HR-podden

19: Ta bedre vare på førstegangslederne. Den glemte delen av lederutviklingsarbeidet, med Anne Lise Heide

September 14, 2022 Anne Lise Heide Season 1 Episode 19
HR-podden
19: Ta bedre vare på førstegangslederne. Den glemte delen av lederutviklingsarbeidet, med Anne Lise Heide
Show Notes

Er ledelse medfødt? Og hvis svaret er nei, hvorfor i alle dager gir vi ikke en grundig opplæring til de nye lederne i organisasjonen?

Det er vel ikke gitt at den beste ingeniøren eller den beste regnskapsføreren blir en god leder. Og det er vel heller ikke sånn at de kvalifikasjonene som skaper en god selger, også er de viktigste kvalifikasjonene hos en god leder. Ofte glemmer man at ledelse er et helt eget fagfelt.

I denne episoden tar vi for oss førstegangslederen, og hvordan organisasjoner kan og bør tilrettelegge for at nye ledere får en god start på sin karriere. Nå er det heldigvis flere organisasjoner som er godt i gang, som gir sine ledere gode forutsetninger for å lykkes som leder. Denne episoden er til deg som tenker at din organisasjon kan bli litt bedre på opplæring av nye ledere.

Hvis du vil lære mer om lederonboarding, så er du velkommen til gratis digital faglunsj hos Habberstad fredag 30. september. Mer informasjon og påmelding her: Lederonboarding og opplæring av nye ledere | Digital faglunsj 30. september (habberstad.no)