelijks te doen. Hoe doe je dat dan?
Speaker 3:Meestal in de ochtend, dat ik me ga zitten. Ik heb een meditatiekamertje thuis, daar steek ik mijn wierokje op, doe ik het helemaal in stelte, en daar ga ik eigenlijk gewoon zitten.
Speaker 6:Maar je moet dus inderdaad aan de slag gaan met je eigen thema's, en het kan compleet waar zijn, dat jouw ouders of jouw jeugd heel complex en ingewikkeld zijn geweest. Alleen, het doet er niet toe, of jouw lot zwaarder of minder zwaar dan iemand anders is, en bovendien kan je dat niet eens weten, want je weet niet eens wat in diepte, wat er bij de anderen speelt. Maar jij hebt antwoord te vinden op jouw eigen thema's.
Speaker 1:Anton, hoe is het met rust in jouw hoofd? Oeh, op dit moment.
Speaker 7:Dat is meteen een hele goede vraag. Nou, bij mij kwam eigenlijk de mental breakdown pas veel later, maar daar kwam uiteindelijk wel mijn eigen mentale gezondheid om de hoek zetten, en het begon gewoon met hele normale dingen. Dus wederom liefdesverdriet. Het is gewoon een van de moeilijkste dingen in het leven, om doorheen te moeten. Het is gewoon heel pijnlijk, en ik ging zo in mijn hoofd zitten, ik kwam zo in die negatieve spiraal, dat ik alleen maar heel negatief tegen mezelf aan het praten was, begon te reageren, zonder dat ik door had. Ik denk, dat we er zijn achtergekomen, dat, wat wij de afgelopen 10, 20, 30 jaar hebben gedaan, niet werkt, dat we daar alleen maar meer ziekte en ellende door hebben gekregen en dat we nu zijn wakker geworden van oké, het is ook zo. We hebben gewoon veel meer stress, we hebben veel meer keuzes, we hebben veel meer prikkels, en we weten gewoon even niet zo goed, hoe we En kunnen dus lessen halen uit andere tijden, om onszelf gewoon beter te leren kennen.
Speaker 1:Een paar fragmenten uit de nieuwe Rust in je hoofd podcast Vanaf 15 juli Op YouTube, op Spotify, op Apple podcast, nou overal wel alle platformen, waar je kan luisteren, natuurlijk Met dus onder andere Arie Boomsma, anton Notenboom, tijns Loutenspach, jay Francis En weet je, wie er helemaal uit Amerika is gekomen? Dat vond ik ook nog wel leuk, jan Bommeree.
Speaker 2:Ja, die kan zo mooi vertellen. Hij heeft natuurlijk ook een boek over Flo geschreven. Hij doet ook heel veel met de body-mind connectie.
Speaker 1:Dat is meer jouw ding natuurlijk. Wat natuurlijk?
Speaker 2:ook weer echt mijn topic heel erg is met Flo. Ik vond zijn gesprek ook prachtig, maar dat komt, denk ik, ook, omdat ik heel erg geloof in die body-mind connectie En dat trauma zich ook onder andere opslaat in je lichaam. Ja, absoluut.
Speaker 2:Heel veel hulp, die nu geboden wordt. Heel veel mensen gaan naar de GGZ En natuurlijk al die jongeren nu met angststoornissen, en er wordt er vaak over gesproken. Er wordt eigenlijk alleen maar over gepraat met elkaar, terwijl ik denk, juist dat het lichaam zo belangrijk is, om dat mee te nemen in een behandeling van iemand.
Speaker 1:Ook met de psychiaters heb ik dit besproken, die dat toch meer vanuit een doktersperspectief bekijken, meer wetenschappelijk. Ik was verbaasd over, hoe anders zij het ook zien, dat ze toch zeggen van ja, het is veel belangrijker om met die beweging en met dat lichaam. Niet alleen maar pillen voorschrijven, juist niet. Daar hebben we best wel heftige gesprekken over gevoerd.
Speaker 2:Het is wel iets, wat steeds meer bekendheid krijgt, gelukkig. Dus dat is wel heel mooi, en ik denk ook wel, dat de komende jaren, dat er steeds meer ontwikkeling in gaat komen, dat het steeds meer onderdeel gaat worden van behandelingen.
Speaker 1:Een aantal fragmentjes dus uit de nieuwe podcast Rust in je hoofd vanaf 15 juli Overal te bekijken en te beluisteren.
Speaker 2:Ik vind het leuk. We hebben natuurlijk al een tijd geen podcast meer opgenomen. Ze loopt het wel. Ik had ook wel een beetje alles verteld Inmiddels met alle podcasts. Daarom is het ook leuk, dat je nu weer met gasten gaat. Maar het klinkt nu weer een beetje terug naar het afgelopen half jaar, en dat is ook mijn vraag natuurlijk aan jou als luisteraar van oh, wat heb je gedaan? Want de tijd gaat zomaar weer voorbij, maar je was weer even terug op de radio.
