HR-podden

55: Rekrutteringstips 1 – Hva koster en feilrekruttering?

May 16, 2023 Anne Lise Heide Season 1 Episode 55
HR-podden
55: Rekrutteringstips 1 – Hva koster en feilrekruttering?
Show Notes

Hva koster det å rekruttere feil? Her snakker vi slett ikke bare om de direkte kostnadene til rekruttering og onboarding, men hva det egentlig koster din virksomhet hvis rekrutteringen ikke gikk helt som den skulle.

Se for deg at vedkommende slutter, slik at dere må starte rekrutteringsprosessen på nytt. Eller kanskje enda verre. Se for deg at du har fått inn en person som ikke fungerer og vedkommende ønsker å bli... 

De indirekte kostnadene av å ha en feil person i teamet kan fort overstige prisen for en ny rekruttering, og særlig hvis vi snakker om feilrekruttering av en ny leder, slik at det kan gå ut over prestasjonene til hele teamet. 

Saken er ikke noe enklere om du ser deg nødt til å avslutte et arbeidsforhold. Det kan gå smidig, og det kan bli en kostbar og ressurskrevende affære. Men hva koster det egentlig? Og hva bør du ta høyde for om du skal regne det ut? Det er tema for ukens episode.  

I ukens rekrutteringstips møter du Anne Lise Heide, grunnlegger av HR-podden, daglig leder i Leonda og konsulent i Habberstad, og Kristin Westreng Aas, headhunter og daglig leder i rekrutteringsselskapet Kløkt.