HR-podden

25: Perspektiver på lederutvikling og utvikling av ledelse med forsker og forfatter Susann Gjerde

October 26, 2022 Anne Lise Heide Season 1 Episode 25
HR-podden
25: Perspektiver på lederutvikling og utvikling av ledelse med forsker og forfatter Susann Gjerde
Show Notes

I juli 2022 slapp Susann Gjerde boken «Ledere og ledelse i utvikling», en spennende og aktuell fagbok som tar for seg emnet lederutvikling og kaster et kritisk blikk på noen av de teoriene som ligger til grunn for dette fagområdet.

Hun hjelper oss til å forstå hvordan noen av disse lederteoriene ble utviklet, hvilken forskning som ligger bak, og hvorfor det er så viktig at vi som jobber med dette i praksis evner å navigere godt i en jungel av leder-ideologier.

Boken gir deg et verdifullt innblikk i noe av den aller nyeste forskningen innenfor ledelse, og verdifulle tips til hvordan jobbe smart med lederutvikling. Denne boken har allerede blitt en av mine favoritter innenfor fagfeltet, og i denne episoden inviterer jeg forfatter Susann Gjerde til å dele noen konkret tips og råd alle oss som jobber med lederutvikling i hverdagen.  

Susann Gjerde er utdannet siviløkonom, har en vitenskapelig master med fordypning i organisasjonspsykologi og doktorgrad i ledelse. Hun er forfatter og har nylig utgitt boken «Leder og ledelse i utvikling». Til daglig jobber hun ved Universitetet i Sørøst-Norge der hun forsker på og underviser i ledelse.