Speaker 1:Ja, ze hadden een top duizend van de 90's.
Speaker 2:En toen hadden ze oude jokes gevraagd.
Speaker 1:Ja, toen hebben ze een aantal oude DJ's gevraagd Wessel van Diepen en Erik de Zwart en ik Om een uurtje te komen presenteren.
Speaker 2:En hoe was dat?
Speaker 1:Het was echt waanzinnig gaaf om te doen.
Speaker 2:Maar er is natuurlijk heel veel veranderd Qua studio, toen jij er was. Hoe lang is dat geleden eigenlijk?
Speaker 1:Ik begon in 92. En als je dat bekijkt, dat was zo houten touwtje met die eerste studio, maar wel heel romantisch En de laatste keer, dat ik nog wat gedaan heb. Ik ben weggegaan. In 99. En in 2011 heb ik nog een paar keer ingevallen, Als iemand ziek was. Dan vroegen ze nog wel eens van kan je niet een keer invallen, een weekend?
Speaker 2:Maar zijn je weer terug.
Speaker 1:Nee, dat is een duidelijk, snel antwoord. Die vraag kreeg ik ook al een paar keer. Mijn belangrijkste persoonlijke waarde is vrijheid, en als je op de radio bent Zeker, als dat live is Dan moet je er of elke dag zijn of elke week, maar dat is een vast moment in de week, en ik wil die vrijheid gewoon houden, dat wij kunnen doen, wat wij willen, en dat ik niet dat soort afspraken heb Vanuit die. Er zijn veel betere mensen op dit moment, die dat kunnen, en wij doen heel veel andere dingen, en we gaan ook de komende maanden heel veel andere dingen doen.
Speaker 2:Over vrijheid gesproken. We blikken natuurlijk een beetje terug. Wat hebben wij nou het afgelopen half jaar gedaan? Een van de dingen, waar ik echt zo blij ben, dat we het gedaan hebben, is, dat we weer een zaalbad hebben gekocht. Ik ben daar zo blij mee, maar ik had ja het is.
Speaker 2:Toen we de podcast gingen voorbereiden, zeiden we van het is altijd even belangrijk, om weer terug te kijken, en het is zo makkelijk, om altijd maar te blijven roepen oh, dat zou ik ook wel willen, of, oh, dat lijkt me ook wel weer leuk. Maar als je geen actie onderneemt, of je maakt er niet echt een concreet plan voor, of je gaat er niet wat langer over nadenken Want soms kan er ook iets zijn, dat je denkt Oh, dat zou ik ook wel willen. En dan kom je erachter, dat Misschien, als je er wat langer over na gaat denken, dat je denkt Nou, misschien wil ik dat wel niet echt, of om, dat geeft ook niet. Maar je moet er in ieder geval over nadenken. En het stond bij ons al best wel een tijdje op onze lijst, want dat zouden we ook wel weer leuk vinden, en nu hebben we het gewoon gedaan. Ik ben totaal geïnfluënced. Ik zal het eerlijk toegeven.
Speaker 1:Je bent totaal geïnfluënced.
Speaker 2:Met die boot bedoel je Ja, want het stond al best wel lang op. Mijn soort van. Dat zou ik ook willen lijsten. Maar dat noem ik altijd een beetje vage dromen, vage wensen.
Speaker 1:Ik moet er wel bij zeggen, ook omdat het heel veel geld kost. Dus het is wel iets, waar je één over nadenkt van ja kan je het wel betalen. En twee ben je bereid, om zoveel geld uit te geven?
Speaker 2:Ook dat, en we waren natuurlijk ook ons huis aan het verbouwen, wat ook een heel groot project was, dus we hadden er ook gewoon geen tijd voor. Om te zeilen moet je ook weer tijd vrijmaken, dus dan moet je ook weer, anders heeft het niet zo heel veel zin. Maar ik volg op YouTube heel veel mensen, die zeilen. Dat vind ik altijd leuk, om te volgen.
Speaker 1:Vooral die op reis zijn, ja, met mooie verhalen, leuke video's.
