Fief's Podcast

100.000 bomen en een bos van draad: in gesprek met Sara Vrugt

May 27, 2021 Fief
Fief's Podcast
100.000 bomen en een bos van draad: in gesprek met Sara Vrugt
Show Notes

100.000 bomen en een bos van draad: in gesprek met Sara Vrugt

Een activist met naald en draad. Zo noemt Sara Vrugt zichzelf. Sara vroeg zich op de kunstacademie vaak af hoe ze het maken van een jurk kon verbinden met een hoger doel: iets goeds doen voor de wereld. Mede geïnspireerd door de uitspraak van Jelmer Mommers: “Het is logisch te denken dat individuele acties niet uitmaken, maar iedere keten van gebeurtenissen kan uitgroeien tot iets groots.”

 Vandaar haar project “100.000 bomen en een bos van draad”. Overkoepelend doel: bewustwording van onze onlosmakelijke eenheid met het ecosysteem.

Op een doek van 4 meter hoog en 30 meter lang heeft ze een bos geborduurd, samen met meer dan 1000 mensen. Ook de verhalen over hun relatie met de natuur zijn met naald en draad op het enorme doek vastgelegd.

Met ingezameld geld worden 100.000 bomen geplant! In Nederland, maar voornamelijk in de tropen. Ze werkt daarbij samen met:
TreeSisters ( https://treesisters.org ) en het IVN ( https://www.ivn.nl ).

 
Sara’s doek in spiraalvorm – alsof je door een echt bos loopt – is eerst te zien in onder andere Panorama Mesdag en Museum het Valkhof. Uiteindelijk verhuist het naar de museumtuin van Museum Belvédère om daar te vergroeien met de natuur.

 Ook bijdragen aan het doel 100.000 bomen te planten? Doneren kan via honderdduizendbomen.nl. En beluister mijn gesprek met deze inspirerende vrouw!

Informatie Sara:
www.vrugt.com
www.honderdduizendbomen.nl
www.panorama-mesdag.nl

Doneren: Stichting Verweven, Rekeningnummer NL48 TRIO 0379 6280 74
o.v.v. Donatie bomen, je naam en je mailadres.


Informatie Fief:
www.fiefmacrander.com
fief@fiefmacrander.com
Meet the Macs podcast

Verder praten over dit interview? Graag!