HR-podden

58: Hva HR bør vite om varsling på jobben med Birthe Maria Eriksen

May 24, 2023 Anne Lise Heide Season 1 Episode 58
HR-podden
58: Hva HR bør vite om varsling på jobben med Birthe Maria Eriksen
Show Notes

Har du kontroll på varslingsrutinene i virksomheten? Ja selvsagt, tenker du sikkert, men er du helt sikker?  
 
I ukens episode med Birthe Maria Eriksen får du en grundig gjennomgang av arbeidsgivers plikter ved varsling, herunder tips om hva som litt for ofte går galt og informasjon om den ene tingen som nesten ingen virksomheter gjennomfører riktig når de får en varslingssak.  

Her får du verdifulle tips om mulige fallgruver når man jobber med varslingssaker, nyttige lovhenvisninger og du får innsikt i hva som er helt nytt på dette området. 
 
Dette er den perfekte episoden for deg som gjerne vil forsikre deg om at dere har full kontroll på varslingsrutinene i egen virksomhet, og et godt sted å starte for deg som føler at du kan altfor lite om dette arbeidsområdet.  

Birthe M. Eriksen er advokat og førsteamanuensis II ved Handelshøyskolen BI. Hun avla sin doktorgrad om arbeidstakers rett til å varsle om kritikkverdige forhold i 2016. Hun har for øvrig publisert en rekke artikler knyttet til varslingstemaet, og er en aktiv samfunnsdebattant. Hun var medlem av regjeringens Varslingsutvalg og er varamedlem til Diskrimineringsnemnda.

Sammen med psykolog og professor Brita Bømlo, publiserte Birthe boken "Varsling i arbeidslivet " i 2020.