Speaker 2:Heerlijk. Ik volgde dit stelletje, denk ik, ook al wat langer, en zij mochten een boot lenen van Junot voor zes weken, en zij maakte het rondje, wat wij tien jaar geleden ook hebben gedaan. Dus ze gingen naar Bonavacio, van Mallorca naar Bonavacio En dan naar Italië En naar de eilanden bij Italië, die echt waanzinnig zijn, en dat was eigenlijk het rondje, wat wij ook precies gezeild hebben, en daar kreeg ik natuurlijk zoveel herinneringen aan. Het was een van de Ik kijk daar zo mooi op terug op onze zeilreizen, en dat is nu alweer tien jaar geleden dus En ik zag hun, en toen dacht ik ja, ik wil dit gewoon weer. En ik was meteen verliefd op die boot. Ook Als ik een boot mocht tekenen, zelf mocht designen, dan was het precies deze boot geweest. Hij is zo anders dan alle eerdere zeilboten, die door de markt zijn gebracht. Hij is echt uniek in zijn design. Ik was meteen verliefd.
Speaker 1:Ja, ik heb op mijn Instagram Er staat ook bootlife volgens mij. Daar staan wat video's Je kunt bekijken, als je dat zou willen. Lang verhaal kort. We zijn er super blij mee. Dat is het belangrijkste eigenlijk. En wat jij wilde duidelijk maken is Soms moet je dingen, die je echt wilt, dus gewoon doen.
Speaker 1:Ja, En nogmaals, ik weet het, we bevinden ons in een bijzonder luxe positie, dat je het ook ook allemaal kan betalen. Maar als je iets echt wilt, dan ga je een manier vinden, om dat voor elkaar te krijgen, en soms kan dat snel, soms kost dat tijd, maar het is wel zo, dat je dat, als je ergens voor wil gaan, als je die dromen hebt, dat je moet proberen, om die dromen ook echt waar te maken. En dat kan een kleine droom zijn of een grote droom. En dat begint natuurlijk met wat doe je elke dag? Wat staat er deze dag op je to-do-lijst en wat zijn de plannen voor de komende zes maanden nog? Want we zeiden het al aan het begin van deze podcast 2025 zit er voor de helft alweer op.
Speaker 2:Ja, ik had even drie vragen opgeschreven. Ik dacht, dit is ook weer even een mooi reflectiemoment, ook voor ons, maar ook voor jou als luisteraar. En de eerste vraag is waar sta je nu? De tweede vraag is wat wil je niet meer, dus wat je het afgelopen half jaar misschien wel hebt gedaan, maar van je nu denkt, als je erover nadenkt, van dat wil ik minder in mijn leven. En wat vraagt er om jouw aandacht? Wat?
Speaker 1:heeft er aandacht nodig? Dit zijn de vragen, die je mij natuurlijk geregeld hoort stellen, en het zijn ook vragen, die we op Maxpot uitgebreid doornemen, en ik heb me gerealiseerd, eigenlijk het laatste jaar, dat heel vaak niet duidelijk is, wat wij bedoelen met die vragen Waar sta je nu? Waar sta je nu met je gezondheid? Waar sta je nu met, hoe je omgaat met je tijd? Waar sta je nu in je relatie Financieel, met je werk, met je bedrijf? Hoe is het met je ontspanning, rust in je hoofd, met je persoonlijke ontwikkeling? Dus, er zijn een aantal belangrijke elementen in je leven, en op al die elementen moet je die thema's, moet je bekijken En dan zeggen waar sta ik op dit moment? Ga Zeggen, waar sta ik op dit moment? Gaat het goed, gaat het zoals ik wil, gaat het niet zoals ik wil, en hoe komt dat dan, en wat kan ik doen, om dat te veranderen? Dat zijn een beetje de vragen, die je aan jezelf kan stellen. Dat zijn dingen, die wij ook doorlopend doen. Eigenlijk Waar staan we nu? En waar we merken, dat het niet helemaal goed gaat, moet je bijsturen. Dat is belangrijk, en soms neem je dingen voor.
Speaker 1:Laten we zeggen begin van het jaar heb je van alles op een lijstje gezet, wat je wilde gaan doen in 2025. Het is er alleen nog niet van gekomen, een half jaar later. Hoe komt dat dan? Omdat er altijd andere dingen belangrijker zijn Of je denkt, dat er andere prioriteiten zijn. Het is eigenlijk een stukje zelfreflectie en bewustwording, om jezelf beter te leren begrijpen.
Speaker 1:Eigenlijk niks anders dan wat we drie dagen lang doen, op Maximum Potential, ook Om inzicht te krijgen, wat je zou willen en kunnen veranderen En op welke manier. Want daar gaat het om, de kwaliteit van je eigen leven te verbeteren. Dat wij zeggen Leef je mooiste leven. Ik denk, dat wij er een heel mooi voorbeeld van zijn. Wij leven ons mooiste leven en we proberen, daar andere mensen in mee te nemen. Maar het gaat dus niet om de grootsheid. Het gaat erom, dat jij op jouw eigen manier het leven gaat leven, zoals je wil, en dat je zo min mogelijk gedoe hebt En er is altijd wel wat gedoe, maar dat er zo min mogelijk gedoe is En dat je blij bent met de dingen, die je doet en dat je voldoening haalt uit de dingen, die je doet. En ook een misperceptie is, dat er soms wordt gedacht, dat alles maar leuk moet zijn. Het moet leuk zijn en het moet gewoon makkelijk en snel gaan. Maar zo werkt het helaas niet in het leven.
