Har du også tænk på at drive dit eget landbrug, så hør Peter Jørgensen fra Sparekassen Sjælland-Fyn fortælle mere om hvad bankerne ligger vægt på og hvordan vi skal få de større landbrug ejerskiftet i fremtiden. Hør også hvad du som ejer af et landbrug i dag kan gøre for at få en bedre overdragelse af ejendommen på sigt.
BASF og andre virksomheder søger innovation og udvikling uden for egen virksomhed og i dette afsnit kan du blive klogere på hvad Innovation Hub Nordic er og hvorfor det kan være vigtigt for netop din ide at deltage her. Udvikling er vigtig hvad end du er en lille eller stor virksomhed og vi søger lige nu innovative ideer og virksomheder som ønsker at udvikle deres forretningen inden for den grønne omstilling.
Ønsker du at deltage i Innovation Hub Nordic, så kan du tilmelde dig via linket herunder:
Innovation Hub Nordic (join-innovationhub.com)
Pictor Active har nu også fået en godkendelse i korn og kan med fordel anvendes i både byg og hvede, hør Anders Christensen uddybe hvorfor og bliv klogere på hvordan Pictor Active passer ind i strategien.
Mange har hørt om produktet Vizura, men der er flere måde det kan anvendes på og effekterne er gode på flere områder. Hør Anders Fjendbo fortælle om de positive effekter Vizura giver og hør mere om hvordan Danish Crown blandt andet arbejder med Vizura i deres system.
Hvordan skal vi håndtere vækstregulering i vårbyg, hvor mange gange er nødvendigt og skal vi ændre noget i forhold til de høje afgrøde priser? Det og meget mere kan du høre om i denne udgave af podcasten planteværn, hvor Jakob Skodborg Jensen giver sit bud på vækstregulering i vårbyg.
Hvad er op og ned i det nuværende afgrødemarked og hvad kan vi forvente os af det fremtiden? Det og meget mere kan du høre i denne udgave af podcasten planteværn.
Vi ønsker jer alle en glædelig jul og godt nytår og det gør vi med et lille tilbageblik på sæsonen 2021 og tager lidt hul på 2022. Samtidig er der lidt job nyt i podcasten også.
Hvordan driver man en ejendom med 560 søer, 20.000 slagtesvin og 700 ha i en alder af 33 år og har focus på fremtiden, hør Heine Kjeldgaard fortælle sin historie og om sin hverdag. Heine lavede også sidste år forsøg med Balaya, hør de erfaringer Heine og Just gjorde sig i forsøgene.
Hør Jakob fortælle om de forskellige behandlinger i vinterrapsen om efteråret. Hvordan timer vi behandlingerne i en uens mark, hvordan løser vi bedst ukrudts problemerne i rapsen og hvordan er det med vækstregulering når vi sår senere?
Hvordan kan man som leder motivere og fastholde sine medarbejdere og sørge for at de også er der efter en presset periode, som f.eks høsten ofte er. Hør Lone Aagaard fra Kommitment komme med inspiration til bedre ledelse.
Kan man spilde for meget og for lidt med mejetærskeren og kan en håndflade stadig bruges til at måle spildet? Hør Christian fortælle hvorfor det er vigtigt at erkende sit spild og hør også hvad lejesæd kan betyde for kapacitet og spild.
Hvad er op og ned i debatten om Glyfosat, er det fakta eller følelserne der taler i debatten, Hør Niels Bjerre fortælle om de oplevelser han har som Agricultural Affairs Manager hos Bayer Crop Science
Hør hvordan Lasse på Ødemark Gods blandt andet bekæmper agerrævehale på markerne, hvordan han driver to ejendomme med god afstand og hvordan har graduere gødning og planteværn.
Der er styr på dyrkning af afgrøderne på marken, men hvor meget er der egentligt styr på lagring af afgrøder? Det er for mange sjovere at snakke om maskiner med f.eks. erfa-gruppen, men oplagring af afgrøderne er et langt vigtigere emne og ofte er overset. Hvordan oplagre du dine afgrøder bedst muligt og hvilke sikkerhedsrisikoer skal man være opmærksom på, hos Jens Erik Iversen fra Sukup-Dancorn fortælle det og meget mere i denne udgave af podcasten Planteværn.
