Fantoomgroei

Hoe lang moet het kabinet de KLM nog in de lucht houden?

February 10, 2022 Hendrik Noten & Sander Heijne Episode 48
Fantoomgroei
Hoe lang moet het kabinet de KLM nog in de lucht houden?
Show Notes

Onze nationale luchtvaartmaatschappij KLM profileert zichzelf graag als de kurk waarop de Nederlandse economie drijft. Honderdduizenden banen, hoofdkantoren, toeristen en expats, we zouden het allemaal aan de blauwe trots te danken hebben.

Maar hoe terecht is dit beeld? Kan de staat der Nederlanden niet zonder de KLM? Of is het eigenlijk andersom? Tenslotte, al sinds de oprichting in 1919 heeft de belastingbetaler de KLM al talloze keren van een zeker faillissement moeten redden. En met die werkgelegenheid  blijkt het bij nadere bestudering ook wel mee te vallen.

Kortom, het is de hoogste tijd voor een gesprek met FTM-journalist en auteur van het boek De Blauwe Fabel Ties Joosten.

En natuurlijk kun je nog altijd Vriend worden van deze Show. Als Vriend stel je Hendrik en Sander met een kleine donatie in staat om deze podcast voort te zetten. Bovendien kunnen Vrienden van de Show meepraten over de stelling van de week, en verloten we elke week een boek onder onze vrienden.

Dus wil je meepraten? Of vind je dit simpelweg een fijne podcast die je wil steunen? Ga dan nu naar https://vriendvandeshow.nl/fantoomgroei en word ook vriend!