Speaker 2:Waarom niet?
Speaker 1:Ja, omdat het leven niet zo werkt.
Speaker 2:Zo werkt de natuur gewoon niet.
Speaker 1:Nee, kijk, wij zitten hier nu in de studio, we, wij zitten hier nu in de studio, we hebben de ramen openstaan. Dan kijk ik aan de ene kant naar een prachtige tuin. De tuin staat er nu fantastisch bij, maar het heeft het hele voorjaar nodig gehad En de winter, om uiteindelijk te komen tot wat het nu is. Die bloemen hebben tijd nodig gehad, en het fruit vind ik het mooiste voorbeeld. De laatste sinaasappels zijn nu net op, en je ziet de nieuwe kleine sinaasappeltjes. Die zitten er alweer aan, maar die hebben acht, negen maanden nodig, om te groeien, totdat het weer een sinaasappel is, die je kan opeten. Als je kijkt naar de hele moestuin, dan krijg je zoveel meer inzicht in het leven. Dingen hebben tijd nodig.
Speaker 1:Ja en sommige dingen mislukken ook Het gaat niet altijd goed.
Speaker 2:Even kijken. Drie jaar geleden hebben we een hele nieuwe rij met allemaal fruitbomen geplant. Eerst twee jaar ging super goed. Dit jaar ik weet niet, wat er met de boom aan de hand is, maar er mislukken dus ook dingen. En het gaat erom, dat het dus niet erg is, maar dat je gaat kijken van oké, hoe kan ik het volgend jaar anders doen? Opzoeken, van, wat is er dit jaar dan niet goed gegaan, wat kunnen we van leren? Dus ja, de tuin is natuurlijk, de natuur Is een prachtige meet voor het leven. Niet alles gaat. Het gaat niet sneller, als we aan het gras gaan trekken, het gaat niet sneller groeien, en soms mislukt ook gewoon de oogst, en dat is ook geen drama.
Speaker 1:Als je er maar van leert. Ja, dan kan je zeggen, het is niet eerlijk, want we hebben er alles aan gedaan. Maar het leven is niet eerlijk, dat moet je ook realiseren. Het is gewoon niet eerlijk. Je hebt gewoon soms geluk, en soms heb je pech. En wat Cindy zegt Je moet kijken, waarom gaat het nu mis met de fruitoogst? En de tuinman, die zei, ik voel het wel aardig, dat hij zei van ja, maar je moet het zo zien, want we hebben dan last van wormpjes, en die zitten dan in de abrikozen en slakken en de vogels.
Speaker 1:En die tuinman, die zegt dan ja, maar je moet het zo zien, de helft is voor ons, om te eten, en de andere helft is voor de beesten. Ik zeg nou oké, dat vind ik een prima argument, prima argument. Maar mag ik dan de deal maken, dat ze de helft opeet En niet de helft van elke abrikoos En de helft van iedere kers? Gewoon, eet dan gewoon de helft aan de kersenbomen op, maar laat dan ook een helft gewoon intact. Dat doen ze niet.
Speaker 2:Maar zo werkt het dus ook niet in de echte wereld.
Speaker 1:Nee, En dat is dan wel super lekker, en we hebben waanzinnig veel druiven dit jaar, dus ik ben benieuwd, wat dat wordt. Maar goed, de natuur En de planten en de bomen En zeker de groententuin, dat vond ik wel een mooie vergelijking met het leven op zich. Het is gewoon niet makkelijk. Je moet er moeite voor doen, je moet er voor werken, je moet er aandacht aan besteden, en het kost tijd. Daar ging het over. Het kost tijd En uiteindelijk, als je ziet, hoeveel we dan toch kunnen eten. Nu hebben we aardappels, waanzinnig aardappels. De bietjes zijn fantastisch, en het is fantastisch om van je eigen grond te kunnen eten.
Speaker 1:Dat is heel Bijzonder, ik vind dat mooi. Nou verder Ik heb vorige week een postje gedaan op Insta Heb je een vraag voor de podcast? Daar waren ook wat mensen, die zeiden Hoe is het met de groentetuin, hoe is het met het huis? Is de verbouwing al klaar? Ja, maar dat mag ook wel, want het heeft ruim drie jaar geduurd.