Mange er i tvivl om timingen af svampesprøjtning i hveden, skal vi ramme st. 37 eller 39? Samtidig er der flere der er i tvivl om hvad vi faktisk får ud af at svampesprøjte både hvede og raps, hør svarene på det og meget mere når Jakob Skodborg Jensen dykker ned i svampesprøjtningerne.
Hvordan skal den kommende uges sprøjteopgaver prioriteres og hvordan skal vi sikre os bedst mod ikke at få lavet nogle sprøjteskader. Du kan også høre mere om hvad regnvejret har af betydning for sygdomsudviklingen i de forskellige afgrøder, det og mere mere kan du høre Jakob Skodborg Jensen fortælle om i dette afsnit af podcasten planteværn.
Hvilke sygdomme er væsentlige at have fokus på når vi skal svampesprøjte rapsen i år og hvordan smitter de enkelte sygdomme rapsplanten. Hør svarene og mere information om svampebekæmpelse i rapsen i dette afsnit af Planteværn, hvor Søren Severin forklare mere om de sidste behandlinger i rapsen.
Mange planteavlere oplever græsukrudt som et stigende problem, desværre også med resistens. Med hvad kan man gøre både før problemerne opstår og når der er konstateret problemer med græsukrudt. Hør Poul Henning fortælle om erfaringer fra udlandet og arbejdet med IPM her i Danmark.
Hvad skal vi gøre i T1 sprøjtningen i hvede og hvor meget betyder sådan noget som sorter, lokalitet og godkendelsen af Balaya for den tidlige behandling? Skal vi også vækstregulere samtidig med eller kan det gøres på en anden måde og hvor betyder kulden vi har nu for vækstreguleringsbehovet. Hør det og meget mere når Just fortæller om de erfaringer han har med T1 sprøjtning i hvede.
Balaya - Danmarks stærkeste svampemiddel i korn, er blevet godkendt - men hvordan skal det bruges bedst muligt og hvad er det der gør det så unikt. Hør Jakob fortælle om flere års erfaring med produktet og hvordan det bruges bedst muligt til bekæmpelse af svampesygdomme i korn
Alle snakker om co2 i øjeblikket og landbruget er en af de store emner. Men hvordan kan man som landmand skabe værdi af co2 snakken og er der noget vi allerede kan gøre nu? Hør Troels Toft fortælle om co2 og landbruget.
Hvem er det der skal fortælle den gode historie om alt det vi går og laver i landbruget? Skal vi bare vente på at andre gør det for os, eller skal vi ikke se og komme i gang og bare gøre det? Hør journalist Jeppe Søe give sit bud på hvad I som landmænd kan gøre for at fortælle hverdagens historier.
Foråret nærmer sig og vi skal til at tage de første beslutninger i marken. Hvad skal vi gøre for at mindske risikoen for lejesæd i rapsen og betyder lejesæd overhovedet noget for udbytterne? Hør Søren Severins vurdering af rapsmarkerne her i foråret og hør Torben Føns fra Hedegård fortælle om sine mange års erfaring med dyrkning af raps og lejesæd.
Hvorfor koster en stor traktor i dag 2-3 millioner når man for få år siden kunne købe en mejetærsker til 1 million, hvordan kan det være at man i dag kan få mere ydelse ud af en 4 cylindre motor end man før kunne med en 6 cylindre og hvorfor er vores maskinpark i det hele taget så stor i forhold til vores nabolande. Hør Morten Damsgaard fra Maskinbladet svar på de spørgsmål og mange flere i denne udgave af planteværn.
Hør Christina fortælle om arbejdet med Farmbrella og hør hvordan landbrug kan få gavn af at have gårdråd eller en bestyrelse tilknyttet. Christina fortæller også om hvordan man kommer i gang hvis man ønsker medlemmer til en bestyrelse eller selv ønsker at sidde i en i fremtiden.