HR-podden

10: Lederkompetanse for nye ledere. Hvordan gjøre lederopplæring i praksis, med Ann Iren Torgersen i Fretex.

July 13, 2022 Anne Lise Heide Season 1 Episode 10
HR-podden
10: Lederkompetanse for nye ledere. Hvordan gjøre lederopplæring i praksis, med Ann Iren Torgersen i Fretex.
Show Notes

Noen ganger møter jeg på virksomheter som virkelig tar lederkompetanse på alvor. Jeg tenker på de organisasjonene som forstår at det å være ny som leder krever en god og grunnleggende opplæring i lederfaget, og som velger å bruke tid og ressurser på å få det til.   

Her får du et sånt eksempel. I Fretex har man utviklet og satt i gang et bedriftsinternt lederprogram som er godt integrert i virksomheten, som tar høyde for det som nye ledere trenger i sin hverdag. De leverer alt med interne ressurser og på en fremragende pedagogisk måte.  

I denne episoden får du møte Ann Iren Torgersen, damen bak dette lederprogrammet. Ann Iren jobber som kompetanseutvikler i Fretex Norge, og har ifølge henne selv, drømmejobben for en som brenner for å lage gode muligheter for læring og kompetanseheving. Ann Iren jobber hovedsakelig med lederutvikling, men leder også kompetanseutviklingsprosjekter rettet mot medarbeidere i organisasjonen. Hun er utdannet pedagog og har bygget på med en Master i ledelse fra NTNU.

PS. I gruppen Digitalt HR-fellesskap på LinkedIn kan du også se en video der Ann Iren presenterer lederutviklingskonseptet. Finn gruppen og gå til recommended posts. Du finner link til video under denne podcast-episoden.