Speaker 2:Ja, ik denk, dat ons huis en onze tuin nooit helemaal klaar gaan zijn. Dat is, denk ik, een ongoing project, maar het is klaar. Ja, we hebben gewoon drie jaar met ongeveer twintig bouwvakkers gewoond geleefd. Ik was echt de eerste paar weken echt helemaal onthand van de rust en de stilte, maar het is waanzinnig mooi geworden. We hebben gewoon elke keer een stukje gedaan, en dat is dus ook. Volgens mij is er ook zo'n quote van je kan de olifant niet in één keer opeten. Dus met heel veel dromen en doelen hak ik het in stukjes op, en dat was ook gewoon met dit project.
Speaker 2:Toen we het kochten wisten we ook van. Ja, het heeft heel veel tijd nog nodig, heel veel aandacht moet veel aan gedaan worden. Ja, en dat is zo. Die offer hebben we gebracht, en het heeft ook wel drie jaar, het offer, dat je dus met bouwvakkers En in een bouwval woont. Maar ja, het is nu waanzinnig mooi.
Speaker 1:En dan een heel ander onderwerp Krijg ik regelmatig de vraag Hoe is het eigenlijk met Cindy? En we zien Cindy nooit meer. Je hebt geen social media meer, je zit niet meer op Instagram. Zijn jullie überhaupt nog bij? elkaar?
Speaker 2:Ja, ik vind dat wel schattig. Ik heb mijn Instagram nu een jaar geleden verwijderd En LinkedIn ook En niet meer op mobiel. Ik zet af en toe nog wat terug, omdat wij ook wel bepaalde campagnes, bijvoorbeeld voor je boek in Amerika hadden, en dan is het gewoon handig, om daar wel even op te zitten, maar je post niks, en je kijkt niks, en ik heb het op mijn computer nog wel.
Speaker 2:Dus ik vind het ook wel. Ik ben niet helemaal anti-social media, maar ik vind het, het is gewoon heel verruis. Ik vond het eigenlijk gewoon een beetje een soort tijdverspilling. Ik was gewoon benieuwd, van wat? als je dat, als je helemaal van social media afgaat, en wat heeft het voor jou dan opgeleverd? Ja, rust Gewoon toch onbewust minder invloed. Je zit de hele dag toch een uur naar allerlei input te kijken, die in je hoofd komt. Maar ja, ook een van de redenen, dat ik het verwijderd heb, is, dat ik in verwachting ben Van een meisje.
Speaker 1:En dat vertel je mij nu.
Speaker 2:Ja, ja, ik vond het dus heel fijn omdat ik zwanger ben om social media te verwijderen, ook omdat ik me begon in het begin van de podcast. Maar ik ben me gewoon heel veel ingaan lezen over de preconceptie, zwangerschap, de invloed daarvan op je kind En natuurlijk de eerste jaren. De eerste duizend dagen hebben we een boekje van. En, ja, hoe meer ik daarover lees, hoe Het heeft echt enorme impact.
Speaker 2:De eerste, de zwangerschap zelf, hoe je die beleeft, en ik zie ook bij mensen om me heen dat continu je Instagram openen, continu online. Dat doet gewoon iets met je hersenen, dat doet iets met je systeem, dat doet iets met je dopamine systeem, en ik wilde gewoon echt volledige rust tijdens mijn zwangerschap en niet onnodige bullshit in mijn hoofd, in mijn systeem, stoppen, onbewust. Dus, ja, ik vind het een van de beste beslissingen ooit. Als je zwanger bent, ik zou zeggen, ja, haal social media lekker van je telefoon af, want alles wat je ziet, hoort, eet, heeft invloed op jouw zwangerschap. Nou, en ik vind heel veel van wat er op social media gedeeld wordt, niet iets, wat voor mijn baby relevant is.
Speaker 1:Nee, Ik ben me om diezelfde reden ook gaan verdiepen In al de boeken, die Cindy in huis heeft gehaald, en toen was er ineens een soort ronde cirkel. Want ik, wij doen dit nu tien jaar, het werk, dat we doen, mastermind Academy, en vaak heb je te maken met Laten we zeggen de dingen, waar ik over spreek, beperkende overtuiging, waarom lukken dingen soms niet? Weinig zelfvertrouwen, lage eigenwaarde, niet met andere mensen kunnen omgaan, niet met jezelf kunnen omgaan. Tal van problemen, die wij Laten we zeggen allemaal wel, me Ja. Tal van problemen, die wij laten, we zeggen allemaal wel meemaken in ons leven, sommige mensen veel meer, sommige mensen minder. Maar het ontstaat allemaal in die beginperiode. Die zwangerschap is zoveel meer belangrijk, hij heeft zoveel meer impact, dan ik ooit had kunnen denken. Ja, misschien denk je van ja, open deur, logisch, toch. Maar hoe ver heb je je daar echt in verdiept? En dan die eerste twee jaar.
Speaker 2:En dan nog van twee tot zeven.
Speaker 1:Daar word je echt geprogrammeerd. Die eerste zeven jaar zijn zo bepalend. Maar dat het zo bepalend was, dat wist ik niet. En dan ga je daar dus heel goed over nadenken. Wat moet je allemaal wel en niet doen, om te zorgen, dat je kindje zo gezond mogelijk op aarde?
Speaker 2:komt Binnen jou kunnen en binnen, wat er op dat moment in je leven binnen je macht is. En er gebeuren natuurlijk altijd ook tijdens een zwangerschap dingen, die je niet kan overzien, zoals een partner, die misschien ziek wordt. Kijk bijvoorbeeld naar Suzanne en Freek, dat is zo'n duo. Zij is zwanger en haar man krijgt te horen, dat hij ongeneemd is. Dat is ook het leven, en daar heb je dan maar mee te dealen, weet je al. Ik kan me voorstellen, dat er dan ontzettend veel emoties en van alles bij komt, wat je niet altijd in je macht is. En daar moet je je, denk ik, ook dan niet schuldig over voelen. Dat is gewoon hoe het is, en daar probeer je, het beste van te maken. Maar in ons geval heb ik wel gekeken, ik wil dat zo in ieder geval. Wat ik kan doen, dat ga ik doen. Dus gezond eten.
Speaker 1:Maar klinkt ook heel logisch gezond eten. Maar wat eet je dan bijvoorbeeld wel en niet? Waar let je dan op?
Speaker 2:Ik denk, dat het altijd heel belangrijk is, dat je luistert naar je lichaam, dus niet zomaar iemand op social media volgt, die zegt, dat je de hele dag vlees moet eten of dit moet doen of dat moet doen, maar dat je luistert naar je lichaam. Dat heb ik altijd gedaan. Ik heb ook nooit calorieën geteld of wat dan ook, en nu ook niet, maar in ieder geval zoveel mogelijk, natuurlijk puur en onbewerkt, geen stress En veel rust. Heel veel rust genomen. Wij hadden natuurlijk ook een lege agenda En bewegen.
Speaker 2:Heel veel gewandeld Met de honden. Dus gewandeld, ja, met de honden. Dus ja, ik heb het heel rustig aangedaan. Ik had zo goed als lege agenda Heel veel gewandeld, heel veel lekker gesport, heel veel tijd aan gezond eten besteed. Dus ja, ik voel me ook deze hele zwangerschap super, super goed. Ik heb heel veel kwalen, die ik heel vaak hoor, heb ik allemaal geen last van gehad.
Speaker 1:Je gaat er echt geweldig doorheen.
Speaker 2:Ja, maar dat kon dus ook, omdat ik denk, in de wereld van nu is het natuurlijk zeker altijd heel stoer, dat je heel hard nog werkt of zo lang mogelijk heel hard doorwerkt, en ook na zwangerschap, als je dan weer heel snel weer op je fiets zit. In Nederland is het ook een beetje van Wat stoer en wat sterk. Ik vind het helemaal niet stoer en sterk. Ik vind het een van de meest bijzondere dingen. Zeker nu ik erover gelezen heb, wat een vrouw doet, dan moet je alles, wat je kan, faciliteren, om dat zo goed mogelijk, zoveel mogelijk rust, denk ik, te hebben.
Speaker 1:En dat betekent, dat hele leven natuurlijk wel een hele andere wending kreeg, ook een aantal maanden geleden, waardoor we andere keuzes zijn gaan maken. De boot is een andere keuze. Minder werken is een keuze, om meer tijd samen te zijn, en met onze dochterter wordt een meisje en niet mijn hele agenda vol plannen en heel veel op tour zijn en zo. Dat is een hele bewuste keuze, die ik gemaakt heb. Wil niet zeggen, dat we niks doen, natuurlijk want, de maxpot komt er gewoon aan.
Speaker 2:We zijn nog een nieuwe app aan het ontwikkelen, zijn we al heel lang mee bezig, maar misschien daar even iets over vertellen, want ik krijg wel wat vragen over.
Speaker 1:Ik heb dat natuurlijk al vorig jaar beloofd, dat die app er zou komen, maar hij gaat nu na de zomer komen.
Speaker 1:Dus laten we zeggen, voor de herfst moet hij wel gaan komen. De Masterminds app En wat is dat dan? Een nieuwe app Met alle nieuwste versies van mijn boeken. Ik heb Master Your Mindset helemaal opnieuw geschreven. Het was ook een beetje een complex verhaal misschien, maar het boek is uitgekomen in Amerika begin dit jaar, en ik heb voor de Amerikaanse versie eigenlijk een nieuwe versie geschreven Op basis van de Nederlandse. Dus ik heb hem vertaald, maar met de redacteur in Amerika best wel herschreven, en die versie heb ik opnieuw terug vertaald naar de Nederlandse, en dat is die nieuwe met mijn foto op de voorkant. Dus die ga ik inspreken. Design Your Own Life was nog steeds niet. Als luisterboek Heb ik nu voor de helft af Een nieuwe versie, think Rich.
Speaker 1:Dus alle boeken komen erin als luisterboek, audioboek, als e-boek. Dagelijkse inspiratie gaan we doen, dus elke dag een paar minuutjes inspiratie, wat je kunt lezen en wat ik inspreek. Dus je kunt naar me luisteren, ook Omdat er heel veel vraag is naar luisteren meer dan lezen. We gaan de live Q&A's doen, wat we vroeger ook deden, eén keer per maand. In elk geval gaan we live Q&A doen, kan je gewoon, als je de app hebt. Straks kan je intunen, kan je vragen stellen, en ik ga één keer per maand een coaching call doen. Ik denk, dat dat leerzaam is, maar dus na de zomer. We houden je op de hoogte. De nieuwe Masterminds app, en ja, niet, om kaartjes te verkopen, maar het is wel zo, dat, als de kaartverkoop voor Maxpot voor het jaar daarna, 2026, dus open gaat, dat het heel snel is uitverkocht. Net zoals de afgelopen keer Gaan we een wachtlijst doen.
Speaker 2:Ja, dat is wel handig. Dan kan ik gewoon mensen, die interesse hebben, op de hoogte houden. dus die gaan we wel weer maken.
Speaker 1:Ik denk dat die in augustus blijft het Zo goed dan Dus, mocht je interesse hebben, je zit er niet aan vast, maar dan kan je op de wachtlijst zetten. Want wat gebeurt er? Mensen, die bij Maximum Potential zijn, zo'n beetje de helft, koopt alweer een kaartje voor het jaar daarna. Dus dan is de helft van de stoelen alweer uitverkocht. Maar ook mensen, die een jaar eerder geweest zijn. Dus dat allemaal, daar zijn we de komende zes maanden dan druk mee bezig. Maar ja, de grootste prioriteit is natuurlijk dus, dat we ineens een baby hebben.
Speaker 2:Ja, wat was voor jou de overweging, om er toch heel bewust voor te kiezen, omdat het wezentje al bij mij was, nog niet fysiek, maar Dus ja, ze was er gewoon.
Speaker 1:Zo voelt dat voor jou.
Speaker 2:Ja, ik heb haar gewoon gezien. Ze was gewoon bij ons in huis in de tuin. Ja, dat klinkt misschien heel zweverig voor mensen, dat snap ik, maar ja goed, ik heb dat. In mijn hele leven zie ik altijd al dingen, die in de toekomst gaan gebeuren. In mijn hele leven zie ik altijd al dingen, die in de toekomst gaan gebeuren. En ja, ik zag gewoon een meisje in onze tuin lopen en aan tafel, En die was er gewoon. Dus ik was gewoon heel erg aan haar gehecht op een gegeven moment. Ik vind haar zo leuk en zo grappig en zo slim. Ik vind haar echt heel leuk. Ja, dus nu, straks komt ze fysiek, maar voor mij is ze er al een tijdje.
Speaker 2:Ik ben zo benieuwd, hoe het is dan. Ja, ik vind het vooral gewoon heel leuk, dat ze er nu ook als fysiek wezentje straks bij is. Dus ik kijk gewoon heel erg naar uit, om haar te ontmoeten. Ja, En jij.
Speaker 1:Hoe bedoel je, hoe is dat voor jou? Ja, ik vind het Iedereen kijkt mij een beetje aan van Oh, het zal heel veel de reactie zijn van mensen, die zeggen van, dat had ik echt nooit meer verwacht. Moet zeggen, ik ook niet, eigenlijk.
Speaker 2:Ik ook niet. Ik ook niet, echt niet. We hebben nooit echt een hele Beiden niet een heel erg sterk verlangen gehad.
Speaker 1:Maar dit was wel heel bewust. Ja, Want ook dit. Dit is natuurlijk een hele levensveranderende, belangrijke keuze. Ja, ik vind het geweldig. Ik had nooit kunnen denken, hoe geweldig ik dit zou vinden En wat ik zeg. Ik heb er lang over nagedacht, omdat ik zoiets heb van ja, ik word straks 56. Maar ja aan de andere kant, wat Cindy terecht zei. Ik ben wel bijna altijd thuis.
Speaker 2:Ja, wij allebei We zijn natuurlijk wel de komende paar jaar Hebben we er gewoon ook heel erg De tijd en de aandacht en energie, om er voor een kind te zijn.
Speaker 1:Wat dus ook heel belangrijk is, en dat is een begrijp ik wel heel goed enorme luxe natuurlijk.
Speaker 2:Ja, absoluut.
Speaker 1:We kunnen gewoon met z'n drieën en met Louis en Moji zijn. Ja, ik vind het geweldig. Ik denk, dat het ook zo leerzaam is.
Speaker 2:Ja, absoluut, en aan de andere kant kan ik me dus ook helemaal niks bij voorstellen, hoe het echt dag in dag uit is.
Speaker 1:Nou, dat gaan we binnenkort meemaken, ja, maar ik ben nu al maanden hartstikke blij, dat ik denk van oh leuk, ja, ik vind het zwanger zijn ook wel echt bijzonder. Ja, ik zie dat ook, dat is het ook natuurlijk Het is wel echt een wonder hè.
Speaker 2:Ja, Ja, ik zei dat laatst tegen een vriendin van mij. Er worden eigenlijk elke dag natuurlijk zoveel kinderen geboren, maar aan de andere kant, het blijft ook wel echt een wonder, als alles goed gaat en dat het er is. Ja, het blijft wel heel een wonder eigenlijk. Ja, het blijft wel heel een wonder eigenlijk.
Speaker 1:Nou, binnenkort meer dan Ja, er komt misschien wel een nieuwe podcastserie over baby's en kinderen en we know what?
Speaker 2:Nee, dus ook geen. Dat vind ik ook zo. Instagram weet je wel, met al die aankondigingen en die Ja ik Nou, ik vond het dus gewoon heel erg, die Ja ik.
Speaker 2:Ik vond het dus gewoon heel erg. Weet, je, ik vond het heel erg fijn, dat het heel lang nu tussen ons was en is, en natuurlijk, familie en vrienden weten dat natuurlijk wel. Maar ja, ik vond het heel prettig. Het voelde iets heel intiem, wat gewoon van ons was. Ik wilde gewoon nog van haar Ik weet niet, ik wilde haar nog niet aan de wereld Tentoonst spreiden, nee, gewoon nog lekker bij ons. Maar goed, het schiet nu al lekker op, dus ergens deze zomer. Ik ben heel blij en dankbaar. Ik heb echt een super easy Zwangenschap tot nu toe gehad. Dus Een super easy zwangerschap tot nu toe gehad. Dus heel dankbaar voor.
Speaker 1:Nog even terug naar de stelling voor deze podcast. Eerste half jaar van dit jaar 2025 zo'n beetje voorbij. Wat heb je allemaal gedaan met je tijd? Denk daar nog eens over na. Waren er dingen, die je graag had willen doen, die je nog niet gedaan hebt? Hoe komt dat dan? Waren er andere dingen, die belangrijker waren? Natuurlijk zijn er dingen tussen gekomen, waar je niks aan kon doen. Maar het is goed, om even de tijd te nemen voor jezelf. En even de tijd. Dat kan wel eens een dagje of een weekend zijn, of misschien wel eens een paar weekendjes of een week, misschien wel tijdens de zomervakantie, om eens voor jezelf na te gaan Waar sta ik nu?
Speaker 1:Wat heb ik gedaan? Waar wil ik naartoe? Wat wil ik de komende maanden nog gaan doen? Waar heb ik hulp bij nodig? Wat zou ik nog willen leren? Wat zou ik nog willen doen? Ik denk, dat dat wel een hele goeie is voor jezelf. Dat kwam ook wel uit de gesprekken, die ik heb.
Speaker 1:Beetje doelloos, dan ga je een beetje zweven. Mensen zonder doelen hebben altijd te veel tijd, dus dingen duren altijd lang, terwijl als je doelen hebt, ga je veel efficiënter om met je tijd, kun je veel meer voor elkaar krijgen. Doelen zijn belangrijk, omdat het zin geeft aan je leven En wat dat doel dan ook is Een goede moeder zijn, een goede vader zijn Of de Mount Everest beklimmen Of whatever, het maakt niet uit, maar dat je duidelijk iets wilt bereiken voor jezelf Een taal leren, aan je lichaam werken, leefstijl verbeteren. En maak het concreet en duidelijk, dat je ook echt het meetbaar maakt voor jezelf. Nou, dat dus De nieuwe podcast. Rust in je hoofd. Vanaf 15 juli. De eerste maand hebben we er elke week eentje, daarna om de week. Als je ons volgt, dan zul je hier en daar nog wel eens een mail kunnen verwachten Gaan we meer vertellen en uitleggen?
Speaker 2:Ja, ik wens je een hele mooie zomer.
Speaker 1:Ja, mooie zomer, Geniet ervan. Dat gaan wij ook zeker doen, en wij komen binnenkort met een vervolg op.